Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Sonntag, 15. Juli 2012

Concluzii despre bunatatea lui Dumnezeu in Vechiul Testament

Concluzii despre bunatatea lui Dumnezeu in Vechiul Testament

Cea mai mare poruncă a lui Dumnezeu poate fi numită și cea mai mare dorință a lui Dumnezeu: El dorește să fie iubit de noi cu toată inima, cu tot sufletul, cu toată mintea și cu toată puterea. Cu alte cuvinte, să-L iubim cu toată ființa noastră! Cum putem noi să ajungem să împlinim această dorință a lui Dumnezeu?

Să pornim la drum cu pași mărunți și în chip logic. Dumnezeu este o Persoană. Ca să iubești pe cineva, trebuie să cunoști acea Persoană și să-ți placă ce ajungi să cunoșți. Când îți place mult cineva, ai făcut trecerea la a zice: Iubesc Persoana aceasta!

Poți să spui și aceasta: Cu cât îți place cineva mai mult, cu atât iubești mai mult Persoana aceea. Dar poți să spui ceva mai mult:

Cu cât cunosc Persoana aceasta mai mult, cu atât o iubesc mai mult, fiindcă descopăr tot mai multe lucruri despre persoana aceasta care îmi plac, îmi plac enorm și mă fascinează ce ajung să cunosc!

Așadar, ca să-ți placă Dumnezeu și ca să-L iubești pe Dumnezeu trebuie să-L cunoști pe Dumnezeu. Și e garantat: Cu cât Îl cunoști mai mult cu atât descoperi mai multe lucruri despre El care te fac să-L iubești.



Dar din cunoașterea lui Dumnezeu mai decurg și alte lucruri. Astfel, când Îl cunoști

- dorești să fii al Lui

- dorești să-L asculți

- dorești să te supui Lui, și

- dorești să fii ca El.

Acestea au fost reacțiile lui Moise atunci când i S-a descoperit Dumnezeu: I-a cerut lui Dumnezeu să-l ia în stăpânirea Lui (Exod 34:9) și a devenit un om bun, cu o bunătate care se manifesta prin blândețe, prin capacitatea de a-și ierta sora răsculată împotriva lui și de a se ruga pentru vindecarea ei. Moise a ajuns plin de bunătatea generoasă a lui Dumnezeu.

Moise, scriitorul, ne-a înfățișat un model sublim de bunătate dumnezeiască în personajul Iosif din cartea Geneza. Față în față cu cei care i-au produs un rău cumplit, el le spune:

”Voi negreșit v-ați gândit să-mi faceți rău; dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede astăzi, și anume, să scape viața unui popor în mare număr. Fiți dar fără teamă, căci eu vă voi hrăni, pe voi și pe copiii voștri” (Geneza 50:20-21).

Vechiul Testament ne înfățișează apoi chipul tulburător de frumos al lui Ionatan, care îl învață pe tânărul ciobănaș David ce înseamnă bunătatea lui Dumnezeu și îl face pe David să trăiască această bunătate și să devină autorul celor mai sublime poeme despre bunătatea lui Dumnezeu.

Totul culminează cu istoria profetului Osea, în a cărui bunătate față de ingrata Gomera Dumnezeu Se înfățișează pe Sine și ne cheamă și pe noi să avem același fel de bunătate generoasă, bunătate plină de mărinimie.

Am văzut că Domnul Isus îi trimite pe farisei la școala lui Osea, ca să învețe de la el ce înseamnă să fie buni cu cei căzuți, față de care nimeni n-are milă (Matei 9:13 și 12:7). Într-o discuție cu fariseii, Domnul Isus le spune, citând din Mica 6:8, că cele mai importante lucruri din Legea lui Moise sunt ”dreptatea, bunătatea și credincioșia” (Matei 23:23. Matei citează textul după Septuaginta unde scrie ”mila”, dar noi știm că în ebraică Mica a scris hesed, adică bunătatea).

Dar Domnul Isus preia direct descrierea pe care Și-a făcut-o Dumnezeu, când ne spune că El este ”bun cu cei nemulțumitori și răi” și ne cheamă direct să fim ca El (Luca 6:35-36). El ne învață cum se transformă această bunătate generoasă a lui Dumnezeu în practica noastră:
”Iubiți pe vrăjmașii voștri,
binecuvântați pe cei ce vă blestemă,
faceți bine celor ce vă urăsc
și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă persecută” (Matei 5:44).

Planul lui Dumnezeu de la creație a fost să-Și facă oameni după chipul și după asemănarea Lui. L-am văzut la lucru în Vechiul Testament: a reușit și atunci să-Și facă oameni care semănau cu El. Fiul lui Dumnezeu S-a făcut om ca să ne arate practic ce înseamnă proiectul acesta divin:
”Veniți la Mine și învățați de la Mine, că Eu sunt blând (bun) și smerit cu inima” (Matei 11:28-29).

Când Fiul lui Dumnezeu Și-a început cariera pe pământ, a început prin a face o școală în care să-i învețe pe oameni în mod detaliat ce înseamnă oameni după chipul lui Dumnezeu, oameni buni așa cum El este bun.
Cu aceste lecții preliminare din Vechiul Testament, suntem pregătiți acum să venim la școala Domnului Isus.




Dressed by Esomi


Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY* ( ADMIN )

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen