Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Mittwoch, 27. Juni 2012

Studii Mat. Studii Mat. Steaua din răsărit = reprezintă un împărat

Studii Mat.


Studii Mat.
Steaua din răsărit = reprezintă un împărat
1 După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din răsărit la Ierusalim
2 şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.”
Vestea nașterii Domnului Isus a provocat tulburare atât pentru Irod cât și pentru întreg Ierusalim.
3 Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el.
Cel rău sa folosit de preoți cei mai de seamă si de învățătorii legii ca să afle localitatea unde sa născut și să lovească orbește
4 A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul.
Dovadă că cel rău nu e atotștiutor ....El nu știa nici măcar că sa născut un împărat și nici unde sa născut și nici vremea când sa nascut.
Dumnezeu în vremuri de primejdii ia pe cei credincioși din calea pericolului.
13 După ce au plecat magii, un înger al Domnului se arată în vis lui Iosif şi-i zice: „Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui, fugi în Egipt şi rămâi acolo până îţi voi spune eu; căci Irod are să caute Pruncul, ca să-L omoare.”
14 Iosif s-a sculat, a luat Pruncul şi pe mama Lui, noaptea, şi a plecat în Egipt.
15 Acolo a rămas până la moartea lui Irod, ca să se împlinească ce fusese vestit de Domnul prin prorocul care zice: „Am chemat pe Fiul Meu din Egipt.”
Cel rău ucide chiar prunci nevinovați ca să-și atingă scopul.
16 Atunci Irod, când a văzut că fusese înşelat de magi, s-a mâniat foarte tare şi a trimis să omoare pe toţi pruncii de parte bărbătească, de la doi ani în jos, care erau în Betleem şi în toate împrejurimile lui, potrivit cu vremea pe care o aflase întocmai de la magi.
17 Atunci s-a împlinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice:
18 „Un ţipăt s-a auzit în Rama, plângere şi bocet mult:
Rahela îşi jelea copiii
şi nu voia să fie mângâiată, pentru că nu mai erau.”
Cei care au făcut lucru acesta nu au mai trăit mult, Irod și ceilalți dovadă că îngerul care a chemat pe Iosif din Egipt i-a zis: Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi du-te în ţara lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia viaţa Pruncului.”
Cei care caută să facă rău poporului Domnului mor repede.
Dumnezeu nu a îngăduit ca fiul lui Irod să moară din cauza tatălui lui care a încercat să ucidă Pruncul deoarece Dumnezeu este drept.
Domnul Isus nu era un Împărat oarecare , ci un Împărat deosebit dovadă că magii căutau să se închine și când l-au găsit s-au închinat inaintea Lui.
11 Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă.
Împăratul Irod era un om religios Dovadă că a adunat preoții cei mai de seamă și învățătorii legii dar el făcea asta ca să-și apere poziția de împărat el și urmașii lui.
Dovadă că îl interesa poziția Lui mai tare decât voia Lui Dumnezeu a ordonat uciderea copiilor din Betleem de la doi ani în jos.
Duhul lui Irod.
S-ar putea să fie păstori și alți oameni care dobândesc o poziție într-o comunitate apoi Dumnezeu să dorească o schimbare în această comunitate și ei să lupte pentru poziția lor.
Aceasta este duhul lui Irod
Irod lucra pe ascuns. Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua.
Oamenii care lucrează sincer căutându-l pe Domnul Isus sănt despărțiți de oameni care-i doresc răul.
În urmă, au fost înştiinţaţi de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod, şi s-au întors în ţara lor pe un alt drum.
Mânia nu lucrează neprihănirea Lui Dumnezeu.
Atunci Irod, când a văzut că fusese înşelat de magi, s-a mâniat foarte tare şi a trimis să omoare pe toţi pruncii de parte bărbătească,.....
La fiecare inceput de vreme Dumnezeu își rezervă dreptul să aleagă un conducător potrivit cu vremea în care intră poporul ca poporul să poată înainta.

Leave a comment and / or appreciate the article!



CLICK HERE :»
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen