Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Montag, 1. Oktober 2012

Imblanzitor de lei Psalmii 7:2 Psalmul 7, v.2. Cand prigonitori tai sunt la fel ca si leii, Dumnezeu poate Sa fie si imblanzitor de lei.

Imblanzitor de lei

Psalmul 7, v.2. Cand prigonitori tai sunt la fel ca si leii, Dumnezeu poate Sa fie si imblanzitor de lei.

 

iulie 28, 2012
,,,,2. ca sa nu ma sfasie ca un leu care inghite, fara sa sara cineva in ajutor.,,,,
Priviti ce comparatie : sfasiat de leu urmat de neputinta de a fi ajutorat. Sa fie oare asa de tare vrajmasul ? Sa fie oare vrajmasul la tarie ca si un leu ? Uitati ce zice apostolul Petru in 1 Petru 5:8…..,,,fiti treji si vegheati !.Pentru ca potrivnicul vostru, deavolul , da tarcoale ca un leu care racneste , si cauta pe cine sa inghita.”. No acuma vedeti de ce a cerut David ajutor lui Dumnezeu .? Pe David nu il atacau oamenii, ci deavolul prin oamenii. David se vede in fata unor vorbe aruncate asupra lui care aveau menirea sa il sfasie, sa il inghita, si pentru a scapa nu putea sa scape cu una sau cu alta, nici macar cu sabia lui nu putea, nici macar cu sabia vitejilor lui nu putea , fiindca zice astfel ……,,scapa-ma de toti prigonitori mei , izbaveste-ma ca sa nu ma sfasie ca un leu care inghite fara sa sara cineva in ajutor”"”". Aici ii vorba de o actiune rapida, unde nimeni nu mai poate reactiona nici cum , ii vorba de o viteza a lucrurilor in care nu poti fi pe faza , nu poti urmari firul evenimentelor, iar in jurul tau se invarte un leu sau mai multi leii, si nu sti din care parte vei fi doborat, si nu stii cati vor sari si se vor napusti asupra ta, si esti in mare stramtorare, fiindca si cel care odinioara te sfatuia, Ahitofel, el acuma si el te prigoneste si asta e un alt sindrom, Sindromul lui Ahitofel despre care daca Domnul imi va da ceva am sa va scriu, fiindca deavolul poate fura si inima lui Ahitofel, inima unui om care vorbeste ca insasi Dumnezeu, poate deveni la un moment dat o inima rea, o inima care prigoneste si pune la cale lucruri rele impotriva unui om neprihanit precum David. Iar David stie ca ii in mare pericol, fiindca sunt la mijloc si credulii aia de oameni care din nestiinta lor il urmeaza pe Absalom, pe de alta parte este si Simei care si el striga sus si tare ca Domnul a randuit ca sa se intample asa, si ca acum ii momentul in care David este judecat, si totul in jurul lui David se prabuseste, intelegeti ca omul David acum era la mare incercare . Si cand esti in mare incercare , solutia nu este sabia , si nici puterea , si nici o prastie , solutia este rugaciunea , asa vad eu aici in acest Psalm. Dar si Isus tot la rugaciune era mai tot timpul , noptile in rugaciune si le petrecea fiindca a doua zi avea din nou de luptat impotriva fariseilor , avea sa faca fata provocarilor care veneau din partea preotilor si a carturarilor , in acelasi pericol si la o alta intensitate a fost si Isus timp de trei ani jumate , si Isus nu Si-a scos sabia ca sa inceapa ca sa taie pe vrajmasi Lui , Isus a apelat la Tatal , la rugaciune , cu strigate mari si cu lacrimi spune la Evrei ca striga  Isus. Noi astazi poate ne invartim limba in gura de doua ori si numim asta rugaciune , iar cand suntem atacati reactionam mai rau ca si leii . O Doamne trezeste-ne , deschide-ne ochii , fiindca suntem departe de a ne numii oameni dupa inima ta. Uite acuma intelegi de ce David a fost numit om dupa inima lui Dumnezeu .? Intelegi?
Atunci cind te afli in primejdie, si esti prigonit, iar prigonitori tai au puterea leului in a sfasia, au puterea leului in a se napusti asupra prazii, au puterea leului atunci cind vine vorba de a inghiti, iar tu iti vezi neputinta, totusi tu ai o sansa mare in fata la asa prigonitor, fie el si la fel de tare si de feroce ca si un leu, tu poti gasi scapare si izbavire la Dumnezeu. Iar sansa ca tu sa scapi din mana acestui prigonitor care se napusteste asupra ta ca si un leu, este mare, daca apelezi la unul care este mai tare decat orice leu, ba inca are si putere de a imblanzi leii, si acesta este Isus Hristos, acesta este Dumnezeu. David in campiile Bethleemului a avut ocazia de a se lupta si cu un leu, si l-a biruit, luandu-ii oita din gura ( 1 Imparati 17:34 -36),  dar uneori se pare ca leii din salbaticie sunt mai usor de invins, decat leii din jurul nostru, leii din jungla urbana. Pe leii din salbaticie , David i-a invins cu usurinta, scapand prada din gura lor, insa de aceasta data insasi David este o prada, sau o eventuala prada in fata unor prigonitori care sfasie si inghit precum un leu. Imaginati-va ce profil au acesti prigonitori ai lui David, incat David le compara actiunile lor ca fiind a unui leu. Poate mai devreme sau mai tarziu, o sa ajungi si tu in aceiasi situatie  ca si David, insa de ce masuri vei lua tu atunci, depinde ceea ce hotarasti tu astazi in inima ta. Unde iti cauti scaparea?. Unde ai sa apelezi cand in jurul tau lucrurile incep ca sa se complice, si viata ta devine incet incet un calvar?. Unde?. Gandeste-te macar la David cate oportunitati avea unde sa apeleze, si cu toate acestea, David apeleaza la Dumnezeu. Cand prigonitorii tai sunt ca si leii de tari, Dumnezeu poate fi si imblanzitor de leii. Dar oare vrei tu asta? Sau vei incerca tu singur ca sa imblanzesti leii?. La prima muscatura, daca mai poti sa scapi, scapa, fugi de ei, mai bine  lasa-L pe Dumnezeu Sa se ocupe de leii, tu ocupa-te de tine.
Binecuvantat Sa fie Dumnezeu in veci vecilor. Amin.

http://christliche-radiosender.blogspot.com/
http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/
http://www.facebook.com/megapower1976
https://twitter.com/MegaPowerDany

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen