Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 16. Juni 2012

China sub oprobiu din cauza avorturilor forțate

China sub oprobiu din cauza avorturilor forțate


Oficialii chinezi și-au cerut scuze femeii pe care au forțat-o pe 13 iunie să avorteze copilul cu care era însărcinată în 7 luni și totodată au decis suspendarea a trei dintre oamenii responsabili.


avort_fortatÎn seara de joi oficialii chinezi și-au cerut scuze familiei Feng pentru sarcina pierdută: „Astăzi, mă aflu aici din partea autorităților municipale pentru a-ți adresa cele mai sincere scuze. Sper să mă înțelegi," a declarat primarul adjunct al provinciei, conform CBSNews.


Cazul ar fi trecut neobservat dacă soțul femeii nu ar fi pus pe o rețea de socializare chineză o poză cu ea în patul de spital și copilul ei mort, lângă ea, înfășurat în plastic. Poza a devenit virală și toată China a cerut să se facă dreptate și „criminalii să fie condamnați".


Scuze prefăcute


Când fotografia a ajuns virală oficialii chinezi eu declarat că mai întâi trebuie să verifice dacă nu cumva este trucată. După ce au ajuns la concluzia că este reală, au declarat că femeia fusese de acord să avorteze, deoarece nu își putea permite să plătească amenda pentru al doilea copil, care este de 40.000 de yuani, mai mult decât venitul familiei Feng pe patru ani de zile.


După ce presa internațională a preluat declarațiile soțului femeii, conform căruia a fost răpită din propria casă, închisă într-un spital pentru trei zile, fără permisiunea de a primi vizita familiei, legată de pat și forțată să avorteze, oficialii chinzei au găsit de bună cuviință să suspende (nu să concedieze) trei angajați de la clinica de planificare familială în cauză, pe durata investigației.


Femeia era gravidă cu al doilea copil, ceea ce teoretic este ilegal conform legii chineze care nu permite cuplurilor să aibă mai mult de un copil. Practic, familiilor care trăiesc în mediul rural le este permis să mai aibă un copil, mai ales dacă primul este fată.


Cuplul are o fată în vârstă de cinci ani. Dar un oficial al departamentului de panificare familială din provincia unde locuiesc cei trei a spus că familia Feng este înregistrată cu o proprietate urbană, sau hukou.


„Ea ar fi trebuit să transfere proprietatea la noi înainte de a rămâne însărcinată. Banii (amenda de 40.000 de yauni cerută pentru al doilea copil) au fost ceruți ca un depozit pentru acest transfer, după care familia i-ar fi primit înapoi," a declarat un oficial de la primărie pentru China Radio International, conform Guardian.


Chiar dacă sarcina a fost sau nu legală conform legislației chineze, avortul în mod sigur nu a fost, deoarece legea avortului din China permite procedura doar până în luna a șasea de sarcină.


Vârful aisbergului


De când guvernul chinez a introdus legea copilului unic în anii 1970 pentru a putea controla creșterea populației, activiștii pro-viață chinezi susțin că milioane de femei au fost forțate să avorteze, sau au fost sterilizate în mod ilegal. Numărul avorturilor a fost cel mai mare în 1983 când Ministerul Sănătății a înregistrat 14,37 de milioane de cazuri. Din anul 2000 numărul avorturilor înregistrate s-a menținut la aproximativ 7 milioane pe an, cu un vârf în 2008, de 9,17 milioane de avorturi. În realitate, numerele sunt mult mai mari, susțin activiștii.


Această politică a Chinei a intrat de curând în vizorul presei internaționale după ce militantul orb pentru drepturi umane, Chen Guangcheng, a evadat din arestul la domiciliu și a reușit să ajungă la New York. Suporterii lui Chen spun că apărarea timp de ani de zile în fața legii a victimelor avorturilor și sterilizărilor forțate din China a dus la persecuția sa.


De când Chen se află în Statele Unite, făcându-și auzită povestea lui și a tuturor femeilor pe care le-a protejat de guvernul chinez, mai multe organizații pentru drepturile femeilor cer președintelui american să condamne public avorturile forțate și politica de planicare familială din China.


Cel mai probabil este că acest lucru nu se va întâmpla deoarece, conform LifeSiteNews, administrația Obama finanțează cu 50 de milioane de dolari pe an agenția United Nations Population Fund (UNFPA), care la rândul ei susține politica „sângeroasă" de planificare familială a Chinei.


După ce avorturile forțate din China au devenit cunoștință generală, UNFPA a abandonat temporar, în 1994, finanțările pentru diverse programe chineze de planificare familială. Dar patru ani mai târziu le-a reluat, susținând că există o înțelegere cu guvernul chinez că nu se folosesc metode coercitive pentru obținerea avorturilor în zonele din țară unde este implicată organizația. Investigații oficiale ale Departamentului de Stat împreună cu Institutul de Cercetare a Populației din SUA au ajuns la concluzia că în 2002 UNFPA acționa din nou sub pretenții false, asigurând suport pentru legea copilului unic și chiar împărțind birouri cu oficialii care o instrumentau.

SOURCE: CLICK HERE to read more

Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen