Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 16. Juni 2012

Suntem obsedați de celebritățile creștine?

Suntem obsedați de celebritățile creștine?


Una dintre cele mai îndrăgite cânterețe ale Statelor Unite, Carrie Underwood, a stârnit o întreagă dezbatere printre fani atunci când a anunțat că susține căsătoriile homosexuale. Asta datorită faptului că de la început s-a declarat în mod public o persoană credincioasă, vorbind deshis despre credința ei în Dumnezeu și cântând despre asta în melodii precum hitul "Jesus Take the Wheel".


carrie_underwoodDupă părerea unora din industria muzicală Underwood ar fi câștigat concursul "American Idol" tocmai datorită credinței sale care ar fi câștigat inima americanilor, mai ales a tinerilor.


Dar acum că și-a declarat susținerea față de căsătoriile homosexuale, fanii ei creștini se întreabă cum poate ea să fie de acord cu o practică pe care Biblia o condamnă.


Underwood spune că tocmai datorită principiilor sale creștine, trebuie să iubească pe toată lumea și să nu judece pe nimeni, o explicație care a devenit o modă printre creștinii care vor să justifice susținerea căsătoriilor homosexuale.


Comentariile ei au aprins o dezbatere despre responsabilitățile pe care fanii le pun pe umerii unor celebrități creștine cum este ea, Tim Tebow, sau Jeremy Lin.


Și alte celebrități mai folosesc ocazional conturile de Twitter pentru a face referiri religioase, precum Justin Bieber, Demi Lovato, fostul star Disney, și mai nou chiar faimoasa cântăreață Rihanna, și atunci fanii cad în adorație, uitând pe moment ce tip de muzică cântă aceștia, cum sună versurile lor, cum arată videoclipurile lor.


Să își asume celebritățile creștine un rol de evanghelizare?


Joi seara președintele Barack Obama împreună cu soția sa, a participat la o strângere de fonduri organizată de actrița Sarah Jessica Parker în apartamentul său din Manhattan. Obama a reușit să strângă 2 milioane de dolari pentru campania sa electorală de la cei 50 de invitați din lumea filmului și a artei, care au plătit fiecare o "taxă" de 40.000 de dolari.


Pierzând din propria sa strălucire, din propria sa putere de super-star, Obama se înconjoară cu elita de la Hollywood și din industria muzicală din trei motive: strălucire, bani, influență colosală asupra electoratului.


Vorbind la dineu, Obama le-a spus celor 50 de suporteri că ei joacă un rol crucial în alegerile prezidențiale al căror rezultat va determina viitorul națiunii. „Voi faceți diferența. Voi sunteți ultimii arbitrii care decid în ce direcție se îndreaptă țara," a declarat președintele, conform CNSNews.


Marea majoritate dintre acești „arbitri" susțin atât căsătoriile homosexuale cât și legea sănătății care obligă toți angajatorii, inclusiv institutele afiliate religios, să asigure angajaților metode contraceptive, două probleme care vin în clară opoziție cu bisericile creștine.


Dacă Obama se folosește de acești oameni pentru a-și asigura un nou mandat la Casa Albă, nu ar trebui ca și celebritățile creștine să depună eforturi pentru a atrage la vot electoratul creștin, care este împotriva celor două decizii enumerate mai sus?


Conform pastorului american Scotty Smith, care a lucrat cu mai mulți producători de muzică, inclusiv cu cel care a scris hitul lui Underwood "Jesus Take the Wheel", răspunsul este nu. Nici celebritățile, nici oamenii obișnuiți nu ar trebui să caute să ajungă pe scenă și să învețe oamenii, să predice. Acesta este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare care vine doar asupra unor oameni, crede el.


Sunt creștinii obsedați de celebritățile care își vociferează credința?


Psihologii au determinat că într-un grad mai mic sau mai mare, majoritatea oamenilor sunt atrași de celebrități de tot felul, datorită unui instinct natural de a fi mereu atenți la cei cu un statut social mai înalt decât al lor.


„Studiile culturale, antropologice și cele istorice ne arată că societățile umane au avut întotdeauna nevoie să 'se închine' unor oameni adesea speciali în comunitatea respectivă: cei mai buni vânători, atleți, cei mai frumoși, cei mai deștepți, cei mai spirituali," spune psihologul James Houran. Atenția acordată celor prestigioși este un numitor comun al tuturor epocilor.


Dar, potrivit lui Cooper Lawrence, expert în cultura celebrității, persoanele religioase ar trebui să fie excepția de la regulă deoarece „o persoană mai religioasă ar vedea în această obsesie o manifestare a închinării la idoli".


În realitate lucrurile par ușor diferite, religia la celebrități fiind tocmai un factor care atrage și mai mult, până acolo încât a fi evlavios poate fi și o strategie eficientă de marketing, arată Ann Neuman, editor la The Revealer, publicația electronică a Centrului pentru Religie și Mass-media al Universității din New York. „Credința lui Bieber îl face în mod special acceptabil și inofensiv în ochii adolescenților și ai părinților lor."

SOURCE: CLICK HERE to read more
Leave a comment and / or appreciate the article!
CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/
CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/
CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/
CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen