Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 10. Juli 2012

De ce este important sa vezi evenimentele din perspectiva lui Dumnezeu?

De ce este important sa vezi evenimentele din perspectiva lui Dumnezeu?

Singurul mod in care putem sa implinim poruncile importante ale Bibliei si sa respectam prevederile ei este sa intelegem ca lucrurile care ni se intampla sunt de fapt spre binele nostru, nu spre ruinarea noastra. Iata cateva porunci care devin usor de indeplinit atunci cand intelegem de ce permite Dumnezeu sa se intample unele lucruri:


1. „Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.”
(1 Tesaloniceni 5:18)

Este destul de greu sa fim multumitori daca privim la evenimente din perspectiva noastra. Dar daca privim aceleasi evenimente din perspectiva lui Dumnezeu si daca stim ca ele ne sunt benefice, este usor sa fim recunoscatori.

2. „increde-te in Domnul din toata inima ta.” (Proverbe 3:5)
Este greu sa ne incredem in Domnul daca nu intelegem de ce ingaduie El ca unele lucrurile sa se intample si daca nu le privim ca fiind spre binele nostru.

3. „Nu va temeti si nu tremurati.”
(Isaia 44:8)
Frica nu este de la Dumnezeu, ci de la Satana. Avem tendinta sa ne temem de lucrurile pe care nu le intelegem si sa ne inchinam in fata lucrurilor de care ne temem. Frica este reactia naturala atunci cand privim situatia din perspectiva umana.

4. „Bucurati-va totdeauna in Domnul.”
(Filipeni 4:4)
Este greu sa te bucuri de unele evenimente care in mod normal provoaca sentimente negative. in orice caz, daca privim la aceste intamplari din perspectiva divina si daca realizam ca ele lucreaza spre binele nostru, atunci ne va fi usor sa ne bucuram.

Cum sa intelegem de ce ingaduie Dumnezeu unele lucruri


Cele mai importante intrebari pe care trebuie sa ni le punem

1. Cum poate folosi Dumnezeu acest lucru pentru a ma face sa fiu mai umil?
Defectul pe care il uraste Dumnezeu cel mai tare si pe care il foloseste Satana cel mai mult este mandria. Ea a facut ca Satana sa fie data afara din cer. Mandria a facut ca Adam si Eva sa fie alungati din gradina Eden. Numai prin mandrie ia nastere rivalitatea. Ochii trufasi sunt unul din cele sapte lucruri pe care le uraste Dumnezeu. (Vezi Proverbe 6:16-17).

Pe de alta parte, numai prin smerenie si prin frica de Domnul putem obtine cele mai importante lucruri in viata: „Rasplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogatia, slava si viata” (Proverbe 22:4).

Deoarece umilinta este atat de importanta in a atinge scopul pe care il doreste Dumnezeu de la viata noastra si deoarece El ne-a spus sa ne smerim, caci altfel ne va smeri El, ar trebui sa evaluam cat de mult din lucrurile care ni se intampla sunt parte din procesul prin care Dumnezeu vrea ca noi sa ne umilim. Acesta este unul din primele lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand evaluam un eveniment sau o imprejurare.

De ce a permis Dumnezeu ca David sa fie urmarit de Saul? Pentru ca sa-l umileasca si sa il pregateasca sa fie un rege bun. De ce a ingaduit Dumnezeu ca poporul Israel sa pribegeasca patruzeci de ani prin pustie? Pentru a-l smeri. „Adu-ti aminte de tot drumul pe care te-a calauzit Domnul, Dumnezeul tau, in timpul acestor patruzeci de ani in pustie, ca sa te smereasca si sa te incerce, ca sa-ti cunoasca pornirile inimii si sa vada daca ai sa pazesti sau nu poruncile Lui” (Deuteronom 8:2).

2. Ce trasaturi pozitive de caracter pot fi dezvoltate in acest fel?
Priveste la situatiile prin care treci si la lista de trasaturi pozitive de caracter. intreaba-te: Care dintre ele pot fi dezvoltate daca raspund cum trebuie la aceste imprejurari? Iata cateva raspunsuri posibile:
Din cele intamplate voi invata rabdarea?
Vor fi mai multumitor pentru lucrurile pe care le consider de la sine intelese?
Ar trebui sa fiu amabil si iertator fata de cei care ma ranesc?
Ma va motiva asta sa dezvolt rabdarea?
Ma va face sa fiu mai atent si sa am mai mult discernamant?
Stim cu totii ca dezvoltarea caracterului este unul din cele mai importante motive pentru care ingaduie Dumnezeu sa se intample unele lucruri, pentru ca „toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele… Sa fie asemenea chipului Fiului Sau.” (Romani 8:28-29).

3. Incearca prin aceasta Dumnezeu sa ma corecteze cu dragoste?
In lumea naturala si in cea spirituala Dumnezeu a stabilit o ordine exacta a cauzei si a efectului. Asa cum legile naturii guverneaza ceea ce se intampla in univers, tot asa legile spirituale ale lui Dumnezeu influenteaza ceea ce are loc in viata noastra si in relatiile pe care le avem cu ceilalti.

Daca in copilarie nu i-am respectat pe parintii nostri, iar acum lucrurile nu merg bine, se poate ca Dumezeu ingaduie consecintele nerespectarii poruncii a cincea. Aceasta porunca promite ca lucrurile vor merge bine daca ne respectam tatal si mama (Efeseni 6:2-3). Dar si contrariul este adevarat. Daca nu ii cinstim pe parintii nostri, lucrurile nu vor merge bine.

Scriptura ne avertizeaza ca daca ii facem rau cuiva care ne-a ajutat, raul nu se va indeparta de casa noastra. „Celui ce intoarce rau pentru bine, nu-i va parasi raul casa” (Proverbe 17:13). Pentru ca Dumenzeu ne iubeste, El ne va pedepsi asa cum isi pedepseste un tata copilul. (Vezi Evrei 12:6).

4. Este aceasta procesul de pregatire pentru vreo pozitie de conducere?
Viata lui Iosif este un exemplu clasic al faptului ca unele lucruri rele care i se intampla unei persoane il pot pregati pentru o lucrare in viitor – in cazul acesta, functia de al doilea conducator al Egiptului. Experienta sa de servitor in casa lui Potifar l-a pregatit sa conduca regatul Egiptului. Experienta din inchisoare i-a testat capacitatea de a-si metine buna dispozitie, chiar si in timpuri grele.
in timpul detentiei sale, el a invatat de asemenea cum gandeste un criminal si a fost in stare sa foloseasca intelegerea acestui fapt pentru a-i aduce pe fratii sai la pocainta.

Domnul Isus a promis ca daca suferim din cauza Lui, vom si domni impreuna cu El. (Vezi 2 Timotei 2:12). Suferinta ne maturizeaza, iar atunci cand suferim din cauza celor in pozitii de raspundere, invatam cat de important este ca un conducator sa fie amabil si milostiv fata de cei care sunt sub autoritatea sa.

Nu trebuie sa consideram suferinta ca ceva neobisnuit, ci ca un mijloc necesar pentru ca Duhul lui Dumnezeu si slava Sa sa locuiasca in noi. (vezi 1 Petru 4:12-14).

5. S-a intamplat asta din cauza pacatelor altora?
Din cauza neascultarii lui Adam, noi traim intr-o lume degenerata, iar consecintele pacatului ne afecteaza viata. Un nume bun si o mostenire bogata de la parintii nostri sunt o binecuvantare ce ar trebui sa ne faca sa fim multumiti si fericiti.

Pe de alta parte, parintii care i-au ofensat pe alti oameni si au lasat ca mostenire o reputatie proasta creeaza o problema cu care au de-a face fii si fiicele lor. David a suferit de foame trei ani si jumatate, iar in cele din urma L-a intrebat pe Dumnezeu de ce s-a intamplat lucrul acesta. El i-a spus ca aceasta era consecinta faptului ca predecesorul sau se purtase crud cu gabaonitii. Cand David a rezolvat aceasta situatie, Dumenzeu Si-a revarsat din nou binecuvantarile asupra poporului. (Vezi 2 Samuel 21:1-14).

De ce a permis Dumnezeu ca Iosif sa devina sclav?


Daca Iosif te-ar intreba de ce a ingaduit Dumnezeu ca el sa fie luat sclav si apoi inchis, ce i-ai raspunde?

1. Pentru a Birui Orice Urma de Mandrie
„Smerenia merge inaintea slavei.” (Vezi Proverbe 15:33)

2. Pentru a-l invata cum sa Slujeasca
„Secretul maretiei este sa inveti sa slujesti.” (Vezi Matei 25:11)

3. Pentru a-l invata cum sa fie Credincios
„Daca esti credincios atunci cand ai putin, Dumenzeu iti va da mult” (Vezi Matei 25:11).

4. Ca sa-l Pregateasca Pentru Pozitia de Conducator
„Un conducator intelept stie care sunt nevoile celor care ii slujesc.” (vezi 2 Corinteni 1:4; 2 Timotei 2:12).

5. Pentru a-i Testa Puritatea Morala
„Cel ce rabda ispita va primi cununa vietii.”
(Vezi Iacov 1:12).

6. Pentru a-i Oferi Ocazia sa fie invinuit pe Nedrept
„A raspunde demn la acuzatii false aduce o rasplata vesnica.”
(Vezi Matei 5:12).

7. Pentru a-i Oferi Ocazia sa Aduca Speranta in inchisoare
A purta sarcinile altora va deschide multe oportunitati” (Vezi Galateni 6:2).

8. Pentru a Afla cum Gandeste o Pesoana Vinovata
„Cei care sunt vinovati tind sa ii judece pe altii.” (Vezi Romani 2:1-2).

9. Pentru a-l Pregati sa-i Aduca pe Fratii sai la Pocainta
„inainte de a manifesta mila, trebuie facuta dreptate.” (Vezi Proverbe 16:6).

10. Pentru a invata sa astepte cu Rabdare ca Dumenzeu sa Intervina
„Dupa ce veti suferi putina vreme, Dumnezeu va va face dreptate.
” (Vezi 1 Petru 5:10)

De ce a ingaduit Dumnezeu sa moara o persoana iubita?


1. Aceasta ne determina sa ne gandim la viata vesnica

Este atat de usor sa permitem ca lucrurile de pe acest pamant sa ne faca sa pierdem din vedere realitatile vietii vesnice. in orice caz, moartea ne aduce fata-n fata cu viata viitoare. Suntem obligati sa ne gandim daca o persoana a fost credincioasa cu adevarat si va merge in cer sau daca L-a respins pe Hristos si va merge in iad.

2. Aceasta ne ofera ocazia sa dam marturie pentru cei dragi care sunt necredinciosi
Cand cineva drag moare, cei necredinciosi au tendinta sa se gandeasca mai mult la viata vesnica si sunt mai dispusi sa vorbeasca despre aceasta. Moartea este o experienta infricosatoare pentru necrestini, iar pierderea unei persoane dragi le aduce aminte de faptul ca viata este scurta si de certitudinea mortii. inmormantarea si perioada de doliu sunt ocazii excelente in care putem sa le spunem ca Hristos a murit pentru noi si ca putem primi viata vesnica prin credinta si increderea in El.

3. Aceasta ne readuce aminte de scurtimea vietii
Viata noastra este descrisa in Biblie ca „… un abur, care se arata putintel, si apoi piere.” (Iacov 4:14). Daca nu ne moare cineva drag, ne este usor sa avem impresia ca vom trai la nesfarsit. Astfel, ne facem planuri pentru viitor si ne laudam cu ceea ce am realizat, fara a ne gandi la faptul ca viata noastra se poate sfarsi in orice moment si ca numai datorita harului lui Dumnezeu nu ne stingem in fiecare zi. (Vezi Plangerile lui Ieremia 3:22-23).


4. Aceasta ne motiveaza sa ne pastram constiinta curata

Cand cineva drag moare, nu mai putem sa-i spunem cat de mult il apreciem si nici sa ne cerem iertare pentru faptul ca l-am ranit. Multi oameni poarta poveri grele de vinovatie, pentru ca cei dragi au murit inainte de a putea clarifica problemele de constiinta aparute in urma relatiilor cu acestia.

Aceasta vinovatie trebuie lasata pe seama lui Dumnezeu si trebuie sa ne asiguram ca avem o constiinta curata in dreptul oricarei persoane, asa incat o asemenea experienta dureroasa sa nu se repete atunci cand ei vor muri.


5. Aceasta ne provoaca sa-i apreciem pe cei care sunt in viata

Toate lucrurile bune pe care am fi dorit sa le facem pentru cei dragi care au murit pot inca sa fie facute pentru cei care sunt inca in viata. Timpul pe care l-am fi petrecut impreuna si lucrurile pe care le-am fi facut pentru a-i incuraja ar trebui sa fie directionate spre cei care inca sunt cu noi.


6. Aceasta ne permite sa-i sprijinim pe cei care sunt intristati

Daca ati experimentat moartea unei persoane dragi, sunteti in stare sa-i ajutati pe cei care trec printr-o experienta asemanatoare. Veti sti cand au nevoie de cuvinte de incurajare si cand au nevoie doar ca cineva sa le fie alaturi. Va veti aduce aminte ce fel de subiecte doreati sa discutati si ce fel de discutii nu erau potrivite.

Daca incurajati un frate de credinta care a pierdut pe cineva drag, ati putea sa folositi textul din 1 Tesaloniceni 4:14-18: „… daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi impreuna cu Iisus pe cei ce au adormit in El. … Mangaiati-va dar unii pe altii cu aceste cuvinte.”


7. Aceasta ne face sa intelegem mai profund iubirea lui Dumnezeu

Acum, cand intelegem amaraciunea din urma pierderii suferite, putem sa incepem sa apreciem adancimea iubirii lui Dumnezeu, cand L-a trimis pe Fiul Sau preaiubit ca sa moara pentru pacatele noastre.

Am putea fi tentati sa credem ca Dumnezeu n-a fost mahnit deoarece stia ca Hristos va invia din morti. Dar si Isus, desi stia ca merge sa-l invieze pe Lazar din morti, l-a plans pe acest prieten al Sau, care era mort.

Cand mergeti la inmormantare, s-ar putea sa auziti cuvinte linistitoare din partea membrilor familiei: „A murit fara durere.” insa Hristos a experimentat moartea cea mai chinuitoare pe care a experimentat-o vreodata cineva.


8. Aceasta ne motiveaza sa ne reevaluam prioritatile.

Moartea este o sobra amintire a faptului ca avem un timp limitat in care putem sa realizam lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a incredintat. Ni se spune sa rascumparam vremea, „… caci zilele sunt rele” (Efeseni 5:16) si sa ne folosim in modul cel mai bun timpul. Daca evaluam lucrurile care conteaza pentru eternitate, atunci trebuie sa urmam sfatul Scripturii: „…invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta.” (Psalmi 90:12).

Restudiati pasajul cu titlul „Cum sa intelegem de ce ingaduie Dumnezeu unele lucruri.” Dupa aceea, ganditi-va la inca un beneficiu pe care l-ar avea o persoana in urma durerii cauzate de moartea unei persoane dragi.

De ce ingaduie Dumnezeu sa fiu sarac?


1. Aceasta inseamna ca esti ales sa fii bogat in credinta
Dumnezeu i-a cautat pe saracii acestei lumi ca sa-i faca bogati in credinta. (Vezi Iacov 2:5). Aceasta compensare este semnificativa, deoarece credinta poate fi folostia pentru a obtine de la Dumnezeu lucrurile de care avem nevoie.

Prin credinta, marii oameni ai Scripturii au obtinut fagaduintele lui Dumnezeu. (Vezi Evrei 11:33). Una dintre promisiunile Sale este ca va avea grija de toate nevoile noastre „…sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava in Isus Hristos.”(Filipeni 4:19).

2. Iti da posibilitatea sa inveti sa fii un bun ispravnic
Isus a spus ca daca suntem credinciosi in lucrurile mici, El ne va oferi responsabilitatea lucrurilor mari. (Vezi Matei 25:23).Lectiile pe care le invatam in administrarea sumelor mici de bani sunt aceleasi lectii pe care le vom aplica in administrarea cu credinciosie a sumelor mari.

3. Saracia simbolizeaza o stare interioara pe care Dumnezeu o apreciaza
Isus le-a spus ucenicilor Sai: „Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este imparatia Cerurilor.”(Matei 5:3). „Sarac” inseamna „cineva care depinde de ceilalti in ce priveste subzistenta sa zilnica.”

4. Saracia te determina sa-ti imbunatatesti viata de rugaciune
Dumnezeu se desfateaza in a fi zilnic dependenti de El in ceea ce priveste nevoile noastre. Astfel, El ne invata sa ne rugam: „Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi” (Matei 6:11). Un om bogat nu rosteste o astfel de rugaciune. El se gandeste in termenii remunerarii printr-un cec lunar, pe care i-l ofera compania unde lucreaza.


5. Te indeamna sa ai spiritul lui Hristos

Nimeni nu este mai bogat decat Domnul Isus Hristos in imparatia Sa cereasca. „…El, macar ca era bogat, S-a facut sarac pentru voi, pentru ca prin saracia Lui voi sa va imbogatiti.” (2 Corinteni 8:9).


6. Te obliga sa inveti sa fii multumit

A fi multumit inseamna a realiza faptul ca ai deja toate cele necesare pentru a fi fericit in prezent. Multumirea inseamna sa invatam sa ne bucuram de lucrurile pe care le avem mai mult decat sa ne concentram asupra celor pe care nu le avem. Daca avem hrana si imbracaminte, trebuie sa fim multumiti. (Vezi 1 Timotei 6:8).


7. Te motiveaza sa fii descurcaret si creativ

Un punct de plecare in castigarea banilor ar putea fi cumpararea de articole sau de materiale neprelucrate la un pret mai mic si, dupa aceea, vanzarea bunurilor si a produselor la un pret mai mare, obtinand astfel un profit. (Vezi Iacov 4:13). Inventivitatea implica folosirea articolelor pe care in mod normal altii le arunca sau le trec cu vederea si transformarea lor in ceva valoros sau avantajos pentru cumparator. Creativitatea implica nu doar obtinerea produselor care implinesc anumite nevoi, ci si descoperirea de noi posibilitati de a folosi produsele existente.


8. Saracia produce un spirit de recunostinta

Cand o persoana saraca este multumita, ea are putine asteptari. De aceea, tinde sa fie recunsocatoare pentru fiecare beneficiu suplimentar. in contrast, o persoana bogata asteapta beneficii in plus, iar atunci cand le primeste nu este recunoscatoare.
Dumnezeu isi gaseste placerea in rugaciunile de multumire ale poporului Sau. Astfel de rugaciuni vin mai degraba de la cel sarac, care recunoaste mana lui Dumnezeu in fiecare aspect al vietii sale, decat de la cel bogat, care crede in taina ca prin propria sa putere s-a imbogatit.


9. Saracia poate fi o disciplina cauzata de neascultarea de Scriptura

Exista multe cazuri de saracie care sunt cauzate de incalcarea principiilor Scripturii. Imoralitatea il obliga pe Dumnezeu sa-l aduca pe om in situatia in care sa nu mai ramana „decat cu o bucata de paine”. (Vezi Proverbe 6:26; Iov 31:9-11). Alergarea dupa lucruri de nimic (Proverbe 28:19), neglijenta in administrarea afacerilor (Proverbe 10:4), incercarile de imbogatire rapida (Proverbe 28:22), incheierea de afaceri cu strainii (Proverbe 6:1-5) si imprumutul de bani (Proverbe 22:7) sunt pasii catre saracie.


10. Te califica sa primesti fagaduintele speciale ale lui Dumnezeu pentru cei saraci

Dumnezeu are multe fagaduinte speciale pentru cei saraci. El ii va ocroti (Psalmi 12:5), le va auzi strigatele (Psalmi 69:33) si Se gandeste la ei (Psalmi 40:17). El a spus ca cel care da saracilor il imprumuta de fapt pe Dumnezeu, iar „El ii va rasplati binefacerea.” (Proverbe 19:17)

Dupa ce va ganditi la motivele pentru care ingaduie Dumnezeu sa fiti saraci, mai puneti pe lista inca un benificiu din punctul de vedere al lui Dumnezeu.

Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen