Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 19. Juli 2012

Holiday(~vacanță) sau Holy Days(~zile sfinte)?

Holiday(~vacanță) sau Holy Days(~zile sfinte)?

Este vremea concediilor și a vacanțelor, un timp în care sufletul nostru se hrănește din ceea ce am depozitat în timpul anului?
Vacanța înseamnă doar relaxare, mare, munte, mititei și iarbă verde?
Cum vede Dumnezeu această perioadă a anului, în care mulți ne alegem destinația pentru holiday, compatibilă cu potența financiară a fiecăruia? Și în fond, care este diferența dintre holiday și Holy Days?
Avraam s-a coborât în holiday în Egipt (Geneza 12), crezând probabil că Dumnezeu va rămâne la vamă și îl va aștepta acolo până se va întoarce… Dar surpriză, Dumnezeu pune în mișcare o țară întreagă, pentru că un ales al Lui și-a permis luxul de a merge în holiday! Dumnezeu "mută” vama cu fiecare pas pe care îl făcea spre acel loc de "vis". Cu siguranță nu și-a propus Avraam ca acolo între păgâni să îi ridice altare lui Dumnezeu. De fapt tot ce era în mintea lui era doar pâine, grâu, viață bună și lipsită de probleme. Un holiday pe cinste. Obsesia lui era doar trupul, stomacul și fizicul. Sufletul era pus pe "on hold”(~ în așteptare).
Sufletul niciodată nu intră în șomaj. El nu va avea nicidată luxul unei pensii, nici chiar a celei românești. Este totdeauna activ. Nu își "permite” să intre în vacanță. Nu poți să îl păstrezi la același barometru. Plafonarea este inexistentă la nivelul sufletului pentru că ori te apropii de Creatorul, ori cobori spre ceea ce înțeleptul Solomon numea – deșertăciune.
În concepția lui Dumnezeu când a creat zilele de odihnă, zilele de sabat sau zilele de sărbatoare, acestea aveau ca scop prim și unitar închinarea la adresa Lui. Chiar dacă trupul era în repaus și intra în odihnă, sufletul se alimenta și primea hrana spirituală. În aceste zile, oamenii mergeau la templu, aduceau jertfe lui Dumnezeu și se închinau fiecare prin modul și obiceiul său. De fapt Dumnezeu nu este împotriva vacanțelor sau concediilor, dar cu o condiție – atâta timp cât sufletul nu este neglijat. Dacă ai pus doar BIBLIA în bagajul de vacanță acesta, în proporție de 90% este gata! Pentru că scopul nostru este ca să alimentăm sufletul cu ceea ce are el nevoie și anume: rugăciune, cuvânt și părtășie cu Dumnezeu. Chiar și în holiday, poți să fii un misionar și un vestitor al Evangheliei. Acolo poți simți și vei experimenta noi forme și etape în cunoașterea lui Dumnezeu.
Și dacă vrei să mergi ca și Avraam departe de biserică, păstor, părinți, să te relaxezi într-un loc liniștit și retras, nu foarte populat, să nu te vadă nimeni, David îți dă o veste poate nu prea confortabilă pentru tine: "Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!” Ps. 24:1. Dumnezeu este deja în acel loc, deci comportă-te ca atare!

Diferența dintre holiday și Holy Days?
Niciuna - doar atunci când, din fiecare zi din holiday vei face o Holy Day!!


Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY* ( ADMIN )

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen