Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 16. Juni 2012

Tinerii, la fel de speriați de Alzheimer ca și seniorii

Tinerii, la fel de speriați de Alzheimer ca și seniorii


Aproape două treimi dintre englezi sunt îngrijorați că ar putea dezvolta demență, arată un sondaj publicat la sfârșitul lunii trecute de YouGov, la comanda Societății Alzheimer și a căminului Saga Homecare, din Marea Britanie. Respondenții trecuți de 55 de ani s-au dovedit a fi cei mai îngrijorați (66%). Interesant însă, foarte aproape de aceștia sunt tinerii de 18-24 de ani (într-un procent de 61%).

Alzheimer este a doua cea mai temută boală după cancer, a relevat un alt sondaj efectuat, de data aceasta, în SUA și Europa, în 2011, de către Asociația Internațională pentru Alzheimer.

Oamenii sunt prea puțin informați


Foto: healthland.time.comÎn ciuda temerilor, circa 40% dintre oameni nu știau că boala Alzheimer este fatală. Mulți dintre respondenți au mărturisit că erau convinși că există tratamente eficiente care încetinesc evoluția bolii. Medicamentele existente pot cel mult să amelioreze simptomele bolii, însă niciuna nu poate încetini avansarea maladiei, care îi distruge bolnavului capacitatea de a gândi și de a-și purta singur de grijă.

Ce este Alzheimer?


Demența este un sindrom progresiv de degenerare a creierului, care afectează memoria, gândirea, comportamentul și emoțiile. Boala Alzheimer este principala formă de demență și este provocată de modificări anormale ale țesutului cerebral. Demența afectează 1 din 20 de persoane trecute de 65 de ani și 1 din 5 persoane trecute de vârsta de 80 de ani.

Cine sunt cei afectați?


La nivel mondial, boala afectează nu mai puțin de 36 de milioane de oameni. Numărul bolnavilor va ajunge la 115 milioane până în 2050, arată organizația britanică Alzheimer's Disease International (ADI). Între jumătate și trei sferturi din respondenții sondajului amintit spun că au cunoscut o persoană care suferea de Alzheimer.

Recunoaște simptomele timpurii ale bolii


Potrivit unor studii recente, maladia începe să se dezvolte cu cel puțin zece ani înainte de apariția simptomelor. Primele 10 simptome după care poate fi depistată boala Alzheimer sunt:

1. Pierderi de memorie
2. Dificultăți în efectuarea sarcinilor de zi cu zi
3. Probleme de limba
4. Dezorientare față de timp și spațiu
5. Abilități slabe, sau diminuate, de judecată
6. Probleme în a reține cronologia evenimentelor
7. Rătăcirea unor lucruri
8. Schimbări de dispoziție sau de comportament
9. Schimbări de personalitate
10. Pierderea inițiativei

Cum poate fi prevenită boala?


Deși cauzele bolii Alzheimer nu sunt cunoscute, o mare parte a oamenilor de știință suspectează că de vină ar fi o anumită combinație genetică. Din acest motiv, modalitățile de prevenire ale bolii se centrează mai degrabă a amâna manifestarea simptomelor, decât pe prevenirea completă a bolii.

Cercetătorii au evidențiat trei fronturi de luptă pentru amânarea dezvoltării bolii: stimularea continuă a minții, menținerea unui ritm fizic activ și urmarea unei diete echilibrate.

A. Stimularea continuă a minții

Rezolvarea de puzzle-uri şi alte jocuri de perspicacitate în fiecare zi ar putea îndepărta declinul mental, potrivit unui studiu publicat recent în revista BMC Medicine.


Cunoașterea a două limbi străine ar putea consolida capitalul intelectual și ar oferi protecție împotriva demenței, potrivit unui studiu recent publicat în revista Trends in Cognitive Sciences.

B. Menținerea unui ritm fizic activ
Un studiu recent publicat în revista Neurology a arătat că activităţile simple, cum ar fi gătitul, curăţenia şi spălatul vaselor, precum şi exerciţiile fizice, sunt asociate cu un risc scăzut de Alzheimer, chiar și în rândul persoanelor de 80 de ani și mai în vârstă. Cercetătorii au descoperit că oamenii care erau cel mai puțin activi în fiecare zi aveau de două ori mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer.

C. Urmarea unei diete echilibrate

O alimentație sănătoasă poate ajuta creierul, micșorând riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer, informează LiveScience.com. Din nefericire, persoanele care au deja probleme de memorie nu le pot suprima cu ajutorul dietei.

Administrarea zilnică de tablete conţinând doze mari de vitamina B a contribuit la înjumătăţirea riscului de apariţie a bolii Alzheimer la persoanele în vârstă şi a încetinit avansarea demenţei, a concluzionat o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, după un experiment ştiinţific.

În România există, în prezent, circa 250.000-300.000 de pacienţi care au fost diagnsticaţi cu Alzheimer, transmite MedLive.ro. Studii recente arată însă că acest numar ar putea creşte cu 15% până în 2015.

SOURCE: CLICK HERE to read more

Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen