Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Mittwoch, 27. Juni 2012

Seara vine veselia, iar dimineața plânsul…

Seara vine veselia, iar dimineața plânsul…

Cred că toată lumea cunoaște versetul din Biblie, unde psalmistul David spune: “seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” ( 30:5b). Probabil după o noapte petrecută în rugăciune și închinare, sufletul lui era revigorat, ajungând la un nivel înalt spiritual. Dar așa era el, nu? Noi oare mai suntem așa?

Din păcate, la mulți dintre noi este exact invers: seara vine veselia, iar dimineața plânsul. Dimineața e un moment pe care puțini îl așteptăm: o nouă zi, noi probleme și frământări, stres la muncă, nervi la școală, lupte spirituale pentru supraviețuire.

Cum ne pregătim pentru toate acestea? Ne trezim în grabă, bem o cafea sau 2 și am plecat. Fără putere în Duhul nostru adeseori, avem o zi plină de evenimente, dar totuși goală, fără sens. Dumnezeu e departe. Nu ne poate vorbi căci nu avem timp de El.
Mai grav, dușmanul se luptă cu noi în continuu și ne momește să gustăm din plăcerile lumii acesteia, lumea astfel luând chip în noi, în loc ca Hristos să fie Cel care să se vadă. Vine seara... un film, o cină romantică, o seară de gaming, ieșire într-un club de biliard, o emisiune la televizor – și timpul trece: încet, dar sigur. Ne prinde ora 12 și noi
încă suntem ocupați să ne satisfacem eul, stând cu noi înșine sau cu prietenii. Încă o zi “pierdută” din punct de vedere spiritual!

Ne culcăm spunând o rugăciune rapidă, care din păcate nu face nici măcar regretele și rușinea să dispară. E doar o rugăciune spusă în grabă unui Dumnezeu care e departe.
Poate te întrebi: chiar așa de grav să fie?

Uită-te în viața ta pentru câteva momente. Eu m-am văzut prin prisma Lui exact cum sunt: gol, ipocrit și sărman spiritual.

Ce-i de făcut? În primul rând, “clasica” rugăciune și studierea Cuvântului sunt 2 condiții imperios necesare pentru a căpăta eliberarea de orice legătură și a avea din nou pacea (nu pacea care ne-o dă lumea, ci aceea dată de Fiul lui Dumnezeu). Părtășia cu frații, postul, meditarea și “tăcerea în prezența Lui pentru a-I auzi vocea” sunt alte aspecte importante de care trebuie să ținem seama.

Sunt zilele din urmă, El poate veni oricând, așa că trebuie să ne pregătim pentru viața de dincolo. Nu mai putem trăi așa cum facem acum! (sau dacă putem, atunci suntem în pericol de moarte!)
Fie ca Domnul să ne dea putere și o mai mare dorință după EL.
Multă pace!

Leave a comment and / or appreciate the article!



CLICK HERE :»
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen