Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 7. Juli 2012

Biografia lui Arthur Walkington Pink

Biografia lui Arthur Walkington Pink


Arthur Walkington Pink (1 April 1886 – 15 July 1952 )
s-a născut în Nottingham, Anglia, pe 1 aprilie 1886 şi a devenit creştin în 1908, la vârsta de 22 ani. Deşi s-a născut din părinţi creştini, înainte de convertirea sa, a migrat spre o societate teosofică (grup gnostic ocult popular în Anglia în acea vreme), şi a devenit rapid proeminent în rândurile lor. Convertirea sa a fost rezultatul îndemnurilor răbdătoare ale tatălui său despre Scriptură.Versetul Proverbe 14:22, „multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte” i-a străpuns în mod deosebit inima şi l-a forţat să renunţe la teosofie şi să Îl urmeze pe Isus.
Dorind să crească în cunoştinţa Bibliei, Pink a emigrat în Statele Unite pentru a studia
la Moody Bible Institute.
Nerăbdător, a plecat de acolo după doar două luni şi şi-a început primul pastorat în Silverton, Colorado. În 1916 s-a căsătorit cu Vera E. Russell (8 ianuarie 1893-17 iulie 1962), din Kentucky. După doar două luni, a plecat spre Colorado, apoi spre California, apoi spre Marea Britanie. A ajuns să păstorească biserici din Colorado, California, Kentucky şi South Carolina.
În ianuarie 1922 a înfiinţat o revistălunară intitulată Studii în Scripturi, care a circulat la nivel mondial printre vorbitorii de limbă engleză, deşi lista abonaţilor era relativ mică, numărând în jur de 1,000.
În 1934, Pink s-a întors în Anglia, şi în câţiva ani şi-a transformat slujirea creştină în scrierea de cărţi şi pamflete. Pink a murit în Stornoway, Scoţia, în 15 iulie 1952. Cauza morţii a fost anemia.
După moartea lui Pink, cărţile sale au fost publicate de multe edituri, printre care Banner of Truth Trust, Baker Book House, Christian Focus Publications, Moody Press, Truth for Today, ajungând, drept consecinţă, la o audienţă mult mai mare. Biograful Iain Murray notează despre Pink: „larga circulaţie a scrierilor sale dupămoartea sa l-a făcut unul din cei mai influenţi autori evanghelici din a doua jumătate a secolului douăzeci.” Scrierile sale au stârnit o trezire a predicării expozitive şi au îndreptat inimile cititorilor spre trăire conform Bibliei. Cu toate acestea, chiar şi astăzi Pink este omis din dicţionarele biografice şi ignorat de multe istorii religioase.

Leave a comment and / or appreciate the article!
CLICK HERE
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen