Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 14. Juli 2012

NU TE TEME! de J.L.Tucker


NU TE TEME!
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu

( PARTEA 1 DIN 2 )

Spui ca esti descurajat? Te-a dezamagit cineva? Ti-a rasturnat cineva afacerile? Puterea si sanatatea ti-au scazut? Mâna cruda a mortii te-a despartit de cei mai dragi si iubiti ai tai de pe pamânt? Ai trecut prin încercari si ai cazut ne având o viata de biruinta? Te-au coplesit grijile acestei vieti? Se pare ca orice lucru îti merge rau?
Descurajarea este metoda cea mai plina de succes a diavolului prin care tine pe oameni departe de bucuria de a se uni cu Dumnezeu. Descurajarea este unealta ceea mai folosita de inamicul nostru, diavolul. Când ascultam la glasul descurajarii, noi ascultam la glasul lui Satan - si el este cunoscut pentru minciunile lui. "El e un mincinos si tatal minciunii". Ioan 8:44.
Vei spune: "Dar necazul meu nu e o mincuna; el este real". Trebuie sa recunoastem acest fapt, caci e în acord cu experienta umana si cu învataturile Sfintelor Scripturi ca "Omul nascut din femeie are viata scurta dar plina de necazuri". Iov 14:1. Fiecare om de la Adam încoace a avut necazurile lui. Dintre milioanele de oameni de pe pamânt niciunul nu a fost fara vreun necaz sau vreo încercare...
Satana ia încercarea si o deformeaza. El nu ramâne în adevar. El mareste necazul, dezamagirea, durerea de cap. El face ca întreaga noastra viziune sa fie plina de necaz, sa ne consume întreaga gândire. Manipulând cu arta unealta sa - descurajarea - soarele înceteaza sa mai straluceasca pe cerul nostru, florile înceteaza sa mai înfloreasca în gradina noastra si pasarelele nu mai cânta. Frica, obsedanta frica, ne prinde ca o menghina si "frica are cu ea pedeapsa". 1 Ioan 4:18.
Oh, inutil chin! O, daca ne-am întoarce urechile si ochii spre Altcineva care este "Calea, Adevarul si Viata" Ioan 14:6. Daca am privi îndelug la El, pacea noastra ar fi la fel ca râurile. Privind la Isus, ascultând glasul Lui, nu vom deveni descurajati niciodata. Mintea noastra va fi plina de pace daca o îndreptam spre Dumnezeu Isaia 26:3. "Celui cu inima tare, Tu-i chezasluiesti pacea; da, pacea, caci se încrede în Tine". Filipeni 2:5. "Sa aveti gândul acesta, care era si în Hristos Isus", sa gândim gândurile Lui, sa vedem lucrurile prin ochii Lui. Citim despre David ca "s-a imbarbatat" (s-a încurajat) "sprijinindu-se pe Domnul, Dumnezeul lui". 1 Samuel 30:6. El a fost tratat nedrept. Dupa biruinta sa asupra lui Goliat, el a fost fortat sa fuga dinaintea invidiei si urii lui Saul pentru ca sa-si salveze viata. In mod constant, vocea descurajarii îi soptea adesea, dar el se îmbarbata în Domnul.
Desi a suferit nedreptate si trecea prin lipsuri, desi era acuzat pe nedrept, el si-a îndreptat fata spre Dumnezeu si a strigat: "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mângâie". Psalm 23:4. Fara îndoiala, în acele ore întunecoase si-a amintit câteva din experientele pe care le facuse cu Dumnezeu. Adesea îsi amintea experienta cu leul si ursul. "David a zis lui Saul: "Robul tau pastea oile tatalui sau. Íi când un leu sau un urs venea sa ia o oaie din turma, alergam dupa el, îl loveam si-i smulgeam oaia din gura. Daca se ridica împotriva mea, îl apucam de falca, îl loveam si-l omoram. Asa a doborât robul tau leul si ursul, si cu Filisteanul acesta, cu acest netaiat împrejur, va fi ca si cu unul din ei, caci a ocarit ostirea Dumnezeului celui viu". David a mai zis: "Domnul care m-a izbavit din gheara leului si din laba ursului, ma va izbavi si din mâna acestui Filistean". 1 Samuel 17:34-37.
Aici vedem punctul de vedere al lui David. Ochii lui priveau spre Dumnezeu. Mintea lui era îndreptata spre Dumnezeu. încrederea lui era în Dumnezeu. "Domnul care m-a izbavit... ma va izbavi". Da, amintirea acestor pretioase experiente, pe care le folosea zilnic, încuraja inima sa sa se încreada în Dumnezeu. La fel si noi sa adunam dovezi evidente ale purtarii de grija a Dumnezeului nostru. Meditând la izbavirile Sale din trecut, sa ne dam seama ca facem parte din monumentul iubirii Sale. Noi, care am vazut puterea lui Dumnezeu, mai putem, oare, sa manifestam descurajare în comportamentul nostru? Sfatul dat lui Iosua la hotarul tarii promise este sigur si pentru noi cei din generatia aceasta, care în curând vom intra în Canananul ceresc. "Eu voi fi cu tine; nu te voi lasa, nu te voi parasi. Intareste-te si îmbarbateaza-te, caci tu vei da în stapânire poporului acestuia tara pe care am jurat parintilor lor ca le-o voi da. Intareste-te numai si îmbarbateaza-te... ca sa izbutesti în tot ce vei face". Iosua 1:5-8. Sfatul acesta este repetat si în versetul 9: "Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta: "Intareste-te si îmbarbateaza-te? Nu te înspaimânta si nu te îngrozi, caci Domnul, Dumnezeul tau este cu tine în tot ce vei face".
Privind înainte spre casa noastra cereasca, spre nemurirea care va fi daruita în curând, privind spre Paradis, spre lucrurile pe care Adam le-a pierdut prin pacat, dar care vor fi restaurate, având în vedere fagaduinta lui Hristos "Da, Eu vin curând" (Apocalips 22:20), cum mai putem oare sa fim descurajati? Stim ca avem o grozava lupta de dus. Vor exista slabiciuni, deceptii, persecutii, raniri, închisoare, dar, sa spunem împreuna cu apostolul Pavel: "Nici unul din aceste lucruri nu ma va clinti". (Fapte 20:24, trd. King James). Cu un curaj de neînvins trebuie sa mergem înainte pentru a obtine rasplatirea, culminând cu biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos.
BIRUINTA PENTRU ACUM SI VESNICIE
Fiecare cercetator al Bibliei, care si-a dat inima Domnului Isus si a gasit placerea prieteniei cu El, asteapta sa ajunga în cer la cea de a doua venire a lui Isus, caci asa a spus El: "Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi". Ioan 14:1-3.
Apostolul Pavel a avut si el o viziune a revenirii Domnului, a învierii dreptilor si a înaltarii la cer a celor vii. "Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unul arhanghel si cu trâmbita lui Dumnezeu se va pogorâ din cer si întâi vor învia cei morti în Hristos, apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu El, în nori, ca sa întâmpinam pe Domnul în vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul". 1 Tesalonicieni 4:16-17.
Apostolul Ioan, vizionarul, i-a vazut pe cei mântuiti în jurul Tronului lui Dumnezeu si a facut aceasta afirmatie: "Si am vazut ca o mare de sticla amestecata cu foc; si pe marea de sticla, cu alautele lui Dumnezeu în mâna, stateau biruitorii... Ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu si cântarea Mielului". Íi ziceau: "Mari si minunate sunt lucrurile Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al Neamurilor". Apocalips 15:2-3. Aici ni se spune ca acest grup de oameni care stau pe marea de sticla, inconjurând Tronul lui Dumnezeu, cântând cântarea lui Moise si a Mielului, au obtinut biruinta, ei sunt o ostire de biruitori.
Uneori când privim în viata noastra, ne întrebam: "Este posibila biruinta pentru toti sau numai pentru putinii favorizati? Putem întoarce infrângerile noastre în tot atâtea biruinte sau aceasta experienta este doar un miraj?"
Cititorule, exista biruinta, glorioasa si constanta victorie pentru oricine o doreste si o accepta ca un dar de la Domnul nostru Isus Hristos.
O viata de îngrijorare si neliniste dezonoreaza pe Domnul Hristos. El spune in Matei 11:28 "Veniti la Mine, toti cei truditi si împovarati si Eu va voi da odihna."
O viata lipsita de pace discrediteaza cuvântul Domnului, caci El spunea: "Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimânte". Ioan 14:27. Pacea este un drept al crestinului. Nici un crestin nu poate fi fara pace. O viata de esecuri aduce repros cauzei lui Dumnezeu. Experienta apostolului Pavel poate fi si a noastra: "Pot totul în Hristos care Ma intareste"Filipeni4:13.
O viata fara putere este contrara planului lui Dumnezeu pentru fiecare din copii sai. "Voi veti primi o putere, când se va pogorâ Duhul Sfânt peste voi". Fapte 1:8.
DUMNEZEU VORBESTE DESPRE BIRUINTA
Dumnezeu vorbeste si planifica biruinta pentru noi astazi! Noi putem citi aceste uimitoare texte fara sa cunoastem ca acele provizii de har divin sunt suficiente sa ne ajute pe fiecare din noi sa nu cadem în pacat. "Caci pacatul nu va mai stapâni asupra voastra, pentru ca nu sunteti sub Lege, ci sub har". Romani 6:4. "Ci dupa cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiti si voi sfînti în toata purtarea voastra. Caci este acris: "Fiti sfinti caci Eu sunt sfânt". 1 Petru 1:15-16.
"Urmariti pacea cu totii si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul". Evrei 12:14.
"Totusi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit". Romani 8:37.
SECRETUL BIRUINTEI
Isus este secretul biruintei. In noi însine noi suntem rai. Strigatul nostru este: "Nu putem face nimic". Suntem fara ajutor înaintea atacurilor dusmanului. Despre Satana se spune ca "mugeste ca un leu si cauta pe cine sa înghita". "Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sângelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, impotriva stapânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti". Efeseni 6:12.
Multumim lui Dumnezeu, noi nu avem de luptat în puterea noastra împotriva unor asemenea forte ale celui rau. Avem de partea noastra toata puterea lui Hristos care a dat piept cu acest adversar si totdeauna l-a biruit. Dumnezeu a pus în Hristos tot harul de care avem nevoie: biruinta, sfintenie, curatenie, desavârsire si L-a dat pe Hristos fiecaruia dintre noi sa fie neprihanirea (îndreptatirea) noastra. Apostolul Pavel ne spune ca în Hristos "locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii". Coloseni 2:9. Atunci el adauga: "Si voi sunteti întregi în El". Imi place sa citesc textul din 1 Ioan 5:11-12. "Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este în Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata". Toata puterea, neprihanirea (îndreptatirea), sfintirea, desavârsirea locuiesc în Hristos si Hristos ne-a fost dat noua. Daca noi L-am acceptat pe El ca Mântuitorul nostru, atunci am acceptat tot ceeace exista în El. Nu trebuie sa ne temem de viata, nici de ceeace ea aduce, deoarece Hristos înaintea noastra le-a întâlnit si a briuit pe Satana si toate ispitele lui. Isus este biruitorul lumii si, multumim lui Dumnezeu, El este Prietenul nostru.
Taria Lui, întelepciunea Lui, capacitatea Lui ne sunt garantate pentru biruinta. "Iar a Aceluia, care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va înfatisati fara prihana si plini de bucurie înaintea slavei Sale". Iuda 24. Nu este lupta noastra, nu e puterea noastra, partea noastra este numai sa ne încredem în conducerea Sa. El poate. Tot ceea ce El voieste trebuie sa aiba prioritate în viata noastra.
El vrea ca noi sa ne dedicam Lui vietile noastre, complet si fara nici o rezerva, sa devenim proprietatea Lui si El ne daruieste taria si puterea Lui sa protejeze pe cei ai Sai. Secretul victoriei nu consta în puterea noastra, ci în încrederea noastra in puterea Mântuitorului nostru biruitor. Nu este rezolvarea noastra sau ceea ce noi putem face. Asa cum citim în Geneza 45:8, "Asa ca nu voi m-ati trimis aici, ci Dumnezeu". Aceste patru cuvinte sunt secretul biruintei: "Nu voi, ci Dumnezeu".
Si cât de desavârsita este aceasta biruinta pe care Hristos are bucuria sa ne-o acorde noua! "Macar ca traim în firea pamânteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamânteasca. Caci armele cu care ne luptam noi, nu sunt supuse firii pamântesti, ci sunt puternice, întarite de Dumnezeu, ca sa surpe întariturile. Noi rasturnam izvodirile mintii (Imaginatiile, neadevarurile) si orice înaltime, care se ridica împotriva cunostintei lui Dumnezeu si orice gând îl facem rob ascultarii de Hristos". 2 Corinteni 10:3-6. Biruinta pentru care suntem chemati si pe care Hristos ne-a acordat-o fiecaruia dintre noi este asa de desavârsita încât faptele, vorbele si chiar gândurile noastre sunt supuse ascultarii de Hristos.








Cum poate Isus sa fie mai real in viata de fiecare zi !
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.

"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu". Cineva poate întreba: "Oare avem viata vesnica atunci cand cunoastem, cand stim ca exista Dumnezeu si ca Isus a murit pe cruce?" Raspunsul este: Nu! Dar fiecare am trecut sau vom trece printr-o experienta care ne va ajuta sa întelegem ce înseamna a cunoaste. Când un tanar îsi cauta o tovarasa de viata si întîlneste o tînara despre care gîndeste ca ar putea sa devina sotia lui, în zilele urmatoare încearca s-o cunoasca tot mai bine. Astfel începe perioada de curtenie cand ce doi se întîlnesc adesea, îsi comunica ideile despre viata si abia cand s-au cunoscut bine si cand, fara sa-si dea seama între ei se înfiripa iubirea reciproca, abia atunci se casatoresc.
Textul nostru spune: "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine". A-L cunoaste pe El înseamna a-L iubi pe El si a-L iubi pe El înseamna a-L servi pe El! Dumnezeu sa ne ajute sa-L cunoastem pe El astazi. Si cunoscandu-L, sa-L iubim cum nu L-am iubit niciodata mai înainte. Aceasta iubire sa ne faca sa supunem vietile noastre în totala ascultare fata de El.
Vreti sa-L cunoasteti mai bine? Vreti ca Isus sa fie mai real în viata dumneavoastra de fiecare zi? Adesea poate vi se pare ca El este prea departe, prea distant. Dar anintiti-va ca fagaduintele Lui sunt pentru dv. Exista patru cai prin care fiecare persoana poate avea permanent contact cu Domnul Isus Hristos si atunci nevoile sale spirituale vor fi satisfacute. Pe baza autoritatii pretiosului Cuvînt, daca veti urma aceste patru cai simple, Hristos va fi mult mai real în viata dv. în viitor decît a fost în trecut.
1. Cum sa citim Biblia
Exista un fel de a citi Biblia, care face pe Isus Hristos real pentru noi. Trebuie sa luati fagaduintele lui Dumnezeu ca pe glasul Lui care va vorbeste personal. Un capitan de vapor, care era necredincios, a fost atins de o boala fatala în mijlocul oceanului. El a chemat pe doctorul vaporului. Doctorul i-a spus ca nu va mai avea de trait mai mult de 24 ore. El s-a înspaimîntat caci nu era pregatit pentru moarte. A trimis repede dupa primul matelot, un om numit Williams. El i-a zis: Wiliams, doctorul mi-a declarat ca nu am de trait mai mult de 24 ore. Ia-ti o Biblie si citeste-mi ceva. Am nevoie de ajutor. Voi muri, citeste-mi ceva din Biblie si roaga-te cu mine." Williams a raspuns: "Capitane, în toti acesti ani, niciodata nu mi-ai dat o porunca de care sa nu ascult, dar acum mi-ai poruncit ceva ce nu pot implini. Nu am o Biblie si nici nu stiu sa ma rog". Capitanul a chemat atunci pe matelotul secund, care i-a dat un raspuns asemanator. Thomas, secundul, a zis: "Capitane, totdeauna ti-am ascultat ordinile, dar acum nu pot. Nu am o Biblie si nu stiu sa ma rog. Mama mea m-a învatat sa ma rog cand eram copil, dar am uitat. Totusi am vazut o Biblie în mana lui Willie Platt, baietelul de la bucatarie". Baietelul a fost adus si capitanul i-a zis: "Willie, vreau sa-mi citesti ceva despre mila lui Dumnezeu pentru un pacatos ca mine". La început, baietelul nu stia ce sa-i citeasca. Atunci s-a gîndit la capitolul pe care mama lui îl citea adesea. Capitolul 53 din Isaia care vorbeste atît de minunat despre iubirea lui Isus Hristos pentru pacatosi. A inceput sa citeasca din acest capitol si a ajuns la versetul 5 care zice: "Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile lui suntem tamaduiti". Atunci capitanul a zis: "Aceasta este exact ce am nevoie. Vrei sa mai citesti odata?" Incurajat de raspunsul capitanului, el zise: "Capitane, as vrea sa citesc acest verstet asa cum m-a învatat mama sa-l citesc". Incet si cu veneratie Wilie citi: "Isus a fost strapuns pentru pacatele lui Willie, Isus a fost zdrobit pentru faradelegile lui Willie. Pedeapsa, care da pace lui Willie, a cazut peste Isus si prin ranile lui Isus este tamaduit Willie".
Capitanul a zis: "Baiatule, citeste încaodata si pune aici numele capitanului tau". Iarasi cu respect a citit Willie: "Isus a fost strapuns pentru pacatele lui John Clout, Isus a fost zdrobit pentru faradelegile lui John Clout. Pedeapsa, care da pace lui John Clout, a cazut peste Isus si prin ranile lui Isus este tamaduit John Clout". Capitanul a repetat iar si iar acest text minunat, punînd numele sau. In sfarsit lumina cereasca a biruit sufletul sau întunecat. El L-a primit pe Acela care l-a salvat din întunericul sau. "Daca cineva este în Hristos este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi". 2 Corinteni 5:17.
Prietene, eu vreau sa-mi pun numele în acest text: "Daca eu sunt în Hristos, sunt o faptura noua." Tu nu vrei sa-ti pui numele tau? Iata un alt exemplu: Evrei 13:5, o foarte pretioasa fagaduinta: "Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi". Asculta, cand citesti acest text în Biblie, pe cine reprezinta cuvîntul "Te"? Te reprezinta pe tine. Pune-ti numele în acest text. Aceasta va face pe Hristos mai real, mai aproape de tine. Cînd El zice: "Cu nici un chip (sau niciodata) nu te voi parasi", acest cuvînt "Te" esti "tu". Crede aceasta!
Atunci binecuvîntarea vine deoarece Hristos este cu tine si niciodata nu te va parasi. Acesta este primul pas prin care Hristos devine mai real în viata ta. Primeste si pastreaza fagaduintele lui Dumnezeu din Biblie pentru tine, individual si personal. "Daca Cuvîntul lui Dumnezeu ar fi studiat asa cum ar trebui, oamenii ar avea o întelepciune, un caracter nobil si o stabilitate în scopuri, cum rar se vede în aceste vremuri". E. G. White.
2. Cum sa ne rugam
Exista un mod de a ne ruga în asa fel încît Hristos devine mai real pentru noi. Adevarata rugaciune este "deschiderea inimii catre Dumnezeu ca unui prieten". Cînd va rugati, vorbiti lui Isus exact asa cum vorbiti cu cel mai drag prieten. Vorbiti-I simplu si natural. Nu ganditi ca trebuie sa folositi cuvinte pompoase. Vorbiti lui Dumnezeu în limbajul vostru. El întelege. "Sa aducem înaintea lui Dumnezeu nevoile noastre, bucuriile, necazurile, grijile si temerile noastre. Poverile noastre nu-L vor împovara si nici nu-L vor obosi. El, care tine socoteala pana si de perii capului nostru, nu ramane indiferent fata de nevoile copiilor Sai. Sa aducem înaintea Lui tot ceea ce ne apasa. Nimic nu este prea greu pentru El, pentru ca El este cel care tine lumile si guverneaza întregul Univers. Nimic din ceea ce, într-un fel oarecare, are legatura cu pacea noastra nu este prea neînsemnat pentru ca El sa nu-l ia in seama. In experienta noastra nu exista un capitol prea întunecat pentru ca El sa nu-l poata citi si nici încurcaturi asa de dificile pe care El sa nu le poata rezolva". (Calea catre Hristos, p. 101)
Cea mai usoara cale de a invata cum sa ne rugam este sa lasam pe Dumnezeu Insusi sa ne arate cum. In Biblie exista multe rugaciuni. Fiecare rugaciune se portiveste cu diferite situatii. Putem folosi propriile cuvinte ale lui Dumnezeu pentru a gasi raspunsul la orice problema prin rugaciune. De exemplu, daca simti ca ai facut ceva gresit si doresti sa te asiguri de mila lui Dumnezeu, de iertare si primire, roaga-te rugaciunea lui David asa cum e scrisa în Psalmul 51. Ia aminte la urmatoarele cuvinte inspirate: "Zideste în mine o inima curata, Dumnezeule, pune în mine un duh nou si statornic. Nu ma lepada de la Fata Ta si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant. Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale si sprijineste-ma cu un duh de bunavointa". (Ps. 51:10-12).
Vedeti, prieteni, Dumnezeu ne-a dat chiar rugaciunile de care avem nevoie. Cuvîntul Sau nu se va întoarce la El fara rod. Aceasta este fagaduinta Lui. Putem sa ne încredem în Cuvîntul Sau. Daca folosim chiar propriile cuvinte ale lui Dumnezeu cînd ne rugam catre El, minunate rezultate se pot obtine. Incepe rugaciunile tale cu Biblia Ta. Mergi la Cuvîntul lui Dumnezeu sa te pregateasca pentru rugaciune. Intra în atmosfera rugaciunii prin poarta sfînta a Scripturii. Tot cerul asteapta sa-ti ajute sa înveti cum sa te rogi.
3. Cum sa începem fiecare zi
Exista o cale de a începe fiecare zi astfel ca Isus sa devina mai real pentru noi. Isus a fagaduit ca El va locui in inimile noastre în fiecare zi prin Spiritul Sfînt. El spune: "Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine". Apocalipsa 3:20.
Avem nevoie sa ne consacram din nou lui Isus în fiecare dimineata. Primul gand dimineata trebuie sa fie la Isus. "Sa ne consacram lui Dumnezeu in fiecare dimineata; sa facem din aceasta prima noastra lucrare. Rugaciunea noastra sa fie: "O, Doamne, primeste-ma sa fiu cu
totul al Tau. Asez toate planurile mele la picioarele Tale. Foloseste-ma astazi în serviciul Tau. Ramîi cu mine si lasa ca tot ceea ce fac sa fie facut în puterea Ta". Aceasta este o lucrare ce trebuie savîrsita zilnic. Sa ne consacram în fiecare dimineata lui Dumnezeu, pentru ziua aceea. Sa-I spunem toate planurile noastre, ca ele sa fie aduse la îndeplinire sau abandonate, dupa cum va hotarî El în providenta Sa. In acest fel, zi de zi ne putem încredinta viata în mainile lui Dumnezeu si astfel, viata noastra va fi din ce în ce mai mult modelata dupa viata Domnului Hristos". (Calea catre Hristos, p. 70-71).
Pentru a începe ziua cu Dumnezeu trebuie sa-L rugam pe El cu o seara înainte sa ne trezeasca dimineata. Ati auzit vreodata fagaduinta ceasului desteptator? Se gaseste în Isaia 50:4. "El îmi trezeste, în fiecare dimineata, El îmi trezeste urechea sa ascult cum asculta niste ucenici." Domnul ne spune ca EL vrea sa ne trezeasca dimineata daca noi am învatat sa ne încredem în El si atunci ne vom destepta cu o ureche gata sa asculte de chemarea Lui.
Dumnezeu doreste ca copiii Lui sa priveasca fiecare zi ca o experienta noua în credinta, speranta si urie. Putem începe fiecare zi cu asigurarea ca este în adevar o Noua zi, deoarece Dumnezeu ne zice: "Nu va mai ganditi la ce a fost mai înainte si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se întample". Isaia 43:18-19.
Iata o alta rugaciune folositoare: "Doamne, ajuta-ma sa accept cu bucurie lucrurile pe care nu le pot schimba, sa am curajul sa schimb lucrurile pe care le pot schimba si da-mi întelepciune sa observ diferenta dintre ele. "Noi toti avem nevoie sa începem fiecare zi cu acceptarea a ceea ce Dumezeu permite sa vina asupra noastra în acea zi, cu curajul de a înfaptui totul dupa voia Sa si prin puterea Sa si cu întelepciunea de a discerne prin Spiritul Sau cat de departe sau aproape sa mergem în orice situatie".
4. Cum sa traim fiecare zi
Felul cum Isus poate fi real pentru noi în tot timpul zilei este exprimat în Isaia 26:3. "Celui cu inima tare, Tu-i chezasluieste pacea; da, pacea, caci se încrede în Tine". Traducerea King James spune: "Pe cel ce se încrede în Tine, Tu îl vei tine în perfecta pace". Nu va place aceasta "perfecta pace?" Pacea noastra este ca valurile marii, astazi suntem sus si mîine jos în adîncurile înfrîngerii. Dar Dumnezeu vrea ca noi sa trecem prin viata într-o desavarsita pace.
Cand citim Biblia si ne rugam este ca si cum am intra într-o camera a experientelor în mintea noastra. Este ca si cum intram într-o clasa unde Dumnezeu este profesorul iar noi suntem elevii. In timpul zilei, cand noi trebuie sa lucram sau sa mergem dupa treburile noastre zilnice, ne putem aduce aminte despre ceea ce am învatat despre Dumnezeu si, împreuna cu El, reintram în aceasta camera imaginara a experientei unde am fost mai întai împreuna cu Creatorul nostru. Aceasta înseamna a ramane în El, atintindu-ne mintea spre El.
Daca e posibil, chiar la lucrul nostru putem avea o mica Biblie sau Nou Testament. Cand se iveste ocazia, putem citi un verset sau mai multe si asa reintram în camera experientei devotionale. Si astfel noi ne reamintim gandurile sfinte. Daca nu e posibil sa avem o mica Biblie la lucrul nostru, putem sa avem o foaie de hîrtie pe care am scris cîteva versete Biblice; de exemplu, despre gingasa compasiune a lui Isus pentru noi si despre suferintele si moartea Sa pentru pacatele noastre. Noi crestem în viata crestina prin eforturi personale care ajuta la crestere. Noi crestem hranindu-ne cu Hristos. Orice efort vom face trebuie sa se concentreze asupra unei neantrerupte simtiri a prezentei Domnului în viata noastra.
Ascultand cu urechea credintei, vom auzi vocea Sa mîngîietoare. Privind cu ochii credintei, ne putem încalzi si desfata în zambetul Sau încurajator. Astfel putem cunoaste pe Cineva apropiat care zice: "Iata ca Eu sunt cu voi în toate zilele, pîna la sfîrsitul veacului, Matei 28:20.
Prea adesea temperamentul nostru iute si nesabuit si limba noastra înfierbantata - acestea sunt cauzele care ne fac sa pierdem pacea. Daca am putea sa învatam sa tinem mintea noastra fixata asupra lui Hristos, nu numai ca Isus ar fi mai real pentru noi, dar am cunoaste puterea lui Dumnezeu în vietile noastre.











Ultima solie a lui Dumnezeu
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.



Multi oameni cred ca noi am ajuns la ultima ora a acestui pamant. Nu ne asteapta nimic în viitor decat teama, catastrofe si nimicire. James Douglas spune: "Inima natiunilor este bolnava de frica. Oamenii de stat sunt loviti de teroare si încurcati". Dr. Leland Stowe în cartea sa "While Time Remains", spune: "Natiunile trebuie sa-si joace acum ultima carte pentru a supravietui".
In timp ce conducatorii de state, educatorii si oamenii de stiinta spun ca am ajuns la ceasul cel mai întunecat al omenirii - la vremea ultimei ore -acest material va încuraja inimile dv. sa creada ca noi am ajuns la vremea celei mai marete ore. E adevarat ca e întuneric si, daca vreodata lumea a avut trebuinta de o lumina, un ghid, o solie sa arate oamenilor ce sa faca, acum este timpul acela. Cea mai mare trebuinta a noastra este de a avea o asigurare ca o astfel de solie va fi data, caci citim în Filipeni 4:19: "Si Dumnezeul meu sa îngrijeasca de toate trebuintele voastre". Prieteni, care e trebuinta dv.? Dumnezeul meu se va îngriji sa o suplineasca. Adevarat, este timpul ultimei ore si ce ceas al crizei este, dar ce bine e sa stim ca Dumnezeu a trimis totdeauna, chiar în timpul crizei, o solie care raspunde la trebuintele omenesti.
In zilele lui Noe, lumea era în fata unei catastrofe universale. Gîndurile oamenilor erau îndreptate numai spre rau. Dumnezeu a împuternicit pe Noe sa avertizeze pe oameni despre soarta care-i astepta. Aceasta solie a fost un mesaj de speranta - Cum poti fi salvat! Cine a ascultat de aceasta solie a fost salvat. Oricine nu a dat importanta soliei a pierit. Sfînta Scriptura denumeste un astfel de mesaj: Adevarul Prezent.
Este un mesaj special si pentru zilele noastre? In Matei 24:37 citim: "Cum s-a întîmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întîmpla si la venirea Fiului omului". La fel cum a trimis Dumnezeu o solie în zilele lui Noe prin care se spunea oamenilor sa se pregateasca pentru potop, la fel în aceste zile din urma, chiar înainte de venirea lui Hristos, Dumnezeu va trimite o solie catre lumea întreaga.
IN CE PERIOADA SUNTEM NOI?
Poate cineva întreaba: "Am ajuns noi chiar în aceste zile de pe urma? Unde suntem noi în scurgerea timpului? Ce putem spune? Ucenicii au întrebat pe Isus: "Spune-ne ... care va fi semnul venirii Tale si al sfîrsitului veacului acestuia?" Isus le-a zis: "Bagati de seama sa nu va însele cineva". Matei 24:3-4. El spunea ca vor fi razboaie si vesti de razboaie si un lung timp de necazuri pe care noi l-am numit Evul Mediu. Si Isus a mai zis: "Vor fi semne în soare, în luna si în stele. Si pe pamînt va fi strîmtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor". Ce emotionant este sa deschizi Enciclopedia Britanica si sa privesti la rubrica: "Ziua întunecoasa" unde gasim ca în ziua de 19 Mai 1780 soarele s-a întunecat ca un sac de par si în aceea noapte luna a devenit rosie - rosie ca sîngele - asa cum a prezis Isus. La subiectul: "Caderea stelelor" citim despre mareata cadere de stele din 13 Nov. 1833. Aceste lucruri s-au întîmplat exact cum a prezis Isus.
Dupa semnele în soare, luna si stele, Biblia spune ca "pe pamînt va fi strîmtorare printre neamuri ... Oamenii îsi vor da sufletul de groaza în asteptarea lucrurilor care se vor întampla pe pamant: caci puterile cerurilor vor fi clatinate". Luca 21:25-26. In 1945 un fior de teama a trecut peste lume cînd bomba atomica a cazut peste Hiroshima. Inimile oamenilor acum sunt pline de teama ca niciodata înainte.
Dr. Harold C. Urey, un lider al oamenilor de stiinta din domeniul atomic, spunea: "Sunt înspaimîntat. Fiecare om de stiinta pe care-l cunosc e
înspaimîntat pentru viata sa si pentru a celorlalti".
Omenirea este apucata de o teama grozava deoarece exista arme îngrozitoare si instrumente de distrugere.Exista deasemeni noi arme biologice asa de teribile încat întrec puterea de imaginatie a oamenilor. Isus spunea ca inimile oamenilor vor fi pline de teama cînd vor vedea aceste lucruri teribile venind pe pamant.
Ce se va întampla apoi? "Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare". Luca 21:27. Venirea Lui este aproape, este chiar la usi.
SEMNELE VENIRII SALE

Cel mai mare semn ca venirea lui Hristos va avea loc în zilele noastre se gaseste prezis în Matei 24:14. "Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita în toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfîrsitul". Isus ne spune ca atunci cînd Evanghelia Sa - aceasta Evanghelie vesnica - a ajuns la toate natiunile, neamurile, limbile si popoarele, atunci El Se va renantoarce pe pamant sa-i ia pe ai Sai.
Amintiti-va ca Isus a zis: "Cum a fost în zilele lui Noe, asa va fi cînd Fiul omului va veni iarasi". Chiar asa cum a existat atunci o solie care a fost vestita lumii pregatind pe oameni pentru potop, la fel în ultimile zile, chiar înaintea venirii lui Hristos, va exista un mesaj special care va pregati poporul pentru venirea Sa. "Apoi m-am uitat si iata un nor alb; si pe nor sedea cineva care semana cu un fiu al omului; pe cap avea o cununa de aur; iar în mîna, o secere ascutita". Apocalips 14:14. Aceasta este o imagine vie a venirii lui Isus Hristos pe norii cerului.
ULTIMA SOLIE A LUI DUMNEZEU

Apocalips 14:6-7. "Si am vazut un înger care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamîntului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod. El zicea cu glas tare: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii lui; si închinati-va Celui ce a facut cerul si pamîntul, marea si izvoarele apelor!"
Iata aici tabloul cu Evanghelia vesnica dusa la fiecare natiune a pamantului, la fiecare popor, chiar înainte de a veni Hristos. Cand ultima solie a lui Dumnezeu începe sa fie dusa lumii, atunci începe judecata. Mesajul continua în versetul 8: "A cazut, a cazut Babilonul". Apoi este data invitatia: "Iesiti din Babilon, poporul Meu". De ce? Pentru ca Babilonul a cazut.
Ultima parte a mesajului e data în Apocalips 14:9-10: "Daca se închina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul mîniei lui Dumnezeu..."
Apoi Ioan, vizionarul, vede poporul de la sfîrsitul timpului, pe aceia care asculta ultima solie a lui Dumnezeu; el vede poporul care duce acest mesaj lumii si-i descrie în Apoc. 14:12. "Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus". Urmatorul eveniment, în versetul 14: "Apoi m-am uitat si iata un nor alb; si pe nor sedea cineva care semana cu un Fiu al omului". Hristos vine în toata slava Sa.
Iata ultima solie a lui Dumnezeu în trei propozitii:
1. Ceasul judecatii a venit.
2. "Babilonul a cazut, iesiti afara din el, poporul Meu".
3. Nu va închinati fiarei si icoanei ei, ci mai bine "paziti poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus".


















INVAZIE NEPREVAZUTA
DIN SPATIUL EXTRATERESTRU
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


DE CE NU E PACE?
ORIGINEA PACATULUI
ARATARI SUPRANATURALE IN CERURI
O MARE DECEPTIE
NICI O VENIRE ASCUNSA
ORICE OM VA VEDEA VENIREA LUI HRISTOS
INVIEREA CRESTINILOR ADEVARATI
CALATORIA SPATIALA A CRESTINILOR
CUM SA NE PREGATIM PENTRU CER
Astazi lumea noastra este intens preocupata de spatiul extraterestru. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pentru cucerirea spatiului. Nimeni nu poate uita emotionantele momente cand au venit din spatiu aceste cuvinte: "Racheta a aterizat pe luna". Atunci cu respiratia întretaiata priveam la televizor cum Neil Armstrong a pus primul picior pe luna.
Cu toate ca au crescut atat de mult cunostintele stiintifice, oamenii au o mare teama. Sir Philip Gibbs spune: "Savantii de astazi sunt plini de o mare neliniste cu privire la viitorul apropiat si prezic lucruri întunecoase. Ei se tem de fortele pe care oamenii le detin".
In 1953, Buletinul Savantilor Atomisti a publicat pe coperta din spate imaginea unui ceas care arata ora 12 noaptea fara 2 minute. Dedesubt era scris: "Limbile ceasului de pe coperta buletinului arata acum 2 minute pana la miezul noptii, nu pentru a înspaimanta, ci cu siguranta pentru a avertiza. Buletinul poate fi gresit; de fapt, poate fi doar un minut, sau numai secunde pana la miezul noptii". (Bulletin of the Atomic Scientists, September 1953, coperta din spate).
Teama creste cand natiune dupa natiune anunta prin explozii înspaimantatoare: "Noi avem bomba". Si într-una din aceste zile poate un maniac va apasa butonul care va lansa omenirea într-un nou holocaust.
1. DE CE NU E PACE?
De ce nu pot natiunile sa-si rezolve problemele? De ce nu putem avea pace? Ce este gresit? Daca întrebati pe Dumnezeu, El va descoperi cauza care este mai adanca decat lucrurile politice sau religioase, deoarece Ioan, privind în viziune zilele noastre, spunea: "Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la împaratii pamantului întreg ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic".Apocalips 16:13-14. Deci, puterea demonilor este aceea care influenteaza lumea astazi si e nevoie de o putere mult mai mare decat cea omeneasca pentru a se împotrivi acestor forte supranaturale. Sfintele Scripturi prezic o mare invazie din spatiul extraterestru si diavolul cunoaste aceasta prezicere si face tot ce-i sta în putere pentru a însela natiunile pamantului. Noi vom vedea apogeul acestei batalii de secole între Hristos si Satana.
2. ORIGINEA PACATULUI
Inchinarea (adorarea) este ceea ce cere el. Satana si-a descoperit aceasta în mod clar cand L-a ispitit pe Isus în pustie. El pretinde închinare. Chiar de cand s-a gasit în el nelegiuirea , el a ravnit închinarea. Isus spunea: "Am vazut pe Satana cazand din cer" Luca 10:18.
Candva Satana a fost un înger curat, fara pacat în cer. In Ezechiel 28:12-15 citim: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: ajunsesei la cea mai înalta desavarsire, erai plin de întelepciune si desavarsit în frumusete. Stateai în Eden, gradina lui Dumnezeu... Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse.. Ai fost fara prihana în caile tale, din ziua cand ai fost facut, pana în ziua cand s-a gazit nelegiuirea în tine".
Lucifer, acest heruvim acoperitor, a fost creat desavarsit. Dar ce s-a întamplat de s-a facut diavol? Gasim raspunsul în Isaia 14: 12-14: "Cum ai cazut din cer, Luceafar stralucitor fiu al zorilor! Cum ai fost doborît la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: "Ma voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul da domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu... ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Prea Inalt". Lucifer avea probleme cu "eul" sau personal; el era mandru, voia sa i se aduca închinare.
Ca rezultat al lucrarii sale ascunse din ceruri, Lucifer a reusit sa amageasca o treime din îngeri sa se uneasca cu el în lupta sa împtriva lui Dumnezeu si a lui Hristos. "Si în cer s-a facut un razboi. Mihail si îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu îngerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit în cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care înseala întreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si împreuna cu el au fost aruncati si îngerii lui". Apocalips 12:7-9.
Ganditi-va la aceasta! Lucifer, fiu al zorilor, a devenit diavol si îngerii sai - toti stralucitori în întelepciune, puternice spirite de lumina s-au
transformat în demoni ai întunericului. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:12 (traducerea Philips) "Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanului natural (carnea si sangele): lupta noastra este împotriva organizatiilor si puterilor spirituale. Suntem împotriva puterilor nevazute care controleaza aceasta lume întunecoasa, împotriva agentzilor din cartierul general al diavolului."
Traducerea romîneasca spune: "Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sangelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapanitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti".
Traducerea New English Bible spune: "Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanilor omenesti, ci împotriva puterilor cosmice (ceresti), împotriva autoritatilor si potentatilor acestei lumi întunecoase, împotriva fortelor supra omenesti ale diavolului din locurile ceresti".
3. ARATARI SUPRANATURALE IN CERURI
Acesti îngeri cazuti, aceste spirite de demoni, aceste "forte supraomenesti ale diavolului din locurile ceresti" cauta acum cu tot dinadinsul distrugerea noastra. Suntem aproape de timpul culminant al luptei dintre Hristos si Satana si noi vom fi în centrul acestui conflict. Iata o prezicere extraordinara pe care am gasit-o într-o carte rara: "Marea Lupta dintre Hristos si Satana" (Pag. 572): "Semne îngrozitoare cu un caracter supranatural se vor descoperi în curand în ceruri, ca o dovada a puterii facatoare de minuni a demonilor". (Marea Lupta pag. 572).
La o parte cu ideia ca locuitori din planetele învecinate vor invada lumea noastra... Acestia sunt îngeri cazuti, "puteri facatoare de minuni a
demonilor". Amagirile acestor zile din urma vor fi adaptate cu iscusinta pentru inteligentile oamenilor care traiesc în era spatiala. Obiecte
Zburatoare Neidentificate (OZN), "semne îngrozitoare cu un caracter supranatural", toate acestea sunt parti ale planului diavolului de a prinde întreaga lume în plasa lui. Diavolul cauta sa aiba un avantaj din popularul interes în studierea altor planete, în calatoriile spatiale, în fenomenul "Farfuriilor zburatoare" (OZN), împletind povestirile sale stranii cu o parte din adevar într-o tesatura de deceptie, care e mai puternica decat gandim noi. Lumea este pastrata pentru o mare deceptie.
Unul din conducatorii spiritualisti din Anglia a înregistrat o voce venind dintr-o pretinsa nava spatiala ce zbura în jurul pamantului. E un glas care ace sa va palpite inima - cel mai dulce glas pe care l-ati auzit vreodata. Acest glas spune: "Copilasilor, Eu sunt aproape sa revin asa cum v-am promis".
4. O MARE DECEPTIE
Vedeti ce va urma? Intreaga lume e pastrata pentru o deceptie care va ameti orice imaginatie. Membrii clubului "Farfuriile Zburatoare" vorbesc foarte serios si chiar "predica" despre ziua cînd "stapanul lor" va veni într-o mare "armata invadatoare" cu nave spatiale". Si "atunci noi vom avea pace!" spun ei.
Dar iata o uimitoare prezicere care cred ca este inspirata de Dumnezeu: "Ca o încoronare a dramei celei mari de amagire, însusi Satana va lua chipul lui Hristos. Biserica a marturisit timp îndelungat ca asteapta venirea Mîntuitorului ca împlinire a nadejdii ei. Acum amagitorul cel mare va face sa se arate ca si cand Hristos ar fi venit. In diferitele parti ale pamantului, Satana se va prezenta între oameni ca o fiinta maiestoasa de o stralucire orbitoare care se aseamana cu descrierea Fiului lui Dumnezeu data de Ioan în Apocalips (Apoc. 1:13,15). Slava care-l înconjoara nu este întrecuta cu nimic de ceea ce ochii omenesti au vazut vreodata. In vazduh rasuna strigatul de biruinta: "A venit Hristos! A venit Hristos!" Oamenii se arunca la pamant în adorare înaintea lui, în timp ce el îsi ridica mainile si pronunta asupra lor o binecuvantare, asa cum Hristos binecuvanta pe ucenicii Sai cand era pe pamant. Glasul lui este placut, mieros si melodios. Intr-un ton amabil si plin de simpatie, el prezinta unele din adevarurile ceresti pline de har pe care Mantuitorul le-a rostit; vindeca bolile din popor. Aceasta este amagirea cea mai puternica, aproape coplesitoare". (Marea lupta, p.573). Biblia spune: "Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface într-un înger de lumina". 2 Corinteni 11:14. Dar contrafacerea lui Satana nu va însela credinta urmasilor lui Dumnezeu - pe toti aceia care au facut calauza si studiul lor constant din Scripturi. In încercarea lui de a prinde toata lumea în latul sau, Satana, nu numai ca va cauta sa contrafaca revenirea lui Isus, dar el va însela natiunile pamantului în ceea ce priveste gîndul ca vor putea opri sau distruge aceasta "invazie extraterestra". Arsenalul omenirii cu proiectile teleghidate nu va ajuta la nimic. "Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului". Matei 24:27. El va fi vazut pe cer la Rasarit, mai întai ca un nor mic si apoi din ce în ce mai mare pe masura ce se apropie, pîna cand cerul va fi plin de un manunchi de raze. Ostirea îngerilor si Regele regilor si Domnul domnilor coboara din cer.
5. NICI O VENIRE ASCUNSA
Adevarat, El vine deodata, dar nu în mod secret. Ce tragic este sa auzi false învataturi sustinute de pastori, cum ca Hristos va veni pe ascuns. Isus a avertizat despre aceasta amagire a zilelor din urma, în Matei 24:24-26 "Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încat sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. Iata ca v-am spus mai dinainte. Deci, daca va vor zice: "Iata-L în pustie", sa nu va duceti acolo: "Iata-L în odaite ascunse", sa nu credeti". Isus declara clar ca nu va fi nici o venire a Sa în ascuns. "Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului". (Matei 24:27).
6. ORICE OM VA VEDEA VENIREA LUI HRISTOS
Care va fi reactia oamenilor de pe pamant cand vor vedea ca Isus vine în realitate? "Atunci se va arata în cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava" Matei 24:30. "Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin". Apocalips 1:7. Fetele oamenilor se îngalbenesc cand vor privi aceasta scena. Toate lucrurile din natura parca ies din cursul lor normal. In Apocalips 6:14-17 citim: "Cerul s-a strans ca o carte de piele, pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locul lor". Oamenii care nu sunt pregatiti pentru acest eveniment maret nu pot privi si este scris ca "s-au ascuns în pesteri si în stîncile muntilor; si ziceau muntilor si stancilor: "Cadeti peste noi si ascundeti-ne de Fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mînia Mielului; caci a venit ziua cea mare a mîniei Lui si cine poate sta în picioare?"
Ce tragica ora va fi atunci pentru toti cei ce au neglijat mantuirea - pentru toti cei care au dat-o laoparte pana cand a fost prea tarziu.
In 2 Tesaloniceni 1:7-8, citim ca: "la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui, într-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos".
Pacatul nu poate suprevietui în prezenta stralucirii curatiei lui Hristos si la sfîrsit, cei nepregatiti - toti cei care au neglijat mareata mantuire, toti cei care n-au ascultat, toti care au ales sa mearga pe propriile lor cai - vor fi nimiciti de stralucirea venirii Lui. "Si atunci se va arata acel Neleguit, pe care Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale". 2 Tesaloniceni 2:8. Va exista totusi un popor ale caror pacate au fost iertate si ale caror vieti sunt gata; ei au acceptat pe Domnul Isus ca Mîntuitorul lor; ei au trait pentru El; Hristos a scris în inimile lor poruncile Lui. Ei stau acolo, privind în sus cu fetele îmbujorate si spun împreuna: "Iata, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere ca ne va mîntui. Acesta este Domnul, în care ne încreadeam , acum sa ne veselim si sa ne bucuram de mîntuirea Lui!" Isaia 25:9.
7. INVIEREA CRESTINILOR ADEVARATI
"Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va pogora din cer si întai vor învia cei morti în Hristos". 1Tesaloniceni 4:16. Din morminte va iesi afara o puternica ostire a celor mantuiti din toate timpurile - toti cei ce au trait pentru Hristos, toti cei ce au ascultat de El chiar trecand prin cele mai severe persecutii - vor iesi cu trupuri noi, create la fel ca trupul glorios al lui Hristos. (Filipeni 3:20-21).
Toti acei care vor putea sa priveasca venirea lui Hristos, care vor putea sa strige "Iata El vine", sunt transformati deodata din muritori în
nemuritori. Citim în 1 Corinteni 15:51-53: "Iata, va spun o taina; nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se îmbrace în neputrezire si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire".
O, ce zi minunata! Cei mantuiti nu vor mai muri niciodata; ei sunt schimbati în corpuri nemuritoare ca al lui Isus. Ce se va întampla poporului lui Dumnezeu cand Hristos vine? "Caci însusi Domnul... Se va pogorî din cer si întai vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazuduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul". 1Tesaloniceni 4:16-17. Cei morti în Hristos sunt înviati în trupuri nemuritoare. Dreptii, care sunt în viata, sunt schimbati deasemenea cu corpuri ca slavitul corp al lui Isus si împreuna, toti cei ce au înviat si cei care au fost gata sa întampine pe Hristos vor fi ridicati în nori sa întampine pe Domnul în vazduh.
8. CALATORIA SPATIALA A CRESTINILOR
Sa notam ceea ce Isus a spus lui Petru si tuturor celorlalti ucenici, asa cum e raportat în Ioan 13:36. "Doamne", I-a zis Simon Petru, "unde Te duci?" Isus i-a raspuns: "Tu nu poti veni acum dupa Mine, unde Ma duc Eu; dar mai tarziu vei veni". Isus mergea în ceruri. Petru nu-L putea urma atunci, dar mai tarziu el va urma pe Isus în acel loc minunat pe care Isus l-a pregatit. In Ioan 14:1-3 citim: "Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi". Isus a mers în ceruri sa pregateasca un loc pentru noi. El va veni iarasi.
Prietenul meu, ce glorioasa calatorie spatiala a planuit El pentru tine - sa treci pe langa luna, soare, sateliti, stele, galaxii si sa intri în cer.
Acolo în fata ochilor plini de admiratie ai tuturor mantuitilor din toate timpurile sta cetatea sfanta, Noul Ierusalim. Si Isus Isi ridica glasul si
proclama: "Deschideti portile, ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios". Isaia 26:2.
Si acele porti de margaritar vor fi deschise, iar mîntuitii lui Dumnezeu vor intra în acea sfînta cetate, Noul Ierusalim. Isus Hristos, prietenul pacatosilor, Mantuitorul omenirii, Printul pacii, Imparatul Imparatilor va domni în vesnicie. Nu va mai fi razboi, ci pace; nu moarte, ci viata vesnica; nu vor mai fi necazuri, ci nesfîrsite bucurii.
9. CUM SA NE PREGATIM PENTRU CER
Pregatirea pentru cetatenia în aceasta glorioasa Imparatie trebuie sa fie principala noastra lucrare. Isus spunea: "De aceea si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va gînditi". Matei 24:44. Curand, nimeni nu stie cat de curand, Isus va reveni. Toate profetiile Bibliei vorbesc despre aceasta. Desi nu putem spune ziua, nici ora, putem sti cand este aproape, "chiar la usi" Matei 24:33,36. De aceea noi trebuie sa fim gata în orice clipa. Isus spunea: "Cautati mai întai Imparatia lui Dumnezeu". Matei 6:33. Acesta este cel mai important lucru în viata, deoarece numai cei ce cauta mai întai Imparatia lui Dumnezeu vor intra în cetatea plina de glorie. Timpul e scurt! Tinta este înalta, dar nu disperati, Isus poate sa mantuiasca "în chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El". Evrei 7:25.
Noi avem un Mantuitor desavarsit. Poti fi un mare pacatos, dar exista un mare Mantuitor care asteapta si doreste sa te mantuiasca. Vino la El chiar acum asa cum esti si vei gasi ca El poate sa-ti ierte orice greseli, sa-ti dea o pace durabila, sa te pregateasca sa fii gata pentru revenirea Sa, traind o viata plina de bucurie. Spune-I Lui acum ca vii la El. Spune-I Lui ca aceasta este alegerea ta!



INVAZIE NEPREVAZUTA
DIN SPATIUL EXTRATERESTRU
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


DE CE NU E PACE?
ORIGINEA PACATULUI
ARATARI SUPRANATURALE IN CERURI
O MARE DECEPTIE
NICI O VENIRE ASCUNSA
ORICE OM VA VEDEA VENIREA LUI HRISTOS
INVIEREA CRESTINILOR ADEVARATI
CALATORIA SPATIALA A CRESTINILOR
CUM SA NE PREGATIM PENTRU CER
Astazi lumea noastra este intens preocupata de spatiul extraterestru. Miliarde de dolari sunt cheltuite anual pentru cucerirea spatiului. Nimeni nu poate uita emotionantele momente cand au venit din spatiu aceste cuvinte: "Racheta a aterizat pe luna". Atunci cu respiratia întretaiata priveam la televizor cum Neil Armstrong a pus primul picior pe luna.
Cu toate ca au crescut atat de mult cunostintele stiintifice, oamenii au o mare teama. Sir Philip Gibbs spune: "Savantii de astazi sunt plini de o mare neliniste cu privire la viitorul apropiat si prezic lucruri întunecoase. Ei se tem de fortele pe care oamenii le detin".
In 1953, Buletinul Savantilor Atomisti a publicat pe coperta din spate imaginea unui ceas care arata ora 12 noaptea fara 2 minute. Dedesubt era scris: "Limbile ceasului de pe coperta buletinului arata acum 2 minute pana la miezul noptii, nu pentru a înspaimanta, ci cu siguranta pentru a avertiza. Buletinul poate fi gresit; de fapt, poate fi doar un minut, sau numai secunde pana la miezul noptii". (Bulletin of the Atomic Scientists, September 1953, coperta din spate).
Teama creste cand natiune dupa natiune anunta prin explozii înspaimantatoare: "Noi avem bomba". Si într-una din aceste zile poate un maniac va apasa butonul care va lansa omenirea într-un nou holocaust.
1. DE CE NU E PACE?
De ce nu pot natiunile sa-si rezolve problemele? De ce nu putem avea pace? Ce este gresit? Daca întrebati pe Dumnezeu, El va descoperi cauza care este mai adanca decat lucrurile politice sau religioase, deoarece Ioan, privind în viziune zilele noastre, spunea: "Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la împaratii pamantului întreg ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic".Apocalips 16:13-14. Deci, puterea demonilor este aceea care influenteaza lumea astazi si e nevoie de o putere mult mai mare decat cea omeneasca pentru a se împotrivi acestor forte supranaturale. Sfintele Scripturi prezic o mare invazie din spatiul extraterestru si diavolul cunoaste aceasta prezicere si face tot ce-i sta în putere pentru a însela natiunile pamantului. Noi vom vedea apogeul acestei batalii de secole între Hristos si Satana.
2. ORIGINEA PACATULUI
Inchinarea (adorarea) este ceea ce cere el. Satana si-a descoperit aceasta în mod clar cand L-a ispitit pe Isus în pustie. El pretinde închinare. Chiar de cand s-a gasit în el nelegiuirea , el a ravnit închinarea. Isus spunea: "Am vazut pe Satana cazand din cer" Luca 10:18.
Candva Satana a fost un înger curat, fara pacat în cer. In Ezechiel 28:12-15 citim: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: ajunsesei la cea mai înalta desavarsire, erai plin de întelepciune si desavarsit în frumusete. Stateai în Eden, gradina lui Dumnezeu... Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse.. Ai fost fara prihana în caile tale, din ziua cand ai fost facut, pana în ziua cand s-a gazit nelegiuirea în tine".
Lucifer, acest heruvim acoperitor, a fost creat desavarsit. Dar ce s-a întamplat de s-a facut diavol? Gasim raspunsul în Isaia 14: 12-14: "Cum ai cazut din cer, Luceafar stralucitor fiu al zorilor! Cum ai fost doborît la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: "Ma voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul da domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu... ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Prea Inalt". Lucifer avea probleme cu "eul" sau personal; el era mandru, voia sa i se aduca închinare.
Ca rezultat al lucrarii sale ascunse din ceruri, Lucifer a reusit sa amageasca o treime din îngeri sa se uneasca cu el în lupta sa împtriva lui Dumnezeu si a lui Hristos. "Si în cer s-a facut un razboi. Mihail si îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Si balaurul cu îngerii lui s-au luptat si ei, dar n-au putut birui; si locul lor nu li s-a mai gasit în cer. Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit diavolul si Satana, acela care înseala întreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si împreuna cu el au fost aruncati si îngerii lui". Apocalips 12:7-9.
Ganditi-va la aceasta! Lucifer, fiu al zorilor, a devenit diavol si îngerii sai - toti stralucitori în întelepciune, puternice spirite de lumina s-au
transformat în demoni ai întunericului. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:12 (traducerea Philips) "Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanului natural (carnea si sangele): lupta noastra este împotriva organizatiilor si puterilor spirituale. Suntem împotriva puterilor nevazute care controleaza aceasta lume întunecoasa, împotriva agentzilor din cartierul general al diavolului."
Traducerea romîneasca spune: "Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sangelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapanitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti".
Traducerea New English Bible spune: "Caci lupta noastra nu este împotriva dusmanilor omenesti, ci împotriva puterilor cosmice (ceresti), împotriva autoritatilor si potentatilor acestei lumi întunecoase, împotriva fortelor supra omenesti ale diavolului din locurile ceresti".
3. ARATARI SUPRANATURALE IN CERURI
Acesti îngeri cazuti, aceste spirite de demoni, aceste "forte supraomenesti ale diavolului din locurile ceresti" cauta acum cu tot dinadinsul distrugerea noastra. Suntem aproape de timpul culminant al luptei dintre Hristos si Satana si noi vom fi în centrul acestui conflict. Iata o prezicere extraordinara pe care am gasit-o într-o carte rara: "Marea Lupta dintre Hristos si Satana" (Pag. 572): "Semne îngrozitoare cu un caracter supranatural se vor descoperi în curand în ceruri, ca o dovada a puterii facatoare de minuni a demonilor". (Marea Lupta pag. 572).
La o parte cu ideia ca locuitori din planetele învecinate vor invada lumea noastra... Acestia sunt îngeri cazuti, "puteri facatoare de minuni a
demonilor". Amagirile acestor zile din urma vor fi adaptate cu iscusinta pentru inteligentile oamenilor care traiesc în era spatiala. Obiecte
Zburatoare Neidentificate (OZN), "semne îngrozitoare cu un caracter supranatural", toate acestea sunt parti ale planului diavolului de a prinde întreaga lume în plasa lui. Diavolul cauta sa aiba un avantaj din popularul interes în studierea altor planete, în calatoriile spatiale, în fenomenul "Farfuriilor zburatoare" (OZN), împletind povestirile sale stranii cu o parte din adevar într-o tesatura de deceptie, care e mai puternica decat gandim noi. Lumea este pastrata pentru o mare deceptie.
Unul din conducatorii spiritualisti din Anglia a înregistrat o voce venind dintr-o pretinsa nava spatiala ce zbura în jurul pamantului. E un glas care ace sa va palpite inima - cel mai dulce glas pe care l-ati auzit vreodata. Acest glas spune: "Copilasilor, Eu sunt aproape sa revin asa cum v-am promis".
4. O MARE DECEPTIE
Vedeti ce va urma? Intreaga lume e pastrata pentru o deceptie care va ameti orice imaginatie. Membrii clubului "Farfuriile Zburatoare" vorbesc foarte serios si chiar "predica" despre ziua cînd "stapanul lor" va veni într-o mare "armata invadatoare" cu nave spatiale". Si "atunci noi vom avea pace!" spun ei.
Dar iata o uimitoare prezicere care cred ca este inspirata de Dumnezeu: "Ca o încoronare a dramei celei mari de amagire, însusi Satana va lua chipul lui Hristos. Biserica a marturisit timp îndelungat ca asteapta venirea Mîntuitorului ca împlinire a nadejdii ei. Acum amagitorul cel mare va face sa se arate ca si cand Hristos ar fi venit. In diferitele parti ale pamantului, Satana se va prezenta între oameni ca o fiinta maiestoasa de o stralucire orbitoare care se aseamana cu descrierea Fiului lui Dumnezeu data de Ioan în Apocalips (Apoc. 1:13,15). Slava care-l înconjoara nu este întrecuta cu nimic de ceea ce ochii omenesti au vazut vreodata. In vazduh rasuna strigatul de biruinta: "A venit Hristos! A venit Hristos!" Oamenii se arunca la pamant în adorare înaintea lui, în timp ce el îsi ridica mainile si pronunta asupra lor o binecuvantare, asa cum Hristos binecuvanta pe ucenicii Sai cand era pe pamant. Glasul lui este placut, mieros si melodios. Intr-un ton amabil si plin de simpatie, el prezinta unele din adevarurile ceresti pline de har pe care Mantuitorul le-a rostit; vindeca bolile din popor. Aceasta este amagirea cea mai puternica, aproape coplesitoare". (Marea lupta, p.573). Biblia spune: "Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface într-un înger de lumina". 2 Corinteni 11:14. Dar contrafacerea lui Satana nu va însela credinta urmasilor lui Dumnezeu - pe toti aceia care au facut calauza si studiul lor constant din Scripturi. In încercarea lui de a prinde toata lumea în latul sau, Satana, nu numai ca va cauta sa contrafaca revenirea lui Isus, dar el va însela natiunile pamantului în ceea ce priveste gîndul ca vor putea opri sau distruge aceasta "invazie extraterestra". Arsenalul omenirii cu proiectile teleghidate nu va ajuta la nimic. "Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului". Matei 24:27. El va fi vazut pe cer la Rasarit, mai întai ca un nor mic si apoi din ce în ce mai mare pe masura ce se apropie, pîna cand cerul va fi plin de un manunchi de raze. Ostirea îngerilor si Regele regilor si Domnul domnilor coboara din cer.
5. NICI O VENIRE ASCUNSA
Adevarat, El vine deodata, dar nu în mod secret. Ce tragic este sa auzi false învataturi sustinute de pastori, cum ca Hristos va veni pe ascuns. Isus a avertizat despre aceasta amagire a zilelor din urma, în Matei 24:24-26 "Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încat sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. Iata ca v-am spus mai dinainte. Deci, daca va vor zice: "Iata-L în pustie", sa nu va duceti acolo: "Iata-L în odaite ascunse", sa nu credeti". Isus declara clar ca nu va fi nici o venire a Sa în ascuns. "Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului". (Matei 24:27).
6. ORICE OM VA VEDEA VENIREA LUI HRISTOS
Care va fi reactia oamenilor de pe pamant cand vor vedea ca Isus vine în realitate? "Atunci se va arata în cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava" Matei 24:30. "Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin". Apocalips 1:7. Fetele oamenilor se îngalbenesc cand vor privi aceasta scena. Toate lucrurile din natura parca ies din cursul lor normal. In Apocalips 6:14-17 citim: "Cerul s-a strans ca o carte de piele, pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locul lor". Oamenii care nu sunt pregatiti pentru acest eveniment maret nu pot privi si este scris ca "s-au ascuns în pesteri si în stîncile muntilor; si ziceau muntilor si stancilor: "Cadeti peste noi si ascundeti-ne de Fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mînia Mielului; caci a venit ziua cea mare a mîniei Lui si cine poate sta în picioare?"
Ce tragica ora va fi atunci pentru toti cei ce au neglijat mantuirea - pentru toti cei care au dat-o laoparte pana cand a fost prea tarziu.
In 2 Tesaloniceni 1:7-8, citim ca: "la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui, într-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos".
Pacatul nu poate suprevietui în prezenta stralucirii curatiei lui Hristos si la sfîrsit, cei nepregatiti - toti cei care au neglijat mareata mantuire, toti cei care n-au ascultat, toti care au ales sa mearga pe propriile lor cai - vor fi nimiciti de stralucirea venirii Lui. "Si atunci se va arata acel Neleguit, pe care Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale". 2 Tesaloniceni 2:8. Va exista totusi un popor ale caror pacate au fost iertate si ale caror vieti sunt gata; ei au acceptat pe Domnul Isus ca Mîntuitorul lor; ei au trait pentru El; Hristos a scris în inimile lor poruncile Lui. Ei stau acolo, privind în sus cu fetele îmbujorate si spun împreuna: "Iata, acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere ca ne va mîntui. Acesta este Domnul, în care ne încreadeam , acum sa ne veselim si sa ne bucuram de mîntuirea Lui!" Isaia 25:9.
7. INVIEREA CRESTINILOR ADEVARATI
"Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, se va pogora din cer si întai vor învia cei morti în Hristos". 1Tesaloniceni 4:16. Din morminte va iesi afara o puternica ostire a celor mantuiti din toate timpurile - toti cei ce au trait pentru Hristos, toti cei ce au ascultat de El chiar trecand prin cele mai severe persecutii - vor iesi cu trupuri noi, create la fel ca trupul glorios al lui Hristos. (Filipeni 3:20-21).
Toti acei care vor putea sa priveasca venirea lui Hristos, care vor putea sa strige "Iata El vine", sunt transformati deodata din muritori în
nemuritori. Citim în 1 Corinteni 15:51-53: "Iata, va spun o taina; nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sa se îmbrace în neputrezire si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire".
O, ce zi minunata! Cei mantuiti nu vor mai muri niciodata; ei sunt schimbati în corpuri nemuritoare ca al lui Isus. Ce se va întampla poporului lui Dumnezeu cand Hristos vine? "Caci însusi Domnul... Se va pogorî din cer si întai vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazuduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul". 1Tesaloniceni 4:16-17. Cei morti în Hristos sunt înviati în trupuri nemuritoare. Dreptii, care sunt în viata, sunt schimbati deasemenea cu corpuri ca slavitul corp al lui Isus si împreuna, toti cei ce au înviat si cei care au fost gata sa întampine pe Hristos vor fi ridicati în nori sa întampine pe Domnul în vazduh.
8. CALATORIA SPATIALA A CRESTINILOR
Sa notam ceea ce Isus a spus lui Petru si tuturor celorlalti ucenici, asa cum e raportat în Ioan 13:36. "Doamne", I-a zis Simon Petru, "unde Te duci?" Isus i-a raspuns: "Tu nu poti veni acum dupa Mine, unde Ma duc Eu; dar mai tarziu vei veni". Isus mergea în ceruri. Petru nu-L putea urma atunci, dar mai tarziu el va urma pe Isus în acel loc minunat pe care Isus l-a pregatit. In Ioan 14:1-3 citim: "Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi". Isus a mers în ceruri sa pregateasca un loc pentru noi. El va veni iarasi.
Prietenul meu, ce glorioasa calatorie spatiala a planuit El pentru tine - sa treci pe langa luna, soare, sateliti, stele, galaxii si sa intri în cer.
Acolo în fata ochilor plini de admiratie ai tuturor mantuitilor din toate timpurile sta cetatea sfanta, Noul Ierusalim. Si Isus Isi ridica glasul si
proclama: "Deschideti portile, ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios". Isaia 26:2.
Si acele porti de margaritar vor fi deschise, iar mîntuitii lui Dumnezeu vor intra în acea sfînta cetate, Noul Ierusalim. Isus Hristos, prietenul pacatosilor, Mantuitorul omenirii, Printul pacii, Imparatul Imparatilor va domni în vesnicie. Nu va mai fi razboi, ci pace; nu moarte, ci viata vesnica; nu vor mai fi necazuri, ci nesfîrsite bucurii.
9. CUM SA NE PREGATIM PENTRU CER
Pregatirea pentru cetatenia în aceasta glorioasa Imparatie trebuie sa fie principala noastra lucrare. Isus spunea: "De aceea si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va gînditi". Matei 24:44. Curand, nimeni nu stie cat de curand, Isus va reveni. Toate profetiile Bibliei vorbesc despre aceasta. Desi nu putem spune ziua, nici ora, putem sti cand este aproape, "chiar la usi" Matei 24:33,36. De aceea noi trebuie sa fim gata în orice clipa. Isus spunea: "Cautati mai întai Imparatia lui Dumnezeu". Matei 6:33. Acesta este cel mai important lucru în viata, deoarece numai cei ce cauta mai întai Imparatia lui Dumnezeu vor intra în cetatea plina de glorie. Timpul e scurt! Tinta este înalta, dar nu disperati, Isus poate sa mantuiasca "în chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El". Evrei 7:25.
Noi avem un Mantuitor desavarsit. Poti fi un mare pacatos, dar exista un mare Mantuitor care asteapta si doreste sa te mantuiasca. Vino la El chiar acum asa cum esti si vei gasi ca El poate sa-ti ierte orice greseli, sa-ti dea o pace durabila, sa te pregateasca sa fii gata pentru revenirea Sa, traind o viata plina de bucurie. Spune-I Lui acum ca vii la El. Spune-I Lui ca aceasta este alegerea ta!








CERUL ESTE REAL
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.

TREI CERURI
MARIMEA NOULUI IERUSALIM
CUM VOR FI OAMENII ACOLO?
CAND VA REVENI HRISTOS
NE VOM PUTEA CUNOASTE UNUL PE ALTUL?
POATE HRISTOS SA UITE PE CINEVA?
PREGATIREA PENTRU CER7
“Nu va mai fi moarte” este fagaduinta mantuitoare a lui Dumnezeu catre o lume scaldata în distrugere si varsare de sange cum n-a fost niciodata mai inainte. Intr-un timp cand mii de oameni pot fi omorati in fractiuni de secunde prin bombele atomice, cele cu hidrogen sau cobalt, strabate pana la noi învioratorul mesaj de la Dumnezeu: “Nu va mai fi moarte!”
Ce bine este sa stim ca înaintea noastra sta împlinirea pretioaselor cuvinte ale Mantuitorului: “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în
Dumnezeu si aveti credinta în Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.” Ioan 14:1-3.
Cerul este un loc. “Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.” Nu este o conditie, ci un loc.
1. TREI CERURI
Biblia ne învata ca exista trei ceruri. Citim în 2Corinteni 12:2-4 “Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost rapit pana în al treilea cer. Si stiu ca omul acesta a fost rapit în rai (Paradis)”. Daca exista al treilea cer, înseamna ca trebuie sa existe si primul si al doilea cer. Biblia arata ca primul cer este aerul înconjurator sau atmosfera. Apocalips19:17 “El a strigat cu glas tare si a zis tuturor pasarilor care zburau prin mijlocul cerului (atmosferei).”
Cel de al doilea cer este cerul stelar, unde soarele, luna si stelele se misca pe orbitele lor. Psalm 19:1-6 “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si întinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. Si aceasta fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit: dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii. în ceruri El a întins un cort soarelui. Si soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nunta, se arunca în drumul lui cu bucuria unui viteaz: rasare la un capat al cerurilor si îsi ispraveste drumul la celalalt capat; nimic nu se ascunde de caldura lui.”
Dincolo de cerul stelar este cel de al treilea cer, pe care Pavel îl numeste RAI (Paradis). “Celui ce va birui, îi voi da sa manance din pomul vietii, care este în raiul lui Dumnezeu.” Apocalips 2:7. Pomul vietii este în mijlocul Paradisului. “Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului” (Apocalips 22:1). Raul vietii si pomul vietii sunt în acelas loc. Unde este pomul vietii? Apocalips 2:7 spune: “în raiul lui Dumnezeu”. De aceea, tronul lui Dumnezeu trebuie sa fie în Paradis, în al treilea cer. Unde este tronul lui Dumnezeu acolo este cerul. Desi 1Corinteni 2:9 ne spune ca: “Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc,” textul care urmeaza (versetul 10) spune: “Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau.” Deaceea sa ne întoarcem la Cuvantul lui Dumnezeu pentru a gasi lucrurile despre care Dumnezeu ne informeaza cu privire la casa minunata pe care El a pregatit-o pentru noi.
2. MARIMEA NOULUI IERUSALIM
Noi gandim despre New York ca fiind unul dintre cele mai mari orase ale lumii, dar este numai un mic orasel în comparatie cu marele oras ceresc, Noul Ierusalim, dupa cum e descris în Apocalips 21 si 22. Ganditi-va la un oras mai mare decat statul Oregon, avand 750 Km. pe fiecare latura si 3000 Km. în circomferinta.
Biblia ne spune ca peretii sunt de iaspis, stravezii ca si cristalul, pe 12 temelii de pietre pretioase. Gama culorilor este mult mai frumoasa decat tot ceeace omul a vazut pana acum. Exista 12 porti de margaritar, cate trei de fiecare latura si fiecare poarta este facuta dintr-un margaritar enorm. Strazi largi vor fi pavate cu aur curat si transparent ca sticla. Prin centrul cetatii curge raul vietii curat ca si cristalul, izvorand din tronul lui Dumnezeu si al Mielului. Pomul vietii va forma un arc deasupra raului si va rodi 12 feluri de fructe în fiecare an. Nu va fi nevoie de lumina în cetate, caci Dumnezeu va fi lumina ei.
Unii au conceptia ca oricine va merge în cer. Isus nu a învatat niciodata asa ceva. Multi oameni, daca ar fi sa mearga în cer, nu s-ar simti bine acolo. Ei nu ar putea sta într-o adunare de lauda. Ce ar face ei daca ar fi tot timpul în prezenta lui Isus? Majoritatea oamenilor se ocupa numai cu lucrurile acestei vieti. Ei nu ar fi multumiti în cetatea sfînta; ar dori jocuri de carti sau dans.
Biblia ne spune: “Nimic întinat nu va intra în ea (în cetate), nimeni care traieste în spurcaciune si în minciuna: ci numai cei scrisi în cartea vietii Mielului. "Apocalips 21:27.
Prietene, este numele tau scris acolo? L-ai primit pe Isus Hristos ca Mîntuitorul tau personal? Acest text biblic ne-a spus ca în cetatea slavita nu va exista niciun pacat.
3. CUM VOR FI OAMENII ACOLO?
“Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezu. Si ce vom fi, nu s-a aratat înca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El: pentru ca Il vom vedea asa cum este.” 1Ioan 3:2.
Sa fim ca El! Ce gand maret! Daca noi putem gasi cum era Isus dupa învierea Sa, vom sti cum vom fi si noi. Iata aceasta descriere: “Uitati-va la mainile si picioarele Mele, Eu sunt; pipaiti-Ma si vedeti; un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeti ca am Eu”. Luca 24:39. Isus spunea: “Eu am mîini si picioare”. El nu era un spirit vag (nedeslusit) zburand în jur. Apoi Isus a zis: “Aveti aici ceva de mîncare?” (Luca 24:41). Este adevarat ca în ziua învierii noi vom fi schimbati. Multumim lui Dumnezeu, Hristos “va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale”. Filipeni 3:21. Noi vom avea un trup, ca si trupul slavit al lui Hristos!
4. CAND VA REVENI HRISTOS
Sa luam aminte ce se va întampla cand Hristos va reveni. “Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer si întai vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul “. 1 Tesaloniceni 4:16-17. Ce glorioasa va fi dimineata învierii! In imaginatie, vad venind o procesiune, o multime pe care niciun om nu o poate numara, în hainele lor albe. Vor veni cu coroanele bucuriei vesnice asezate pe capetele lor, avand ramuri de palmieri în maini, simbolizand biruinta. Si parca aud strigatele lor: “Vrednic, vrednic este Mielul care ne-a mantuit”. Tati si mame îsi îmbratiseaza copiii de mult timp pierduti. Soti si sotii care au fost separati multi ani se întalnesc iarasi. Ce procesiune palpitanta va fi cînd Isus va conduce pe mantuitii Sai acasa în ceruri!
5. NE VOM PUTEA CUNOASTE UNUL PE ALTUL?
“Acum vedem ca într-o oglinda, în chip întunecos: dar atunci, vom vedea fata în fata. Acum cunosc în parte; dar atunci voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin”. 1 Corinteni 13:12. Cerul nu va fi nimic daca noi nu ne vom cunoaste fiecare unul pe celalalt. Cuvantul lui Dumnezeu declara ca noi ne vom cunoaste unul pe celalalt asa cum si noi suntem cunoscuti. Biblia învata ca dupa ce copiii lui Dumnezeu au trait 1000 de ani în cer, Dumnezeu va reanoi acest pamant. Cetatea sfanta, Noul Ierusalim împreuna cu Hristos si toti cei mantuiti vor cobora pe acest pamant înnoit.
“Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa împodobita pentru barbatul ei. Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: “Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei si ei vor fi poporul lui si Dumnezeu însusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, pentru ca lucrurile dintîi au trecut." Celce sedea pe scaunul de domnie a zis: “Iata, eu fac toate lucrurile noi”. Si a adaugat: “Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate”.
6. POATE HRISTOS SA UITE PE CINEVA?
Poate întrebi: “Exista atat de multi oameni buni. Cum Isi va aminti Isus de toti? Ma tem ca El poate sa uite pe unul din iubitii mei”.
“Poate o femeie sa uite copilul pe care-l alapteaza si sa n-aiba mila de rodul pantecelui ei? Dar chiar daca l-ar uita, totusi eu nu te voi uita cu niciun chip. Iata ca te-am sapat pe mainile Mele si zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” Isaia 49:15-16. O mama poate sa-si uite copilul - lucru rar auzit - dar “Eu nu te voi uita. Te-am sapat pe mîinile Mele”. Semnele cuielor în palmele lui Isus sunt o continua amintire a faptului ca El a murit pentru noi.
7. PREGATIREA PENTRU CER
Cineva a întrebat pe un sclav daca stapanul sau va merge în cer. El a raspuns: “Nu! Stapanul meu nu merge niciodata undeva fara sa-mi spuna despre aceasta si totdeauna îsi ia cateva zile sa se pregateasca. El nu mi-a spus nimic despre aceasta si nu s-a pregatit; asa ca eu stiu ca el nu va merge”. Cerul este un loc pregatit si numai cei pregatiti vor locui acolo.
“Ferice de cei ce îsi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti în cetate!” Apocalips 22:14. Traducerea King James a Bibliei engleze spune: “Ferice de cei ce împlinesc poruncile Lui”. Eu vreau sa mananc din pomul vietii. Vreau sa intru prin acele porti de margaritar în minunata locuinta pe care Isus a pregatit-o. Tu nu vrei? Accepta pe Isus ca Mantuitorul tau personal si permite-I lui sa traiasca viata Sa ascultatoare în tine si atunci binecuvantarea Lui îti va apartine. “Ferice (binecuvantati) sunt cei ce împlinesc poruncile Lui”. Exista o bucurie reala în ascultare, în a urma pe Mîntuitorul. Ti-ai supus viata ta sub controlul, stapanirea, conducerea lui Isus? Daca nu, acum este timpul sa faci aceasta!












CUM PUTEM FI SIGURI CA SUNTEM GATA PENTRU CER
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


PRIMUL NOSTRU PAS IMPREUNA CU ISUS
AL DOILEA PAS CU ISUS
AL TREILEA PAS ESTE ASCULTAREA
“MERGE, MERGE”
Pana la cer este un drum lung, dar eu vreau sa ajung acolo. Doresc sa fiu gata cand va fi timpul sa merg acolo. Tu nu vrei? Daca suntem pregatiti, în curand vom calatori si vom trece pe langa multe planete mergand spre cer pentru a aparea înaintea prezentei lui Dumnezeu.
Insotiti de îngerii sfinti si de Isus, vom intra în cetatea minunata a lui Dumnezeu, Noul Ierusalim, Paradisul lui Dumnezeu, unde Isus, Mantuitorul nostru, a pregatit locuinte pentru noi. Daca dorim aceasta, vom putea ajunge acolo facand trei pasi.
1. PRIMUL NOSTRU PAS IMPREUNA CU ISUS
“Nimic întinat nu va intra în cer.” Nimeni care traieste în spurcaciune si în minciuna; ci numai cei scrisi în cartea vietii Mielului.” (Apocalips 21:27). Cei care vor intra în cer sunt urmasi ai lui Isus. Numele lor au fost scrise în cartea Lui. Acest verset ne spune ca nu putem intra în cer daca suntem manjiti de pacat. Deci, prima noastra trebuinta este sa avem iertarea pacatelor. Sa marturisim pacatele noastre lui Hristos care este Mantuitorul nostru. Acest prim pas cu Isus trebuie facut de oricine, absolut oricine, pentru ca “toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”. Romani 3:23. Exista un singur remediu pentru pacat. “Sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat”. 1 Ioan 1:7.
Dumnezeu ne invita sa facem acest prim pas, iertarea pacatelor noastre, împlinind trei conditii: pocainta, marturisirea si credinta în Hristos ca Mîntuitorul nostru personal. Pocainta este o adanca parere de rau pentru pacatele savarsite, pentru faptele si gandurile rele si o continua ferire de a le mai savarsi. Cand o persoana care înjura atat de urat se pocaieste, atunci el se opreste si nu mai înjura. Cel care fura, cand se pocaieste, înceteaza a mai fura. Daca nu înceteaza, el nu s-a pocait cu adevarat. Lui David i s-a iertat pacatul lui cel mare cand s-a umilit si a facut o adevarata pocainta si a marturisit pacatul sau lui Dumnezeu: “Atunci mi-am marturisit pacatul meu si nu mi-am ascuns faradelegea. Am zis: “Imi voi marturisi Domnului faradelegile!” Si Tu ai iertat vina pacatului meu”. Psalm 32:5. David a recunoscut ca el era un pacatos si nu si-a ascuns faradelegile. El si-a recunoscut starea sa si a cerut lui Dumnezeu sa-l ierte. Biblia spune: “Dimpotriva cand zic celui rau: “Vei muri!” - daca se întoarce de la pacatul lui si face ce este bine si placut, daca da înapoi zalogul, întoarce ce a rapit, urmeaza învataturile care dau viata si nu savarseste nici o nelegiuire, va trai negresit si nu va muri”. Ezechiel 33:14-15. Aceste versete arata ca omul cel rau, cand se pocaieste, trebuie sa dea înapoi ce a rapit (furat). Este adevarat ca uneori este greu, deoarece cateodata ei se gasesc în locuri departate si este imposibil sa dea înapoi totul. Dar Dumnezeu asteapta de la noi sa facem ce putem mai bine si atunci oamenii vor recunoaste ca suntem sinceri în pocainta noastra. Daca toti care îsi zic ca sunt crestini ar încerca sa faca binele cu inima sincera, atunci ar fi o reanviorare spirituala în toata lumea.
Cineva poate ca se pocaieste, dar are simtamantul ca Dumnezeu nu l-a iertat. Simtamintele, fie bune sau rele, nu sunt dovezi ale iertarii. Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, constituie dovada. In 1Ioan 1:9 se spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire”.
Aceasta este ca si un cec pe care cineva îl duce la banca. Totul depinde de ceeace este scris pe cec si de semnatura de pe el, daca se pot sau nu ridica banii. Nimic nu depinde de simtamintele posesorului sau ale functionarului de la banca. Daca cecul este bun, omul poate ridica valoarea lui.
Cand facem apel la Domnul, prezentand fagaduinta lui Dumnezeu pentru iertarea tuturor pacatelor noastre - pe baza pocaintei, marturisirii si credintei în Hristos - împlinirea fagaduintei nu depinde de ceea ce simtim, ci de ceea ce Dumnezeu a scris în Cuvantul Sau. Asa trebuie sa credem. Sa acceptam plata prin credinta de la banca cerului si vom avea simtamantul bucuriei. Si chiar daca nu avem acest simtamant, sa-L credem în continuare pe Dumnezeu. Indoiala este pacat.
2. AL DOILEA PAS CU ISUS
Deci primul nostru pas cu Isus este sa-L marturisim pe El ca Mantuitorul nostru personal din pacat. Daca Domnul ne-ar ierta numai pacatele, noi tot am avea o inima pacatoasa. Chiar daca am dori, noi tot nu am putea schimba inimile noastre. Aceasta schimbare este o minune a puterii divine. Deaceea Isus a zis: “Daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea împaratia lui Dumnezeu”. Ioan 3:3.
A doua trebuinta absoluta a noastra este faptul ca noi trebuie sa ne renastem spiritual. Aceasta este o noua nastere. Cum poate o persoana sa fie nascuta din nou? “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu”. Ioan 1:12-13. Cand ne supunem cu totul lui Isus, atunci Spiritul Sfant creaza în noi o inima noua.
Poate vei întreba: “Cum pot sa-L primesc pe Hristos?” Sa ascultam ce apune însusi Isus: “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine”. Apocalips 3:20. Isus sta la usa inimii tale. El spune: “Eu vreau sa intru. Daca tu ma vei invita înauntru - spunand “Vino” , Eu voi intra”. Prietene, e atît de simplu.“Bine, dar cum stiu ca am fost nascut din nou, ca Isus a intrat în inima mea?” Dovada este aceasta: “Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus; iata ca toate lucrurile s-au facut noi”. 2 Corinteni 5:17.
Cand cineva are o inima noua si o conceptie noua, viata sa va fi schimbata. Daca el pretinde ca e nascut din nou si îsi bate sotia, înjura,
înseala în afaceri, uita sa se roage, poti fi sigur ca pretentia lui este exagerata, deoarece o inima noua produce o viata noua.
Marea întrebare este: “Ai pe Hristos în viata ta? Daca-L ai pe Hristos atunci totul e bine. Si marturisirea este aceasta: “Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este în Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata”. 1 Ioan 5:11-12.
Locuieste Isus Hristos astazi în viata ta? Daca da, tu ai viata vesnica.
Aceasta este asigurarea pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Avem viata vesnica prin credinta. In momentul cand acceptam pe Hristos ca Mantuitorul nostru, noi avem viata vesnica. Prietene, daca ai facut primul pas cu Isus Hristos, pacatele tale sunt iertate, toata viata ta din trecut a fost facuta neprihanita prin pretiosul sange al Mielului. Atunci ai primit pe Isus în viata ta si ai primit o noua nastere împreuna cu viata vesnica. In momentul cînd ai facut aceasta decizie pentru Hristos primesti viata vesnica. Atunci poti fi sigur ca esti gata pentru cer.
3. AL TREILEA PAS ESTE ASCULTAREA
Cineva poate întreba: “Cum pot cunoaste ca Isus traieste în realitate viata Sa în mine? Cum cunosc daca am primit pe Hristos si o noua nastere? “Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. Cine zice: “Il cunosc” si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos si adevarul nu este în el. Dar cine pazeste Cuvîntul Lui, în el dragostea Lui Dumnezeu a ajuns desavîrsita; prin aceasta stim ca suntem în El. Cine zice ca ramîne în El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus”. 1 Ioan 2:3-6. Aici este a treia trebuinta absoluta a noastra - Ascultarea. Trebuie sa ascultam de Isus!
Aceasta este mai mult decat un pas. Este o calatorie. Traducerea engleza King James spune în 1 Ioan 2:6: “Cine zice ca ramane în El, trebuie sa mearga si el cum a mers Isus”. Ascultarea de fiecare zi a vietii noastre va proba daca suntem ucenicii lui Hristos - dovada ca Il cunoastem, ca L-am primit si ca traim o viata crestina.
Exista o singura cale de a trai o viata crestina fericita - Hristos sa traiasca în viata noastra. Apostolul Pavel ne da secretul în Galateni 2:20.
“Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc... dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine. Si viata pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.” Aceasta înseamna: “Hristos traieste în mine!”
Poate nu întelegem cum Dumnezeu schimba inima omului, dar noi putem vedea efectul acestei schimbari. Nu putem vedea vantul, dar putem vedea dovada existentei lui - miscarea frunzelor copacilor, miscarea valurilor marii. “Tot asa”, spunea Isus, “este cu oricine este nascut din Duhul” Ioan 3:8.
Cel care a fost candva necurat, acum s-a curatit. El a fost egoist, aspru, cuvintele lui erau grosolane si crude. Acum el este politicos si vorbirea lui este diferita de cea dinainte. Candva el ura lucrurile bune si pe oamenii buni; acum îi iubeste. Candva era sclavul bauturilor alcoolice si viata sa era pe drumul ruinii. Acum el este liber si a obtinut o biruinta completa asupra lor.Am vazut barbati si femei facand aceasta experienta minunata.
Prietene, si tu poti avea aceasta experienta numai daca vei face acesti trei pasi cu Isus. Chiar astazi poti face aceasta. Isus vrea sa te ajute. El este nerabdator sa te ajute si sa te elibereze de toate pacatele si obiceiurile rele. Tu poti cunoaste cu siguranta daca toate pacatele tale au
fost iertate si daca te-ai nascut din nou; daca Hristos traieste viata Sa de ascultare în tine si daca tu esti pregatit pentru cer.
Daca Hristos este Domnul vietii mele, este privilegiul meu sa am puterea Sa care sa-mi calauzeasca viata. Singura cale da a asculta de Hristos este sa-L am pe Hristos în inima mea. Prietene, cand ai facut primul pas (iertarea pacatelor) si pe al doilea (nasterea din nou), în mod automat vei face pe al treilea (mergerea cu Hristos în ascultare). Cand ai primit pe Hristos, vei vrea sa-L asculti pe El. Nu putem merge cu El daca nu pornim. Oare de ce nu ai porni si tu acum?
4. “MERGE, MERGE”
Mîntuitorul meu asteapta sa faca pentru tine ceeace a facut si pentru altii. Dupa ce a predicat despre acest subiect, o tanara i-a spus pastorului: “Doresc ca sotul meu sa auda aceasta! Ati vrea sa-i spuneti si lui?” Pastorul a fost de acord cu aceasta propunere. Atunci femeia a izbucnit în lacrimi cand dadea indicatiile necesare pentru ca pastorul sa ajunga la casuta sotului pe deal unde el locuia de cand cei doi au divortat. Dimineata urmatoare pastorul însotit de un evanghelist au plecat pe un drum de tara pana la adresa indicata de acea tanara femeie. De abia au oprit motorul si au deschis usa masinii, cand, un om voinic a îndreptat pistolul spre pastor, întreband: “Ce vrei?” In acele momente inima pastorului batea tare; în gand si-a facut o scurta rugaciune si a zis omului: “Santeti domnul Broadbent?” Raspunsul sau mormait a fost: “Da, si ce vrei?” Pastorul s-a recomandat cine este si a zis: “Sotia dumitale înca te iubeste si m-a rugat sa vin si sa citesc aceasta Biblie cu dumneata.”
El a ras, spunand: “De ce? Eu nu cred nimic din aceasta Biblie”. Pastorul întreba linistit: “Domnule, ai citit vreodata Biblia?” “Nu! Dar cu
siguranta am citit multe carti împotriva ei”, a replicat el. Pastorul a dat o sugestie: “Pentru sotia dumitale care înca te iubeste si pentru dumneata însuti, putem merge în casa si sa citim cateva pasaje Biblice pe care sotia dumitale le-a solicitat?” Cu un semn afirmativ din cap, el a spus: “Bine, veniti, dar aceasta nu va va aduce nici un rezultat!” Pastorul a raspuns: “Multumesc, poate nu ma va ajuta pe mine cu nimic, dar noi ne rugam sa fie o minunata binecuvantare pentru dumneata”.
Pastorul era fericit vazand ca pistolul a fost plasat într-un cui dupa usa cand au intrat în casa. Dupa ce s-au asezat, pastorul a citit cateva
fagaduinte minunate ale puterii lui Dumnezeu de a transforma pe om, dar domnul Broadbent a raspuns: “Deja aceasta nu merge pentru mine. E ceva prea usor”. Atunci pastorul întreaba: “Domnule Broadbent, ai chemat vreodata pe Isus sa vina în viata dumitale?” “Nu, niciodata”, a raspuns el.
Dupa ce a amintit experientele despre ceea ce a facut Dumnezeu pentru Petru, Pavel, si Maria Magdalena si a descoperit minunata iubire pe care Dumnezeu a aratat-o prin Isus Hristos, pastorul a observat o lacrima ce se forma în coltul ochiului sau. Totul era linistit. Niciunul nu vorbea. Pastorul si evanghelistul se rugau în taina si Spiritul Sfînt Isi facea lucrearea Sa.
Apoi pastorul a zis: “Domnule Broadbent, eu vreau sa pun chiar acum la încercare pe Dumnezeul meu”. Lacrimi se rostogoleau pe obrazul sau cand el a întrerupt: “Dar nu sunt sigur daca exista Dumnezeu!” Ca si cum n-ar fi auzit aceasta, pastorul spuse: “Vreau sa cunosti pacea si bucuria care vin din iertarea pacatelor, acea liniste a sufletului ce are loc cand omul primeste pe Isus Hristos ca domn al vietii sale. As dori sa ingenunchiem si sa rugam pe Isus sa vina, prin Spiritul Sau, chiar acum în viata dumitale”. Acel om înalt s-a plecat pe genunchi. El zicea: “Nu stiu sa ma rog”. Pastorul s-a rugat scurt si a zis: “Acum repeta dupa mine: “O, Dumnezeule”... Dar nu a fost nici un raspuns din partea sa; doar plînset. Din nou pastorul a început: “O, Doamne...” In sfîrsit, omul a izbucnit într-un torent de marturisiri si a invocat fagaduintele lui Dumnezeu pentru iertare. Atunci cu o credinta simpla de copil, el a zis: “Doamne, vino în viata mea si ia controlul asupra ei. Fa din viata mea ceea ce trebuie sa fie...”
Nu a mai zis nici un cuvant. Atunci pastorul a auzit o miscare si si-a deschis ochii. A vazut cum omul se ridicase si statea în picioare cu un zîmbet pe chipul sau. Omul a luat mana pastorului într-a sa si a zis: “Pastore, merge! Merge!” Da, Hristos prin Spiritul Sau, a venit înauntru si a luat controlul.
Hristos a iertat pacatele acestui om si el a cunoscut bucuria si pacea primirii lui Hristos în nasterea din nou. In cîteva zile dupa aceea, el si
sotia sa s-au împacat si recasatorit. Dupa 4 saptamîni amandoi au fost botezati în Hristos si s-au unit cu biserica.
Prietene, Dumnezeu poate face acelasi lucru azi pentru tine. Aminteste-ti ca masntuirea Lui lucreaza. La ce stadiu te gasesti fata de cei trei pasi? Esti iertat de toate pacatele tale? Esti de partea lui Dumnezeu chiar acum? L-ai lasat pe Hristos sa intre înauntrul inimii tale? Ai fost nascut din nou? Traieste El viata Sa de ascultare în viata ta?
Prietene, nu vei fi fericit pîna nu vei începe calatoria spre cetatea lui Dumnezeu. Chiar acum porneste înainte cu Hristos. Isus asteapta si doreste sa întorci întreaga ta viata spre El. Vino la El acum. EL va fi bucuros sa te primeasca. Bucuria Lui va fi deplina în tine.







CEA MAI MARE IUBIRE DESCOPERITA OAMENILOR
de J.L.Tucker s
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


DUMNEZEU ESTE PLIN DE DOR
UMBLAND CU DUMNEZEU
MOISE - PRIETENUL LUI DUMNEZEU
DUMNEZEU SUFERE DIN CAUZA PACATULUI
O INFATISARE A IUBIRII LUI DUMNEZEU
DUMNEZEU A TRIMIS SPIRITUL SFANT
DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU VA TRIUMFA
In zilele cand marele evanghelist Moody predica în Chicago, un om, sub influenta alcoolului, vazand luminile îmbietoare aprinse la biserica lui Moody, s-a îndreptat clatinandu-se spre usa din fata. Prin deschizatura usii, el n-a vazut pe nimeni înauntru, dar a privit tinta la motto-ul scris deasupra amvonului: “Dumnezeu este dragoste”. Omul a trantit usa mergand clatinandu-se si murmurand pentru sine însusi: “Dumnezeu e dragoste? Dumnezeu nu e dragoste. Daca ar fi dragoste, Dumnezeu m-ar iubi, dar El ma uraste”.
El si-a continuat mersul nesigur în jurul blocului, vorbindu-si singur. Acele cuvinte au început sa prinda viata în gandirea lui amortita. Parca o putere nevazuta îl împingea înapoi spre biserica. Cu multimea care-si facea drum spre biserica, el a ajuns si s-a asezat înauntru. Domnul Moody predica. Atunci cand s-a terminat predica, Moody s-a îndreptat spre usa pentru a da mana cu cei ce plecau, dar acel om nu se ridica. El continua sa stea în locul sau si plangea. Moody a venit la el, si-a pus mana pe umarul lui si a zis: “Pot sa fac ceva pentru dumneata? Ce am spus în predica mea de ti-a miscat inima?”
“Domnule Moody, n-am auzit nici un cuvant din ceea ce ai spus în seara aceasta”, a raspuns omul. “Doar acele cuvinte de pe amvon, Dumnezeu este dragoste”, m-au miscat”. Moody s-a asezat si a vorbit cu el pentru o vreme. Curand omul acela si-a predat inima lui Dumnezeu.
Prietene, Dumnezeu este dragoste. Toate caile si actiunile Lui sunt dragoste. Din dragoste, El a creat pe om. In iubire, El “l-a încoronat cu slava si cu cinste”. (Psalm 8:5). In dragoste, El a facut pe om dupa chipul si asemanarea Sa. (Geneza 1:27). Isus a spus: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. (Ioan 3:16).
Da, Dumnezeu este dragoste, Dumnezeu iubeste. El te iubeste. De mare însemnatate este faptul de a cunoaste pe Tatal nostru ceresc. Isus S-a rugat astfel: “Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu”. (Ioan 17:3). Aceasta înseamna ca viata vesnica este sa cunoastem în realitate pe Tatal si pe singurul Lui Fiu, Isus. Pentru cateva minute sa cautam sa-L cunoastem pe El mai bine si cunoscandu-L, sa-L iubim.
1. DUMNEZEU ESTE PLIN DE DOR
Dumnezeu a voit totdeauna sa fie aproape de fiintele carora le-a acordat suprema Sa atentie. Poate ca atribuim Dumnezeirii simtaminte omenesti cand spunem ca Dumnezeu este plin de dor dupa prietenia pe care a avut-o candva cu omul. Geneza capitolul 3 ne povesteste tragica istorie a caderii omului în pacat. Deasemenea ne dezvaluie obiceiul lui Dumnezeu de a veni “In racoarea zilei” - cand soarele apunea - spre a fi în partasie la serviciul divin de închinare, fata în fata cu Adam si Eva. Dumnezeu a venit ca de obicei la serviciul divin de seara. El a strigat: “Adame, unde esti?” Dar nu a venit nici un raspuns. Adam si Eva s-au ascuns. Apoi, îmbracati în mini-sorturi din frunze de smochin, rusinati, Adam si Eva au iesit din locul unde se ascunsesera. Adam a zis: “Ti-am auzit glasul în gradina si m-am temut”.
Ce straniu pentru om sa spuna: “M-am temut”. Omul, aceasta fiinta nobila si plina de maretie, coroana creatiunii lui Dumnezeu, sa se teama. Sa se teama de Facatorul lui. Aceasta este lucrarea pacatului. Pacatul este acela care face pe om sa se teama de cei mai buni prieteni ai sai. Pacatul transforma pe cel mai puternic într-un om plin de frica si coboara pe cel mai nobil în rusine.
Acum Dumnezeu a început sa-Si desfasoare cel mai minunat plan al dragostei Sale pentru a înlatura pacatul si l-a demonstrat în fata acestor trupuri jumatate goale, care erau acoperite cu sorturi de frunze. Adam si Eva, iesind în lumea rece, afara din gradina Edenului, aveau nevoie de haine. Biblia spune: “Domnul Dumnezeu a facut lui Adam si nevastei lui haine de piele si i-a îmbracat cu ele”. (Geneza 3:21). Ce haine minunate trebuie sa fi fost acelea, facute cu toata priceperea, întelepciunea si mila plina de gingasie a Creatorului. Aceste haine reprezentau moartea. Cel putin un animal, poate chiar mai multe, au trebuit sa moara pentru ca Adam si Eva sa poata supravietui. Inca odata li s-a facut cunoscut pretul pacatului. Parca auzim pe Dumnezeu spunand:“Copiii Mei, daca din nou nu veti asculta, atunci trebuie sa luati un miel nevinovat si cu propriile voastre maini trebuie sa-l ucideti. Sangele va reprezenta acel sange care va fi varsat pentru voi într-o zi. Acel miel nevinovat reprezinta pe Acela care va veni si va muri pentru voi ca sa primiti viata vesnica.” O, ce iubire!
Uneori ma gandeam astfel: “Ce s-ar fi întamplat daca Dumnezeu ne-ar fi uitat si s-ar fi bucurat numai de lucrarea manilor Lui din alte lumi. (Evrei 1). In vremuri de demult David striga: “Ce este omul, ca sa te gîndesti la el? Si fiul omului ca sa-l bagi în seama?” (Psalmul 8:4). Isus a ajuns punctul culminant al dragostei Lui, caci citim înIoan 13:1 “Fiindca iubea pe ai Sai, care erau în lume, i-a iubit p^na la capat”.(Ioan 13:1).
In istorioara povestita de Isus despre Fiul Risipitor, tatal n-a fost multumit si n-a avut odihna pîna ce fiul s-a reîntors. Vedeti, fiul plecat aiurea parca este cel mai drag parintilor. Rugaciunile lor apar mult mai serioase atunci cand este mentionat numele lui. Dumnezeu vrea sa fie apropiat de copiii Sai. El este plin de dor dupa ei.
2. UMBLAND CU DUMNEZEU
Enoh, cel de al saptelea patriarh de la Adam, avea o foarte stransa prietenie cu minunatul Dumnezeu plin de iubire. Bibila spune: “Dupa nasterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani... Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu”. Geneza 5:22-24. A avea un baietel înseamna foarte mult pentru multi parinti, mai ales pentru tati. Privind cu iubire acest copilas al sau si gandindu-se la bunatatea lui Dumnezeu care i-a dat acest baiat, Enoh s-a apropiat mai mult de Dumnezeu si a fagaduit sa-L iubeasca si sa-L serveasca toata viata sa. Probabil, pentru prima data în viata sa, Enoh a început sa înteleaga legatura dintre Dumnezeu Tatal si Fiul. Acesta poate fi motivul pentru care el a umblat cu Dumnezeu. El a înteles dragostea extraordinara în planul lui Dumnezeu de mantuire a omului si astfel “Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu”.
Imi place felul cum o fetita a explicat aceasta istorisire. Ea spunea ca Dumnezeu a venit jos pe pamant în racoarea zilei, S-a plimbat si a vorbit cu Enoh. In fiecare zi ei se întalneau. Intr-o zi Dumnezeu a spus: “Enoh, suntem mai aproape de casa Mea dacat de a ta. N-ai vrea sa vii cu Mine în casa?” Si asa, Enoh nu s-a mai vazut, caci Dumnezeu l-a luat. Dumnezeu era doritor dupa prietenia pe care El a avut-o candva cu Adam si Eva. Cat de mult doreste El sa fie împreuna cu poporul Sau.
3. MOISE - PRIETENUL LUI DUMNEZEU
In Exodul 25:8 este descoperit unul din cele mai frumoase adevaruri. Dumnezeu a zis lui Moise: “Sa-mi faca un locas sfînt si Eu voi locui în mijlocul lor”. Care a fost scopul construirii templului (sanctuarului) în pustie? Pentru a descoperi planul mantuirii? Da, dar si mai mult decat aceasta. Dumnezeu a zis: “Sunt singur. Vreau sa fiu cu poporul Meu. Vreau sa locuiesc între ei”.
Uneori cuget la experienta minunata si glorioasa a lui Moise pe munte cu Dumnezeu. Ganditi-va, sa petreci 40 de zile pe munte cu Dumnezeu. Fata lui Moise reflecta slava lui Dumnezeu. “Copiii lui Israel se uitau la fata lui Moise si vedeau ca pielea fetei lui stralucea; si Moise îsi punea iarasi mahrama pe fata pana ce intra ca sa vorbeasca cu Domnul”. Exodul 34:35. Nu-i asa ca si noi avem nevoie astazi de mai multe fete care sa straluceasca? Daca am petrece mai mult timp pe genunchi în întalniri speciale cu Dumnezeu, atunci am vedea mai multe fete stralucind.
In cele din urma a venit ziua cand Dumnezeu a zis: “Moise, este timpul sa mori. Vino sus pe varful muntelui Pisga si îti voi arata tara promisa”. “Moise era în vîrsta de o suta douazeci de ani cînd a murit; vederea nu–i slabise si puterea nu-i trecuse”. Deuteronom 34:7. “Moise, robul Domnului, a murit acolo, în tara Moabului, dupa porunca Domnului. Si Domnul l-a îngropat în vale, în tara Moabului, fata în fata cu Bet-Peor. Nimeni nu i-a cunoscut mormantul pîna în ziua de azi”. Deuteronom 34:5-6. Moise s-a suit singur pe munte. Dumnezeu l-a înmormantat, i-a sapat mormantul si l-a îngropat.
Dar Dumnezeu dorea dupa prietenia pe care o avusese cu Moise pe munte, deaceea a zis: “Mihail”, (Acesta este un alt nume al lui Isus), “mergi pe pamant si înviaza-l”. Biblia descrie cearta dintre Hristos si Satan. Satan zicea: “Moise este al meu. Eu l-am adus la mormant. Tu nu-l poti pretinde”. Daca citim în Iuda 9, vedem ca Domnul Hristos a spus: “Domnul sa te mustre”. “Moise, vino afara. Vino afara”. Dumnezeu tanjea dupa Moise si a facut pe Moise un tip al tuturor celor ce vor fi înviati în ziua de apoi.
Minunatul serviciu din sanctuar a descoperit marea iubire a Dumnezeului nostru. Totusi Dumnezeu nu era satisfacut. El dorea sa-Si întinda mainile împrejurul omenirii. “Dar cînd a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau...” (Galateni 4:4) “Dumnezeu era în Hristos”. (2 Corinteni 5:19). Vedem pe Isus vindecand , binecuvantand si zicand: “Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti; caci Imparatia lui Dumnezeu este a celor ca ei”. (Marcu 10:14). Il vedem mantuind lumea. Dumnezeul nostru a venit tot mai aproape de omenire.
4.DUMNEZEU SUFERE DIN CAUZA PACATULUI
Tatal nostru din ceruri a suferit mult din cauza pacatului. Priviti la Fiul lui Dumnezeu respins de oameni. Ascultati la strigatul Lui: "Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine. De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai cum îsi strange gaina puii sub aripi si n-ati vrut.” (Matei 23:37). Priviti pe Fiul lui Dumnezeu atarnand pe crucea Calvarului si auziti strigatul Sau: “Tata, iarta-i caci nu stiu cefac.” (Luca 23:34). In acel moment teribil, Hristos simtea moartea celor osanditi. Ce iubire! Tatal a permis Fiului Sau sa treaca prin toate acestea datorita iubirii Sale infinite pentru noi.
5. O INFATISARE A IUBIRII LUI DUMNEZEU
Un pastor, care traia într-un orasel din Noua Anglie, avea un fiu de aproape 14 ani, care era elev la scoala. Intr-o dupa amiaza, învatatorul a venit acasa, cautand pe tatal baiatului si i-a zis:
“-Baiatul tau este bolnav?”
“-Nu, de ce?”
“-Astazi n-a fost la scoala”.
“-E adevarat?”
“-Nici ieri n-a fost”.
“-Nu mai spune”.
“-Nici alaltaieri...”
“-Ei, bine”.
“-Si am presupus ca era bolnav”.
“-Nu, nu e bolnav”.
“-Bine. Am gandit ca trebuie sa-ti spun”.
“-Multumesc”, a spus tatal si învatatorul a plecat.
Tatal a ramas ganditor. Curand a auzit poarta scartaind si a cunoscut ca baiatul venise. S-a dus sa-i deschida usa. Baiatul si-a dat seama imediat ca tatal sau stia despre cele trei zile. Tatal zise: “Vino în biblioteca, Fil”.
Fil a intrat si usa s-a închis. Tatal a zis: “Fil, învatatorul tau a fost aici astazi. El mi-a spus ca astazi n-ai fost la scoala, nici ieri, nici alaltaieri. Noi am presupus ca tu ai fost. Cel putin asa ne-ai lasat sa întelegem. Nu-ti poti da seama cat de rau m-am simtit. Am avut încredere în tine. Totdeauna mi-am spus: “Pot sa ma încred în fiul meu, Fil”. Si iata ca ai nutrit o minciuna timp de trei zile. Nu-ti pot spune cît de rau ma simt”.
Pentru Fil a fost greu de suportat sa i se vorbeasca atat de linistit. Daca tatal sau i-ar fi vorbit cu asprime sau l-ar fi chemat la o parte sa-l bata cu nuiaua, nu i s-ar fi parut atat de greu. Dupa o scurta pauza, tatal i-a zis: “Fil, sa îngenunchiem pentru rugaciune”. Din ce în ce îi era tot mai greu lui Fil. El n-ar fi voit sa se roage chiar atunci. Dar au îngenunchiat si tatal si-a revarsat întreaga inima în rugaciune. Ascultandu-i rugaciunea, baiatul a priceput cat de rau se simtea tatal datorita comportarii sale. Oarecum el s-a privit ca într-o oglinda saînd pe genunchi ca niciodata mai înainte. E ceva ciudat în legatura cu acea oglinda a îngenunchierii. Multor oameni nu le place.
Apoi s-au ridicat. Ochii tatalui erau uzi de lacrimi. Si ochii lui Fil nu erau uscati. Atunci tatal a zis: “Baiatul meu, e o lege a vietii ca unde exista pacat, acolo exista suferinta. Aceste doua lucruri nu le poti desparti. Daca exista suferinta, undeva a fost pacat. Nu poti separa aceste lucruri. Acum, spuse el, tu ai gresit. In aceasta casa eu reprezint pe Dumnezeu. Asa ca vom face astfel: Tu vei merge în camera de sus si îti voi aduce un pat acolo. La timpul potrivit vei servi masa acolo si vei sta acolo atata vreme cat ai mintit - trei zile si trei nopti.
Fil n-a scos o vorba. Au mers sus, patul a fost facut si tatal l-a sarutat pe baiat si l-a lasat singur cu gandurile lui. Cînd a venit timpul cinei, statal si mama s-au asezat sa manance. Totusi nu puteau manca, gîndindu-se la baiat. Cu cat mestecau mai mult, cu atat mancarea parea mai uscata în gura lor. Si înghiteau cu noduri.
Apoi s-au asezat pe fotolii. Tatal a luat ziarul sa-l citeasca si mama a început sa coase. In seara aceea el nu putea vedea bine - ochelarii, degur. I-a luat de la ochi, i-a sters si atunci a constatat ca tinuse ziarul invers. Ea încerca sa coase si firul s-a rupt. Se parea ca nu poate înnoda firul de ata.
Curand ceasul a batut ora noua, apoi zece, ora cand de obicei se retrageau la culcare. Ea a întrebat: “Nu te duci la culcare?” El a raspuns: “Cred ca înca nu ma duc. Tu poti merge”. “Nu, cred ca voi mai zabovi si eu”. Ceasul arata ora unsprezece si apoi aproape doisprezece. Atunci au încuiat usa si au mers în dormitor, dar nu pentru a dormi. Fiecare se facea ca doarme. Curand ea a zis: “De ce nu dormi?” El raspunse dulce: “De unde stii ca nu dormeam? Tu de ce nu dormi?” “Nu pot, gandindu-ma la baiat ca e acolo sus”. “Aceasta-i si problema mea”, raspunse el. Ceasul arata doisprezece, apoi unu si doua, dar somnul nu venea.
In cele din urma el zise: “Draga mea, eu nu mai pot sta aici. Ma duc sus la Fil”. Si-a luat perna si încetisor a parasit camera, a urcat scarile si a deschis usor ca nu cumva sa-l trezeasca pe baiat daca ar fi dormit. A pasit încet pana la coltul de langa fereastra si privea. Fil statea acolo treaz, cu ceva scanteind în ochii lui si care pareau ca se prelungeau pe obraji. Tatal a intrat sub cearceaf langa baiat si si-au trecut fiecare mainile dupa gatul celuilalt, caci ei au fost totdeauna cei mai buni prieteni - tatal si fiul - si lacrimile lor s-au împreunat pe obrajii lor. Apoi au adormit. In seara urmatoare tatal a zis: “Noapte buna, draga, ma duc la Fil”. Si a doua noapte el a dormit sus cu baiatul. A treia seara iarasi a zis: “Draga, noapte buna. Iarasi merg sus la baiat”. Si a treia noapte el a dormit în acelasi loc al pedepsei împreuna cu fiul sau. Nu este surprinzator faptul ca baiatul acela, aînd a crescut mare, a devenit un misionar pentru Isus în inima Chinei. Acel tata este o imagine omeneasca a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu poate alunga pacatul. El este aici. El nu poate înlatura suferinta, caci suferinta aduce marturie ca ceva este gresit în lume. Asa ca Dumnezeu a venit aici în persoana Fiului Sau si Si-a dat viata în locuinta mortii în locul omului. Acesta este Dumnezeu - Dumnezeul nostru. El vine si Isi pune viata alaturi de viata mea si a dumneavoastra si ne face sa uram pacatul si sa dorim sa fim curati.
6. DUMNEZEU A TRIMIS SPIRITUL SFANT
Isus, îmbracat în corp omenesc, putea fi numai într-un anumit loc în acelasi timp. Atunci Dumnezeu a trimis Spiritul Sfant dezbracat de corp omenesc, nu numai sa fie cu noi, ci în noi - pentru a pleda, a convinge, a curati si a mangaia. “Hristos în voi, nadejdea slavei”. (Coloseni 1:27). “Caci asa vorbeste Cel Prea Inalt, a carui locuinta este vesnica si al carui Nume este sfant. “Eu locuiesc în locuri înalte si în sfintenie; dar sunt cu omul zdrobit si smerit, ca sa înviorez duhurile smerite si sa îmbarbatez inimile zdrobite”. (Isaia 57:15).
Cand simti puterea convingatoare în viata ta, cînd Il auzi insistand lînga tine, Acesta-i Dumnezeul nostru, acest minunat Dumnezeu al iubirii, care doreste dupa prietenia pe care a avut-o candva cu omul. El te vrea sa mergi împreuna cu El. El vrea ca tu sa traiesti în El. El doreste sa fii cu El în vesnicie. De aceea El îti vorbeste asa de duios prin Spiritul Sau.
7. DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU VA TRIUMFA
Curand marea iubire a lui Dumnezeu va triumfa. Atunci dorinta inimii Sale va fi împlinita. Poporul Lui va fi cu El. (Apocalips 21:3; 22:4).
Prietenul meu, ai gasit acest glorios adevar? Curand va veni ziua cand Dumnezeu si omul vor fi împreuna. Dumnezeu este atat de doritor dupa prietenia pe care a avut-o candva cu omul. Intr-una din aceste zile, marea Sa dragoste va triumfa si El va fi cu poporul Sau rascumparat. Atunci nu va mai exista pacat, durere si suferinta. Pacatul va fi complet îndepartat din Universul lui Dumnezeu. Atunci omul va putea privi Fata lui Dumnezeu si sa traiasca vesnic, avand prietenie si comuniune fata catre fata cu Dumnezeul cel viu.
“Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu. Si suntem. Lumea nu ne cunoaste, pentru ca nu l-a cunoscut nici pe El”. (1 Ioan 3:1).
O asa iubire ma cheama pe mine. Nu pot sa ma împotrivesc. Ii cedez. Dar tu? De mult, în zilele de pionierat, traia langa Chicago o familie de Quakeri cu numele Hartman. Fiul lor, John, a crescut, avand 19 ani. Intr-o zi, el si tata-sau au avut o cearta violenta, care a fost ceva neobisnuit în acea familie iubitoare de pace. Cearta a fost atat de serioasa, încat tatal i-a poruncit fiului sa plece de acasa. Atunci John, care era la fel de înalt ca si taica-sau, s-a ridicat si a zis: “Tata, voi pleca si nu ma voi întoarce decît atunci cînd voi avea o invitatie personala din partea ta”. John s-a hotarat sa mearga în vest pentru a cauta ceva de lucru. Astfel cu un tarnacop si o lopata s-a suit în vagonul unui tren care mergea spre California, caci se descoperise aurul acolo.
Au trecut doar cateva zile cand tatal s-a recules si plin de cainta si-a recunoscut gresala sa. Acum era cu inima franta. A hotarat sa mearga si sa gaseasca pe fiul sau. Si-a vandut cateva lucruri pentru a lasa sotiei si familiei cele necesare si a obtine bani de calatorie. Stia ca fiul sau plecase spre vest, asa ca s-a urcat în primul tren pentru California. Curand a trecut din loc în loc numai ca sa afle ca fiul sau, John, trecuse pe acolo cateva saptamani înainte.
In cele din urma, cu banii cheltuiti, el a decis ca trebuie sa se întoarca acasa. Un gand i-a trecut prin minte cînd a ajuns la o cotitura si a vazut iesind în afara merginea unei stanci. “Voi scrie un mesaj pe stanci si-l voi invita pe John sa vina acasa”. Si asa a facut. A scris si a scris de mai multe ori. Cu o rugaciune în inima sa ca fiul sau, John, va veni si va vedea mesajul înainte ca vantul si vremea sa stearga scrisul, tatal a plecat spre Chicago. Datorita providentei, tanarul John a trecut pe acolo si a vazut cuvintele: “John Hartman, tatal tau te iubeste. Vino acasa”. Si-a muscat buza si a plecat înainte cu încapatanare. Iarasi a gasit scris: “John Hartman, tatal tau te iubeste. Vino acasa”. Atunci John si-a zis: “Tatal meu trebuie ca m-a iubit mult de a venit aici si a scris acest mesaj ca oricine sa-l vada. Voi merge acasa”. Si a plecat.
Prietene, Isus Hristos a venit mult mai departe decat distanta de la Chicago la California pentru a te mantui. El a venit din lumile pline de slava aici pe acest pamant blestemat din cauza pacatului. Pe fiecare fir de iarba, pe fiecare copac si pe fiecare floare El a scris solia: “Tatal tau ceresc te iubeste. Vino acasa”. Apoi cu însusi sangele Sau El a scris pe crucea Calvarului: “Tatal tau te iubeste. Vino acasa!”
O astfel de iubire face apel la inima mea. Eu nu-i pot rezista si i-am raspuns. Dar tu?
Sunt sigur ca si inima ta raspunde acestei iubiri marete si te vei uni împreuna cu mine spunand: “Tata, noi te iubim. Tot ceeace Tu vrei sa facem, cu bucurie vom face, caci Te iubim aaît de mult. Iti predam Tie vietile noastre, serviciile noastre si tot ceeace ne apartine.

















CERUL SI CAMINUL NOSTRU VESNIC
de J.L.Tucker Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.

Cerul este speranta inimii omenesti. Fiecare suflet normal are un interes deosebit pentru cer. Personal eu sunt foarte mult interesat în ceea ce priveste cerul, deoarece astept sa merg acolo, sa-mi petrec timpul acolo si cerul sa devina caminul meu. Cand cineva vrea sa faca o excursie, el studiaza harti, ghiduri, consulta agentiile de voiaj, cauta orice informatie posibila despre locurile si oamenii pe care vrea sa-i viziteze. Daca vreau sa merg în cer, sunt hotarat sa cercetez tot ceeace pot despre acest loc. Ce fel de oameni vor trai acolo, ce vor face si ce conditii exista acolo.
Biblia vorbeste mult despre cer. Cand repetam rugaciunea Domnului Isus, ne amintim despre cer. Spunem:“Tatal nostru care esti în cer”. Cerul este locuinta lui Dumnezeu. Solomon se ruga:"Asculta cererea robului Tau... Asculta din locul locuintei Tale, din ceruri, asculta-i si iarta-i" 1Imparati 8:30. Isus a spus lui Nicodem ca El S-a coborat din cer (Ioan 3:13) si s-a întors în cer (Faptele Apostolilor 1:10-11). Tatal si Isus Isi au locuinta în cer. Si îngerii sunt acolo. "Feriti-va sa nu defaimati nici macar pe unul din acesti micuti; caci va spun ca îngerii lor în ceruri vad pururea fata Tatalui Meu care este în cer" . Matei 18:10. Cei mai buni oameni care au trait în aceasta lume vor fi acolo.
Vizionarul Ioan a avut o viziune a acestui loc bun si a zis: "Dupa aceea m- am uitat si iata ca era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice semintie, din orice norod si de orice limba, care statea în picioare înaintea scaunului de domnie si înaintea Mielului, îmbracati în haine albe, cu ramuri de finic în maini; si strigau cu glas tare si ziceau: "Mîntuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie si a Mielului". Apocalips 7:9-10. Da, mantuitii tuturor timpurilor vor fi acolo. Despre caracterul lor citim: "Si în gura lor nu s-a gasit minciuna, caci sunt fara vina înaintea scaunului de domnie al lui Dumnzeu". Apocalips 14:5.
Aur si bijuterii, idolii celor mai multi de pe pamant, vor constitui celmai ieftin material în cer. Strazile vor fi pavate cu aur si pietrele scumpe vor fi materialul pentru ziduri. Apocalips 2:18-19. "Zidul era de iaspis si cetatea era de aur curat, ca sticla curata. Temeliile zidului cetatii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul". Nimic nu e mai minunat în Biblie decat imaginea care arata caminul pregatit de Isus pentru cei ce-L iubesc pe El. El zicea: "În casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi întoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi" Ioan 14:2-3. Cu adevarat Isus este arhitectul caminului nostru ceresc.
Inainte de a merge în cer trebuie sa ne pregatim pentru aceasta. Numai Creatorul caminului nostru vesnic poate face inimile si corpurile gata pentru locuintele sfinte. Exista o fantana de curatire la care pacatele noastre pot fi spalate. Aceasta fantana este Isus. "Si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale" Matei 1:21.
Nu numai ca El curateste si ne fereste de pacat, dar la a doua Sa venire El schimba corpurile noastre. "Într-o clipa, într-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se îmbrace în neputrezire si trupul acesta muritor sa se îmbrace în nemurire" 1Corinteni 15:52-53. Ce emotionant este gandul nemuririi, dar ce va fi realitatea. Nu va mai fi durere, nu vor mai fi boli. "Atunci se vor deschide ochii orbilor, se vor deschide urechile surzilor, atunci schiopul va sari ca un cerb si limba mutului va cînta de bucurie" Isaia 35:5-6. Saracia si lipsa nu vor mai fi cunoscute: "Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete. Caci Mielul, care sta în mijlocul scaunului de domnie, va fi Pastorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vietii si Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor”. Apocalips 7:16-17.
Pentru mine cerul este real. Imaginea cerului în Biblie este realista si glorioasa. Pentru Avraam a fost real deoarece "el astepta cetatea care are temelii tari, al carei mester si ziditor este Dumnezeu" Evrei 11:10. "În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite: ci doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt... Ei doreau o patrie mai buna, adica o patrie cereasca. De aceea Lui Dumnezeu nu-I este rusine sa Se numeasca Dumnezeul lor, caci le-a pregatit o cetate" Evrei 11:13-16.
Curand, nimeni nu stie cat de curand, vor rasari zorii zilei cand Isus va veni si mantuitii tuturor timpurilor vor începe calatoria spre casa: "Caci însusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer si întîi vor învia cei morti în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti împreuna cu ei, în nori, ca sa întampinam pe Domnul în vazduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul". 1 Tesaloniceni 4:16-17.
Ce bucurie va fi cand cei rascumparati vor ajunge la portile Noului Ierusalim si vor auzi glasul iubitului Mîntuitor: "Deschideti portile ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios" Isaia 26:2. Atunci ostirea îngerilor, care a însotit zborul triumfal de la pamant la cer, striga: "Porti, ridicati-va capetele: ridicati-va porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei!"Si din interiorul cetatii alte mii de îngeri întreaba: "Cine este acest Imparat al slavei?" Raspunsul vine: "Domnul cel tare si puternic, Domnul cel viteaz în lupte. El este Imparatul slavei". Psalm 24:4-10. Conducand multimea mantuitilor pana la tronul lui Dumnezeu, Isus îi prezinta Tatalui pe toti cei rascumparati prin moartea Lui. Dumnezeu Tatal aproba terminarea planului de rascumparare, atribuind onoare, marire si glorie Mielului. Atunci cei rascumparati canta:
“Toti proclamati puterea Numelui lui Isus,
Ingerii sa se plece înaintea Lui,
Aduceti diadema regala
Si încoronati-L ca Domn atotstapînitor”.
Biblia începe cu creatiunea, "La început, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul", Geneza 1:1 si se termina cu marturia profetului: "Apoi am vazut un cer nou si un pamînt nou". Apocalips 21:2.
Primele doua capitole ale Scripturii descriu Edenul pierdut; ultimile doua capitole ale Bibliei descopera Paradisul restaurat. Al treilea capitol povesteste tragica intrare în lume a pacatului si mortii; al treilea capitol de la sfîrsit povesteste înlaturarea pacatului si a îndelungatei lupte dintre bine si rau. La începutul acestei lupte, datorita faradelegii omului, acest pamant a fost blestemat. La încheierea Bibliei ni se spune: "Nu va mai fi blestem". In Edenul pierdut, omului nu i s-a permis sa manance din pomul vietii. In Edenul refacut, cei mantuiti vor vedea pomul vietii "în mijlocul raiului lui Dumnezeu" si vor fi cordial invitati sa consume fructele lui. Biblia ia pe om de la intrarea oprita a Edenului pierdut si îl duce înaintea portilor deschise ale Noului Ierusalim prin care, biruitor asupra pacatului si mortii, el intra în triumf pentru a trai vesnic.
PARADISUL REFACUT
Cand Dumnezeu va crea un nou pamant, acesta va deveni locul cel mai onorat din univers, caci Scripturile ne învata ca tronul lui Dumnezeu va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu va fi cu ei si va fi Dumnezeul lor.
O mama si-a dat seama ca va muri si a cerut sa i se aduca pe rand, unul cate unul, toti copii ei. Baiatul cel mare a intrat si mama si-a pus mana pe capul sau, mangaindu-i parul si i-a dat binecuvantarea sa. Urmatorul copil a fost adus si toti ceilalti copii în continuare. Pentru fiecare copil ea a pronuntat un mesaj de iubire si speranta. La sfîrsit i-a fost adus cel mai mic copil si a fost pus în bratele sale. Ea l-a strans la san si l-a sarutat mult. Privind în ochii sotului ei, ea i-a spus: "Te implor sa duci acesti copii acasa cu tine".
Stimati parinti, luati pe toti copii în ceruri cu voi. Sa nu fie niciunul pierdut. Stimate cititor, te invit, chiar te implor sa accepti pe Isus ca Mantuitor al tau. Roaga-L pe EL acum sa-ti ierte pacatele si astfel numele tau va fi scris în cartea vietii Mielului ca unul care cauta un loc în locuintele de sus. Nu mai este multa vreme pana adevarata noastra casa, casa din ceruri, va veni. Cuvantul autorizat al vesnicului Dumnezeu ne asigura ca voiajul nostru de pelegrini pe pamant este aproape sfîrsit. Limanul dorit este chiar în fata noastra. Am trecut, una cate una, pietrele kilometrice care ne spun ca suntem aproape de casa.




























RUGACIUNEA - CHEIA IN MANA CREDINTEI
de J.L.Tucker Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


APOSTOLII SI RUGACIUNEA
EXEMPLE SI MIJLOCITORI PE LANGA DUMNEZEU
LEGEA RUGACIUNII
RUGACIUNEA FIERBINTE
STARUIND IN RUGACIUNE
HARUL IERTARII
ROAGA-TE CU CREDINTA
Rugaciunea catre Dumnezeu este cel mai mare privilegiu al omului. Dumnezeul Bibliei este Atotputernic si Atotstiutor. El ne adreseaza invitatia binevoitoare de a comunica cu El, de a veni în prezenta Lui prin portile rugaciunii, fagaduindu-ne acces la întelepciunea , conducerea si puterea Sa. "Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta Fata Mea si se va abate de la caile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara". 2 Cronici 7:14.
Creatorul trimite fiecarui om acest cuvant:"Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul". Isaia 1:18. Apoi zice iarasi: "Pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara". Ioan 6:37. Rugaciunea este cea mai puternica forma de energie cunoscuta de om. Rugaciunea a deschis o cale prin Marea Rosie, a împartit în doua parti raul Iordan, a scos un rau de apa din stanca de piatra, a daramat zidurile puternice ale cetatii Ierihon, a oprit soarele din mersul sau, a închis gura leilor din Babilon în fata lui Daniel, a facut inofensiva vipera de pe mana lui Pavel în Malta, a închis cerurile sa nu ploua 42 de luni, a vindecat pe bolnavi, a inviat mortii, a deschis usile închisorii, a rezolvat probleme si a facut puternici pe cei slabi. Mai multe lucruri au fost facute prin rugaciune decat îsi pot închipui oamenii.
Cand cineva se roaga el îsi descopere gandurile sale catre un Dumnezeu personal care este plin de mila, compasiune, întelegere si putere. Ce nebunie sa strigi catre zeitati care n-au urechi sa auda, inimi binevoitoare, nici o mana întinsa plina cu binecuvantari. Dumnezeul Bibliei este real. El este infinit în putere. "Dumnezeu este iubire".
1.APOSTOLII SI RUGACIUNEA
"Noi vom starui necurmat în rugaciune". Faptele Apostolilor 6:4. Aceste putine cuvinte ne ajuta sa cunoastem motivul sau secretul marelui succes al Bisericii primare în castigarea sufletelor si în propovaduirea învierii lui Isus în întreaga lume cunoscuta de atunci numai în decursul unei generatii. Rugaciunea a fost punctul numarul unu în programul lor deoarece este prima în importanta. Ei nu si-au permis în gandirea si activitatea lor sa acorde primul loc lucrurilor secundare. Erau probleme de rezolvat, biserici de zidit, bolnavi de vizitat, adunari de tinut, ajutoare banesti de strans si multe alte importante si presante detalii care ocupau multe ore si chiar zile.
Rugaciunile Bisericii primare se urcau la Dumnezeu ca un miros placut. Rugaciunea era lozinca lor. Pentru a convinge pe Anania ca Saul din Tars a fost cu adevarat convertit la crestinism, Domnul i-a zis: "Iata, el se roaga". Faptele Apostolilor 9:11. Numai oamenii sinceri si onesti se roaga în taina (în ascuns). Cineva poate predica despre false motive. Altcineva poate scrie carti si poate vorbi, semanand ascultare pentru lucrurile bune si totusi sa fie un Iuda Iscarioteanul. Dar un om care adesea merge în camaruta lui si îsi goleste sufletul în fata lui Dumnezeu este cu adevarat convertit. Insusi Domnul aproba rugaciunea ca o dovada a convertirii. "Iata, el se roaga".
Experientele rugaciunilor primei Biserici sunt modele pentru Biserica ramasitei. Rugaciunile si realizarile lor au fost scrise pentru încurajarea si povatuirea noastra.
2.EXEMPLE SI MIJLOCITORI PE LANGA DUMNEZEU
Profetul Isaia zugraveste pe Dumnezeu, mirandu-Se de ce poporul Sau se roaga asa de putin. Dumnezeu "Se mira ca nimeni nu mijloceste." Isaia 59:16. Cand Lot si locuitorii Sodomei erau amenintati cu distrugerea, Avraam a intervenit pe langa Dumnezeu sa crute pe cei drepti, despre care el credea ca ar exista între ei. Incepand cu cincizeci, el a ajuns tot mai jos si la sfîrsit a zis: "Sa nu Te manii, Doamne, daca voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate ca se vor gasi în ea (în cetate) numai zece oameni buni.” Si Domnul a zis: “N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni." Avraam a fost un mijlocitor credincios.
Cand Israel a pacatuit atat de grav facand vitelul de aur si închinandu-se înaintea lui, Dumnezeu ar fi vrut sa-i distruga complet daca Moise n-ar fi mijlocit. Scriind despre aceasta experienta, el zicea: "Caci ma îngrozisem la vederea maniei si urgiei de care era cuprins Domnul împotriva voastra, pana acolo încat voia sa va nimiceasca. Dar Domnul m-a ascultat si de data aceasta. Domnul de asemenea era foarte maniat si pe Aron, asa încat voia sa-l piarda si eu m-am rugat atunci si pentru el". Deuteronom 9:19-20.
Nu a fost o rugaciune întamplatoare pe care Moise a facut-o, ci el a staruit si a continuat sa se roage pentru Israel patruzeci de zile. El spune: "M-am aruncat cu fata la pamant înaintea Domnului: patruzeci de zile si patruseci de nopti, m-am aruncat cu fata la pamant pentru ca Domnul spusese ca vrea sa va nimiceasca". Deuteronom 9:25. In timpul celor patruzeci de zile si nopti rugaciunile si mijlocirile sale în favoarea lui Israel deveneau din ce în ce mai fierbinti pana cînd, în apeluri insistente, el striga: "Ah, poporul acesta a facut un pacat foarte mare... Iarta-le acum pacatul! Daca nu, atunci, sterge-ma din cartea Ta, pe care ai scris-o". Exod 32:31-32. Cu adevarat si Moise a fost un mijlocitor credincios.
Daca Dumnezeu "se mira" de lipsa de mijlocitori în timpul lui Isaia, cum trebuie sa fie mirarea Sa fata de putina dorinta de rugaciune care este astazi între noi, cnd foarte putini se trezesc sa se alipeasca de Dumnezeu. "Nu este nimeni care sa cheme Numele Tau, sau care sa se trezeasca si sa se alipeasca de Tine". Isaia 64:7.
Nu e nimic, absolut nimic de care sa se teama diavolul asa de mult ca de rugaciune, de adevarata rugaciune. Satana tremura cand omul slab e pe genunchi. Satana este cel mai mult interesat sa tina pe membrii Bisericii lui Dumnezeu departe de rugaciune. Lui nu-i pasa de multele campanii religioase sau alte asemenea activitati care ne ocupa timpul de rugaciune. El nu se teme de darnicia noastra pentru lucrarea misionara, nici de lucrarea noastra de binefacere cat timp noi ne rugam putin sau deloc. Desi Satana dispretuieste Biblia si cauta sa ne îndeparteze de Cartea cartilor, totusi el vrea mai bine sa stim din memorie capitole întregi, decat sa avem comuniune cu Dumnezeu prin rugaciune. S-a spus pe buna dreptate ca: "Satana rade de eforturile noastre, îsi bate joc de întelepciunea noastra, dar tremura cand ne rugam".
Noi toti am citit carti despre rugaciune, dar acestea nu iau locul rugaciunii noastre. Rugaciunea este putere. Adevarata rugaciune poate face tot ceeace Dumnezeu poate face. Rugaciunea credintei misca bratul Atotputernicului Dumnezeu. Rugaciunea ne tine pe calea iubirii lui Dumnezeu. "Rugaciunea schimba lucrurile si schimba pe oameni".
Puterea lui Dumnezeu poate duce cu succes batalia împotriva pacatelor mostenite sau cultivate si aceasta putere este pusa în actiune prin rugaciune. Biserica astai n-are nevoie de mai multe campanii religioase, de noi metode, de inventii tot mai senzationale, ci de putere de sus si aceasta va veni cu adevarat cand ne rugam. Ni s-a spus de multe ori ca "întreaga ostire a lui Satan tremura la sunetul unei rugaciuni fierbinti".
Aceasta fiind adevarat, Biserica trebuie sa paralizeze actiunile diavolului ca el sa piarda puterea asupra lucrarii lui Dumnezeu si a copiilor lui Dumnezeu. Este timpul sa zicem împreuna cu apostolii: "Noi vom starui necurmat în rugaciune". Faptele Apostolilor 6:4.
3.LEGEA RUGACIUNII
Geniul omului a legat continentele prin minunatele inventii ale secolului al douazecilea. Prin iubirea Sa, Dumnezeu a legat cerul si pamantul prin intermerdiul rugaciunii. Dupa cum exista legi si reguli în domeniul electronicii si electricitatii, la fel exista lege si în domeniul rugaciunii. O rugaciune primeste raspuns deoarece legea rugaciunii a fost aplicata. Cand o rugaciune nu primeste raspuns acolo au fost infractiuni sau violari ale legii rugaciunii. Legile rugaciunii sunt reale, definite si sigure ca si legile naturii.
Cercetand si urmand legile din domeniul atomic, oamenii de stiinta au descoperit puteri pana atunci nevisate. La fel cum exista puteri nelimitate venind din domeniul naturii cand tainele ei sunt descoperite si legile ei ascultate, tot asa putere mai mare e posibila în domeniul spiritual. Rugaciunea adevarata este cea mai mare forta în univers.
Care este legea de baza a rugaciunii? Pentru ca sa te rogi cu succes trebuie sa fii un adevarat crestin credincios. Rugaciunea opereaza în acord cu vointa lui Dumnezeu. Iata o stanca tare, un principiu de baza. Vointa lui Dumnezeu este legea tuturor legilor. Dupa cum curentul electric porneste de la generator (dinam) la fel legea rugaciunii îsi are izvorul în vointa lui Dumnezeu. Rugaciunea trebuie sa fie în acord cu vointa lui Dumnezeu. "Indrazneala pe care o avem la El este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta". 1 Ioan 5:14."Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti dupa voia lui Dumnezeu". Rom. 8:27.
Voia lui Dumnezeu este ca oamenii sa se roage. In repetate randuri ni se cere sa ne rugam. "Cheama-Ma si-ti voi raspunde; si îti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunosti". Ieremia 33:3. "Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga si va voi asculta". Ieremia 29:12. “Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi; chemati-L cata vreme este aproape”. Isaia 55:6. "Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebue sa se roage necurmat si sa nu se lase". Luca 18:1. "Rugati-va neancetat". 1 Tesaloniceni 5:17. Sunt multe alte texte în Vechiul si Noul Testament prin care ni se porunceste sa ne rugam. Rugaciunea este vointa lui Dumnezeu.
4.RUGACIUNEA FIERBINTE
Nu numai ca este vointa lui Dumnezeu sa ne rugam, dar El vrea sa ne rugam serios, staruitor, cu dorinta fierbinte. "Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima". Ieremia 29 13. "Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit". Iacob 5:16.
Aceasta sinceritate, staruinta, caldura a rugaciunii noastre trebuie sa fie în aceeasi proportie cu trebuinta (nevoia) pentru care ne rugam. Isus ne-a dat doua parabole sa ne învete sa staruim si sa nu obosim rugandu-ne. "Apoi le-a mai zis: "Daca unul dintre voi are un prieten si se duce la el la miezul noptii si-i zice: "Prietene, împrumuta-mi trei paini, caci a venit la mine de pe drum un prieten al meu si n-am ce-i pune înainte", si daca dinlauntrul casei lui, prietenul acesta îi raspunde: "Nu ma turbura; acum usa este încuiata, copiii mei sunt cu mine în pat, nu pot sa ma scol sa-ti dau paini", -va spun: chiar daca nu s-ar scula sa i le dea pentru ca-i este prieten, totusi, macar pentru staruinta lui suparatoare, tot se va scula si-i va da tot ce-i trebuie". Luca 11:5-8. "Isus le-a spus o pilda, ca sa le arate ca trebuie sa se roage necurmat si sa nu se lase. El le-a zis: "Intr-o cetate era un judecator, care de Dumnezeu nu se temea si de oameni nu se rusina. In cetatea aceea era si o vaduva, care venea des la el si-i zicea: "Fa-mi dreptate în cearta cu parasul meu". Multa vreme n-a voit sa-i faca dreptate. Dar la urma si-a zis: "Macar ca de Dumnezeu nu ma tem si de oameni nu ma rusinez, totusi, pentru ca vaduva, aceasta ma tot necajeste, îi voi face dreptate, ca sa nu tot vina sa-mi bata capul". Domnul a adaugat: Auziti ce zice judecatorul nedrept? Si Dumnezeu nu va face dreptate alesilor Lui, care striga zi si noapte catre El, macar ca zaboveste fata de ei? Va spun ca le va face dreptate în curand. Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?" Luca 18:1-8. "Cereti si vi se va da: cautati si veti gasi: bateti si vi se va deschide. Fiindca oricine cere, capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide". Luca 11:9-10.
Episcopul Hall accentueaza locul sinceritatii în rugaciune cand scrie: "Rugaciunea daca e doar picurata putin de pe buze neglijente, cade la
picioarele noastre. Taria unei dorinte puternice este aceea care trimite rugaciunea spre cer si o face sa strapunga norii. Nu aritmetica rugaciunilor noastre, cat de multe sunt, nu retorica rugaciunilor noastre, cat de elocvente pot fi; nu geometria rugaciunilor noastre, cat de lungi sunt, nu muzica rugaciunilor noastre, ce voce frumoasa si dulce poate fi; nu logica rugaciunilor noastre, cat de multe argumente pot fi; nu metodica rugaciunilor noastre, cat de ordonate pot fi; toate acestea nu conteaza în fata lui Dumnezeu. Caldura (ardoarea) spiritului este ceea ce va ajuta cel mai mult".
Cititi experienta lui Ilie din 1 Imparati 18. In versetul 36 citim rugaciunea lui: "In clipa cand se aducea jertfa de seara, proorocul Ilie s-a apropiat si a zis: "Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Israel! Fa sa se stie astazi ca Tu esti Dumnezeu în Israel, ca eu sunt slujitorul Tau si ca toate aceste lucruri le-am facut dupa porunca Ta". Unde sunt reprezentantii si urmasii lui Ilie de astazi în ceeace priveste rugaciunea? Dumnezeu stie, El pastreaza cartile de aducere aminte. Meditati asupra acestui paragraf: "Sa lasam inima sa tanjeasca de dorinta pe care o are pentru Dumnezeu, pentru viul Dumnezeu. Viata Domnului Hristos a aratat ce poate face omul atunci cand ajunge partasul naturii divine. Tot ceea ce Domnul Hristos a primit de la Dumnezeu putem primi si noi. Atunci, sa cerem si vom primi. Cu credinta staruitoare a lui Iacob, cu insistenta nesovaielnica a lui Ilie, sa cerem pentru noi tot ceea ce Dumnezeu ne-a fagaduit". E. G. White “Parabole” p. 114.
5.STARUIND IN RUGACIUNE
Noi parasim prea curand bratul Domnului. Necesitatea staruintii în rugaciune nu este pentru a schimba pe Dumnezeu sau atitudinea Sa fata de noi caci El are placere a darui. Intarzierea raspunsului poate rezulta în incapacitatea noastra de a primi binecuvantarea pentru care ne rugam. Deobicei cand raspunsul la rugaciune întarzie trebuie sa cautam cauza. Rugacinea staruitoare este calea lui Dumnezeu de crestere a capacitatii noastre de a primi si abilitatea noastra de a împarti cu altii ceea ce El ne daruieste. Deasemenea este metoda Sa de a cultiva prietenia si unirea cu cel ce se roaga. Cu cat comunicam mai des cu El cu atat ajungem sa-L cunoastem mai bine.
Rugaciunea nu-L schimba pe Dumnezeu, ci ne schimba pe noi. Nu trebuie sa ne întrebam de ce întarzie raspunsul la rugaciunea noastra, daca exista cumva o întarziere. Partea noastra este sa continuam sa ne rugam. Uneori pentru ca sa raspunda la rugaciune Dumnezeu trebuie sa umileasca inimi pline de mandrie, sa supuna natura aspra a omului, sa convinga, sa converteasca, sa schime conditiile, sa permita calamitati sau boli, etc. Sa lasam timp lui Dumnezeu, dar sa continuam sa ne rugam.
In viata lui George Mueller vedem un uimitor exemplu de staruinta în rugaciune. Cand era aproape de sfîrsitul lungii sale vieti de mai bine de 92 de ani, 70 din ei fiind petrecuti în serviciul Domnului sau, el a fost întrebat de Dr. A. T. Pierson: "Te-ai rugat vreodata pentru ceva pe care nu l-ai primit?" El a raspuns: "Da, cu 67 de ani în urma am început sa ma rog pentru 15 oameni. Doi dintre ei n-au fost salvati". Dr. Pierson a întrebat: "Astepti ca ei sa fie salvati?" Acest credincios om al rugaciunii a zis:"“Crezi ca Tatal meu ceresc ar fi pus îndemnul în inima mea sa ma rog pentru acesti doi oameni timp de 67 de ani neavand nici o întentie sa-i salveze?" El a continuat sa se roage pentru ei pana în ziua mortii sale si ei si-au dat inima lui Dumnezeu la scurt timp dupa moartea lui. E voia lui Dumnezeu ca omul sa staruiasca în rugaciune.
6.HARUL IERTARII
Vointa lui Dumnezeu este ca harul iertarii sa fie în inimile noastre. Nimeni nu se poate ruga cu succes avand o radacina de amaraciune în inima sa. Nu putem sa avem asigurarea iertarii de la Dumnezeu daca nu suntem gata si nu vrem sa iertam pe toti cei care ne-au gresit. Isus spunea: "Daca iertati oamenilor greselile lor si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor, nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre". Matei 6:14-15. "Si, cand stati în picioare de va rugati, sa iertati orice aveti împotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este în ceruri sa va ierte greselile voastre". Marcu 11:25.
Un spirit neiertator tine pe multi membri ai Bisericii lipsiti de puterea rugaciunii. Dumnezeu nu va asculta rugaciunea unui om neiertator. Cea mai scurta cale de a ajunge la tronul harului este calea împacarii cu cei cu care esti certat. Isus spunea: "Asa ca daca îti aduci darul la altar si acolo îti aduci aminte ca fratele tau are ceva împotriva ta, lasa-ti darul acolo înaintea altarului si du-te întai de împaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul." Matei 5:23-24.
7.ROAGA-TE CU CREDINTA
Rugaciunea credintei înseamna a cere si a crede: a cere lui Dumnezeu ceea ce El a promis, si a crede în El ca El Isi va tine cuvantul Sau. "Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi". Matei 21:22. "Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice I-am cere, stim ca suntem stapîani pe lucrurile pe care I le-am cerut". 1 Ioan 5:14-15. Cand noi cerem în adevar dupa voia lui Dumnezeu, El asculta rugaciunea noastra. Si stim ca voia lui Dumnezeu este sa ne rugam potrivit Cuvantului Sau. Biblia ne descopere voia lui Dumnezeu. Aici în cele 66 de carti ale Bibliei gasim "fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe" (2 Petru 1:4), un abundent tezaur pentru fiecare credincios. Nu e nimic prea mic sau prea mare pe care sa nu putem aduce înaintea lui Dumnezeu în rugaciune daca este dupa voia Sa.
Pentru a fi precisi în rugaciunea noastra este bine sa scriem dorintele si cerintele speciale. Scrieti dorul sufletului. Apoi spuneti-le în rugaciune înaintea Domnului asa cum a facut regele Ezechia. "Ezechia a luat scrisoarea din mana solilor si a citit-o. Apoi s-a suit la Casa Domnului si a întins-o înaintea Domnului". 2 Imparati 19:14. De asemenea la margine scrieti data cerintei si apoi data cînd ati primit raspunsul. Tinand aceasta evidenta, va va ajuta sa fiti precisi în rugaciune si va fi o minunata sursa de inspiratie cand dosarul raspunsurilor la rugaciuni creste. Fiecare rugaciune ascultata va mari credinta pentru a pretinde alte fagaduinte ale lui Dumnezeu. O biruinta va conduce spre altele.
Pentru ce putem sa ne rugam lui Dumnezeu? Pentru orice este dupa voia Lui, pentru orice a fagaduit El. Dumnezeu a fagaduit sa mantuiasca pe pacatosi, sa mareasca credinta sfintilor, sa îngrijeasca de trebuintele noastre, sa ne dea sanatate, pace, bucurie si biruinta. Rugaciunea credintei nu va fi egoista caci copilul lui Dumnezeu are gandul lui Hristos (Filipeni 2:5) , traieste spre slava Tatalui sau ceresc si pentru a conduce pe altii spre cer.


































MANTUIREA ESTE GRATUITA PENTRU TOTI OAMENII
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


1.NOI TOTI AVEM NEVOIE DE ACEASTA MANTUIRE
2.PARTEA TA IN PLANUL DE MANTUIRE
3.MERITA SA FII CRESTIN
4.CAT DE MULT TIMP ÎTI TREBUIE CA SA DEVII CRESTIN?
5.MENTINAND O VIATA DE CRESTIN
Biblia învata ca Dumnezeu ofera o mantuire mareata, care include pe fiecare fiu si fiica a lui Adam. Aceasta mantuire mare este pentru oricine vrea. Exista iertare pentru toate pacatele din trecut si putere pentru a nu le mai face în prezent. Desi L-a costat pe Dumnezeu un pret enorm, El ofera aceasta mantuire absolut fara plata.
Voi repeta o povestire asa cum i-a fost spusa lui Bob Jones de un soldat care a participat la Razboiul Civil. El spunea: “Am fost în aceasta tara în timpul Razboiului Civil. In lung si în lat erau sute de corturi pentru soldati. A izbucnit pojarul si multi din bravii nostri flacai mureau. Epidemia a devenit asa de rea încat noi am ridicat cateva corturi departe într-o vale si i-am mutat pe toti bolnavii acolo pentru a proteja pe cei sanatosi. Eram atunci de garda la corturile unde bolnavii erau localizati. Intr-o noapte cand faceam de garda, am trecut pe langa cortul unde era un bolnav foarte grav, un soldat de numai 17 ani. Baiatul privea la mine si a zis: “Domnule sergent, cred ca voi muri. Eu nu sunt crestin. Mama mea nu e crestina. Tatal meu deasemenea nu este. Niciodata nu am avut ocazia sa învat despre crestinism. Niciodata nu am mers la biserica. Numai o singura data am mers împreuna cu un prieten la Scoala de Sabat. O doamna ne învata din Biblie. Ea ne-a citit ceva din Biblie despre un om - cred ca numele lui era Nicodim. El a fost omul care a mers sa vada pe Isus într-o noapte. Isus i-a spus ca trebuie sa se nasca din nou. Instructoarea de la Scoala de Sabat a spus ca toti oamenii trebuie sa fie nascuti din nou pentru a merge în cer. Eu nu am fost nascut din nou si nu vreau sa mor asa.Vrei sa cauti pe capelan ca el sa-mi spuna cum pot fi nascut din nou?”
Batranul a avut o ezitare pentru un moment, apoi a povestit mai departe: “Stiti, în acele zile eu eram un necredincios, un vechi pacatos. Asa ca i-am spus baiatului: “Tu nu ai nevoie de un capelan. Fii doar linistit acum. Nu te teme, totul va fi bine”. Mi-am facut rondul si într-o ora am fost înapoi la patul baiatului. Din nou el privea la mine cu o privire fixa si mi-a zis: “Domnule sergent, daca nu vrei sa-mi aduci pe capelan, cheama pe doctor. Eu sunt aproape de moarte”. “Bine fiul meu, îti voi aduce pe doctor”, i-am zis eu. Am plecat si l-am gasit pe doctor. El a venit si a ridicat gatul baiatului ca sa poata respira mai usor. Stiam ca baiatul va muri. In acele clipe era asa dulce, ca mi-a intrat la inima. Mi-a multumit pentru amabilitatea mea. I-a multumit si doctorului ca fusese bun cu el. Apoi eu si doctorul am parasit patul lui. Dupa o ora m-am întors, asteptandu-ma sa gasesc pe baiat mort, dar el înca se lupta cu moartea. El mi-a zis: “Domnule sergent, eu voi muri si înca nu sunt nascut din nou. Daca ma crezi sau nu, vrei sa gasesti pe capelan si sa-mi spuna cum pot fi nascut din nou?” Am privit pentru un moment la el si gandeam cat de neajutorat era el în stransoarea mortii. Atunci i-am spus: “Bine, fiul meu, voi aduce pe capelan”.
Am mers cativa pasi, apoi m-am întors la patul baiatului si i-am zis: “Baiatule, nu voi merge sa-l aduc pe capelan. Iti voi spune ceva despre mine. Intelege, eu nu cunosc daca exista Dumnezeu, cerul, sau iadul. Nu stiu, dar stiu un lucru. Stiu ca mama mea a fost o femeie buna. Daca exista Dumnezeu, mama mea L-a cunoscut. Daca exista un cer, eu stiu ca ea va fi acolo. Am sa-ti spun ceea ce mi-a povestit mama mea. Te voi învata un verset din Scriptura, versetul din Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Mama mea spunea ca eu nu pot sa ma mantuiesc singur, dar daca voi crede în Isus, El ma va mantui”. Am cerut baiatului sa repete textul dupa mine. Eu am început si el repeta cu o voce slaba si tremuratoare. “Acum, baiatule”, i-am zis cand am terminat, “mama mea spunea ca daca o persoana se va încrede în Isus, nu va pieri, ci va avea viata vesnica.”
“I-am spus baiatului alt verset pe care mama mea m-a învatat, dar el si-a închis ochii, si-a întins mainile crucis pe piept si, abia soptit, repeta
cateva cuvinte: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea... EL a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine... oricine... crede în El, crede în El”. Atunci s-a oprit si a zis cu o voce clara. “Slava Domnului, domnule dergent, totul este bine. Eu cred în El! Nu voi pieri! Am viata vesnica! Am fost nascut din nou! Domnule sergent, mama dumneavoastra avea dreptate. De ce nu încerci? Fa ceea ce ti-a spus mama. Este bine. Domnule sergent, înainte de a pleca, vreau sa te rog sa faci ceva pentru mine. Ia un sarut de la mine pentru mama mea si spune-i tot ceea ce mi-ai spus mie si spune-i ca fiul ei cu limba de moarte a zis ca totul este bine”. M-am aplecat, l-am sarutat si cu ultima rasuflare, a zis iarasi: “Aceasta lucreaza la inima!” Batranul, plangand, zicea: “Baiatul avea dreptate. Aceasta lucreaza. Oricine crede în El nu va pieri, ci va avea viata vesnica. Stiu ca aceasta lucreaza la inima”.
Planul de mantuire al lui Dumnezeu a lucrat pentru soldatul muribund, a lucrat si pentru ofiter si lucreaza pentru fiecare om care va da în viata sa o sansa lui Dumnezeu.

1.NOI TOTI AVEM NEVOIE DE ACEASTA MANTUIRE
Dumnezeu ne spune în Cuvantul Sau: “Toti au pacatuit” Romani 3:23. “Noi rataceam cu totii ca niste oi”. Isaia 53:6. “Fiindca plata pacatului este moartea” Romani 6:23. “Astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor”. Romani 5:12. Desi era sortit mortii, iubirea a croit omului o cale pentru a trai. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Ioan 3:16. Exista doar un Mantuitor, un singur plan de mantuire, un singur nume care poate mantui. “In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sa fim mantuiti”. Faptele Apostolilor 4:12. “Ea va naste un Fiu si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale”. Matei 1:21.
Puterea si harul lui Dumnezeu sunt suficiente. “Dar unde s-a înmultit pacatul, acolo harul s-a înmultit si mai mult”. Romani 5:20. Creatiunea lui Dumnezeu este o parte a descoperirii maretiei Lui. “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si întinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui”. Psalm 19:1. Priviti prin telescopul gigantic de pe Muntele Palomar si vedeti vastitatea Universului Lui Dumnezeu. Priviti nenumaratele miliarde de sisteme solare, miscarea lor într-o desavarsita ordine si veti cunoaste ca mîna care le-a pus în spatiu si le sustine, este aceeasi mana care va poate mantui si sustine daca vreti sa cooperati cu El.
El te iubeste mai mult decat pe toate aceste lumi. Pentru a crea lumile din spatiu, El a spus doar un cuvant (Psalm 33:6,9 -”Cerurile au fost facute prin Cuvîntul Domnului si toata ostirea lor prin suflarea gurii Lui. Caci El zice si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta”), dar pentru a mantui pe un pacatos, El a trebuit sa moara. El a platit un pret mare pentru a te salva.
Plata pentru pacatul tau a fost platita acum 1900 de ani pe Golgota. Partea ta în planul mantuirii este doar sa accepti ceea ce a fost facut pentru tine. “Domnl a facut sa cada asupra Lui (Hristos) nelegiuirea noastra a tuturor”. Isaia 53:6. El a luat locul meu si al tau. “Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat. El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu în El”. 2 Corinteni 5:21.
Datoria pacatului a fost platita. De buna voie, Hristos a facut pentru tine ceea ce tu n-ai putut face singur. “Caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati... ci cu sangele scump al lui Hristos” 1 Petru 1:18-19.

2.PARTEA TA IN PLANUL DE MANTUIRE
Partea ta în mantuire este sa accepti ceeace Isus a facut pentru tine. El ti-a adus iertare, pace si putere. El ofera iertare pentru toate pacatele din trecut. El spune: “Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e carmazul, se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lana”. Isaia 1:18. Iarasi ni se spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.” 1Ioan 1:9.
El ofera pace în locul condamnarii. “Va dau pacea Mea.” Ioan 14:27. “Acum dar nu este nici o osandire (condamnare) pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu traiesc dupa îndemnurile firii pamantesti, ci dupa îndemnurile Duhului.” Romani 8:1. El ofera putere - putere de a fi biruitor. El este aceasta putere si El vrea sa ia conducerea vietii tale, facand-o frumoasa: “Iar a Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va înfatisati fara prihana si plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maretie, putere si stapînire, mai înainte de toti vecii si acum si în veci. Amin!” Iuda 24.
Prin Duhul Sau, El va locui în viata noastra si va aduce biruinta asupra fiecarei ispite. “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el.” Apocalips 3:20. Cand în viata ta esti îndemnat sa devii crestin si sa termini cu viata de pacat, acesta este glasul lui Hristos. Invita-L pe Isus în viata ta si El va veni. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12.
A fi mantuit înseamna a accepta pe Mantuitorul lumii ca Mantuitorul tau personal. Cand accepti jertfa Sa de pe Golgota ca plata pentru pacatul tau si-L inviti pe El în viata ta sa fie pacea si taria ta, atunci poti spune împreuna cu apostolul Pavel: “Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc... dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.” Galateni 2:20.
Convertirea sau nasterea din nou este acceptarea lui Isus în viata ta, sa domneasca pe tronul inimii tale. Atunci poti spune împreuna cu David: “Domnul este Pastorul meu.” Psalm 23. Poti spune din suflet cu bucurie: “Acum suntem copii ai lui Dumnezeu." 1 Ioan 3:2. Prin convertire noi schimbam stapanii. Hristos lucreaza în noi cu tarie. (Coloseni1:29). “Celce este în voi este mai mare decat cel ce este în lume.” 1 Ioan 4:4. Socotiti-va însiva proprietatea Lui. El v-a rascumparat. Si apartineti Lui. El poate sa-Si apere proprietatea Lui.

3.MERITA SA FII CRESTIN
Viata de crestin consta din fericire, pace, multumire si speranta. Fericirea vietii este o experienta pe care nu o putem cumpara, n-o putem cere, împrumuta sau fura. Trebuie sa vina din interiorul nostru. Cand Isus este invitat în inima, cand El este o permanenta prezenta, atunci este fericire. El nu numai ca împarte bucurie si fericire, El le aduce. Fiecare crestin are dreptul sa fie fericit si poate fi fericit cu adevarat. Datorita unei întelegeri si viziuni gresite, multi se plang la fel ca tanarul, pe care o prietena încerca sa-l castige la Hristos: “Vrei sa renunt la orice lucru?” Ea a raspuns: “Nu, cu adevarat,nu. Eu te rog sa accepti orice lucru în Hristos.” Singurele lucruri la care crestinul renunta sunt acelea care, daca le-ar tine, i-ar aduce ruina si i-ar vatama viata; care i-ar distruge pacea si multumirea. Cuvintele Bibliei “Tu nu trebuie” sunt pentru a ne proteja contra curselor Satanei si nu pentru a îndeparta fericirea si bucuria.
Crestinismul adevarat nu numai ca aduce fericire,pace, multumire si speranta. In viata crestina nu exista risipa, betie, chefuri, glume proaste. Nu exista folosire a drogurilor. Adevaratul crestin recunoaste ca trupul sau este Templul Duhului Sfînt. “Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu (prin droguri, tutun, bautura, etc.), pe acela îl va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfînt: si asa sunteti voi.” 1 Corinteni 3:16-17. “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieste în voi si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”1Corinteni 6:19-20.
Adevaratul crestin nu-si murdareste templul (trupul) prin îngaduinte gresite. El nu-si va permite formarea obiceiurilor care vor murdari sau înjosi. El va fi cumpatat în toate lucrurile si tinta comportarii sale va fi: “O totala abstinenta de la tot ce este vatamator si o moderata folosire a ceeace este bun.” Crestinul este liber de sclavia viciilor, caci “Daca Fiul va face slobozi (liberi), veti fi cu adevarat slobozi.”
Ioan 8:36.

4.CAT DE MULT TIMP ÎTI TREBUIE CA SA DEVII CRESTIN?
Iti trebuie atat de mult timp pana cand îti supui vechiul mod de viata si accepti pe Hristos. “Pe cararile mele condu-ma Tu, Doamne. Nimic pentru mine, ci totul pentru Tine.” Hristos nu va domni în inimile noastre alaturi de vreun idol. El trebuie sa fie Domn peste tot. In cat timp poate un pacatos sa se transforme într-un sfînt?
Citeste experienta talharului de pe cruce. De ani de zile el calcase legile lui Dumnezeu si ale oamenilor. Era familiar cu toate pacatele. Acum e sortit mortii pentru crimele sale. Pentru ca sa faca umilirea lui Isus mai mare, multimea si reprezentantii Bisericii de atunci L-au rastignit pe Isus între doi talhari. Se aud blesteme si înjuraturi. Deodata unul dintre cei doi talhari devin tacut. Poate îsi aminteste de copilarie; de mama care-l învata sa se roage. Acest om pacatos începe sa înteleaga faptul ca sta în prezenta lui Mesia cel fagaduit, Domnul slavei. Aceasta este ocazia lui de aur. El prinde aceasta ocazie si striga: “Doamne, adu-Ti aminte de mine, cînd vei veni în Imparatia Ta!” A primit el un raspuns? I-a fost ridicata povara pacatului? Cat de mare a fost mantuirea lui Dumnezeu? Ascultati raspunsul de pe buzele si din inima lui Hristos: “Vei fi cu mine în Paradis”. (Luca 23:43).
Asa de mare e planul mantuirii încat o viata plina de pacat este iertata într-o clipa. La fel poate fi si cu tine. Un strigat sincer, o invocare a
meritelor lui Hristos la Calvar, o rugaciune: “Doamne, adu-Ti aminte de mine”, si vei primi asigurarea ca pacatele îti sunt iertate si vei avea o casa în Imparatia Sa. Fa aceasta chiar acum. In timp ce Duhul Sfînt te cheama, asculta-L: “Acum e timpul mantuirii”. Amanarea e primejdioasa.

5.MENTINAND O VIATA DE CRESTIN

1. Niciodata sa nu te rusinezi de Hristos.
El te chiama sa-I marturisesti totul deschis. Fa-o acum si totdeauna. El este Prietenul tau cel mai bun. Oamenii sa cunoasca faptul ca tu esti al lui Isus.
2. Hotaraste-te sa faci un succes din viata de crestin.
Daca viata de crestin merita sa fie traita, sa fie traita bine. Studiaza cum poti s-o faci plina de succes.
3. Citeste Biblia ta în fiecare zi.
Biblia este cea mai minunata carte. Prin ea, Dumnezeu vorbeste omului. Lasa-L pe El sa-ti vorbeasca. Este ghidul tau. Este hrana ta spirituala.
4. Vorbeste-I zilnic lui Dumnezeu prin rugaciune.
Dumnezeu este Tatal tau. El vrea sa vii la El cu toate cerintele tale. Vorbeste-I de toate problemele tale. Increde-te în El. Spune-I tot ce ai în
inima. De fapt aceasta este rugaciunea. Formeaza-ti un obicei de a te ruga chiar daca esti tanar.
5. Traieste o viata statornica.
Cine esti tu? Esti copilul lui Dumnezeu. Atunci traieste totdeauna ca un fiu al lui Dumnezeu. Daca ai fii fiul unui rege pamantesc prin nastere, nu te-ai rusina de aceasta. Dar esti mai mult decat atat.
6. Alege-ti prieteni crestini.
Suntem cunoscuti prin prietenii pe care ni-i facem. Vom creste cu ei. Ei, deasemenea, au nevoie de tine. Mergi la Biserica totdeauna si la scoala de studiu Biblic. Acolo îti gasesti prieteni. Totdeauna fii vrednic de prietenia lor.
7. Castiga pe altii pentru Hristos.
Oricine are nevoie de Hristos. Totusi asa de multi nu-L cunosc. Fa-L cunoscut celor pe care-i întalnesti. Roaga-te pentru ei.
















































MANTUIREA ESTE GRATUITA PENTRU TOTI OAMENII
de J.L.Tucker
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.!
Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


1.NOI TOTI AVEM NEVOIE DE ACEASTA MANTUIRE
2.PARTEA TA IN PLANUL DE MANTUIRE
3.MERITA SA FII CRESTIN
4.CAT DE MULT TIMP ÎTI TREBUIE CA SA DEVII CRESTIN?
5.MENTINAND O VIATA DE CRESTIN
Biblia învata ca Dumnezeu ofera o mantuire mareata, care include pe fiecare fiu si fiica a lui Adam. Aceasta mantuire mare este pentru oricine vrea. Exista iertare pentru toate pacatele din trecut si putere pentru a nu le mai face în prezent. Desi L-a costat pe Dumnezeu un pret enorm, El ofera aceasta mantuire absolut fara plata.
Voi repeta o povestire asa cum i-a fost spusa lui Bob Jones de un soldat care a participat la Razboiul Civil. El spunea: “Am fost în aceasta tara în timpul Razboiului Civil. In lung si în lat erau sute de corturi pentru soldati. A izbucnit pojarul si multi din bravii nostri flacai mureau. Epidemia a devenit asa de rea încat noi am ridicat cateva corturi departe într-o vale si i-am mutat pe toti bolnavii acolo pentru a proteja pe cei sanatosi. Eram atunci de garda la corturile unde bolnavii erau localizati. Intr-o noapte cand faceam de garda, am trecut pe langa cortul unde era un bolnav foarte grav, un soldat de numai 17 ani. Baiatul privea la mine si a zis: “Domnule sergent, cred ca voi muri. Eu nu sunt crestin. Mama mea nu e crestina. Tatal meu deasemenea nu este. Niciodata nu am avut ocazia sa învat despre crestinism. Niciodata nu am mers la biserica. Numai o singura data am mers împreuna cu un prieten la Scoala de Sabat. O doamna ne învata din Biblie. Ea ne-a citit ceva din Biblie despre un om - cred ca numele lui era Nicodim. El a fost omul care a mers sa vada pe Isus într-o noapte. Isus i-a spus ca trebuie sa se nasca din nou. Instructoarea de la Scoala de Sabat a spus ca toti oamenii trebuie sa fie nascuti din nou pentru a merge în cer. Eu nu am fost nascut din nou si nu vreau sa mor asa.Vrei sa cauti pe capelan ca el sa-mi spuna cum pot fi nascut din nou?”
Batranul a avut o ezitare pentru un moment, apoi a povestit mai departe: “Stiti, în acele zile eu eram un necredincios, un vechi pacatos. Asa ca i-am spus baiatului: “Tu nu ai nevoie de un capelan. Fii doar linistit acum. Nu te teme, totul va fi bine”. Mi-am facut rondul si într-o ora am fost înapoi la patul baiatului. Din nou el privea la mine cu o privire fixa si mi-a zis: “Domnule sergent, daca nu vrei sa-mi aduci pe capelan, cheama pe doctor. Eu sunt aproape de moarte”. “Bine fiul meu, îti voi aduce pe doctor”, i-am zis eu. Am plecat si l-am gasit pe doctor. El a venit si a ridicat gatul baiatului ca sa poata respira mai usor. Stiam ca baiatul va muri. In acele clipe era asa dulce, ca mi-a intrat la inima. Mi-a multumit pentru amabilitatea mea. I-a multumit si doctorului ca fusese bun cu el. Apoi eu si doctorul am parasit patul lui. Dupa o ora m-am întors, asteptandu-ma sa gasesc pe baiat mort, dar el înca se lupta cu moartea. El mi-a zis: “Domnule sergent, eu voi muri si înca nu sunt nascut din nou. Daca ma crezi sau nu, vrei sa gasesti pe capelan si sa-mi spuna cum pot fi nascut din nou?” Am privit pentru un moment la el si gandeam cat de neajutorat era el în stransoarea mortii. Atunci i-am spus: “Bine, fiul meu, voi aduce pe capelan”.
Am mers cativa pasi, apoi m-am întors la patul baiatului si i-am zis: “Baiatule, nu voi merge sa-l aduc pe capelan. Iti voi spune ceva despre mine. Intelege, eu nu cunosc daca exista Dumnezeu, cerul, sau iadul. Nu stiu, dar stiu un lucru. Stiu ca mama mea a fost o femeie buna. Daca exista Dumnezeu, mama mea L-a cunoscut. Daca exista un cer, eu stiu ca ea va fi acolo. Am sa-ti spun ceea ce mi-a povestit mama mea. Te voi învata un verset din Scriptura, versetul din Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Mama mea spunea ca eu nu pot sa ma mantuiesc singur, dar daca voi crede în Isus, El ma va mantui”. Am cerut baiatului sa repete textul dupa mine. Eu am început si el repeta cu o voce slaba si tremuratoare. “Acum, baiatule”, i-am zis cand am terminat, “mama mea spunea ca daca o persoana se va încrede în Isus, nu va pieri, ci va avea viata vesnica.”
“I-am spus baiatului alt verset pe care mama mea m-a învatat, dar el si-a închis ochii, si-a întins mainile crucis pe piept si, abia soptit, repeta
cateva cuvinte: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea... EL a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine... oricine... crede în El, crede în El”. Atunci s-a oprit si a zis cu o voce clara. “Slava Domnului, domnule dergent, totul este bine. Eu cred în El! Nu voi pieri! Am viata vesnica! Am fost nascut din nou! Domnule sergent, mama dumneavoastra avea dreptate. De ce nu încerci? Fa ceea ce ti-a spus mama. Este bine. Domnule sergent, înainte de a pleca, vreau sa te rog sa faci ceva pentru mine. Ia un sarut de la mine pentru mama mea si spune-i tot ceea ce mi-ai spus mie si spune-i ca fiul ei cu limba de moarte a zis ca totul este bine”. M-am aplecat, l-am sarutat si cu ultima rasuflare, a zis iarasi: “Aceasta lucreaza la inima!” Batranul, plangand, zicea: “Baiatul avea dreptate. Aceasta lucreaza. Oricine crede în El nu va pieri, ci va avea viata vesnica. Stiu ca aceasta lucreaza la inima”.
Planul de mantuire al lui Dumnezeu a lucrat pentru soldatul muribund, a lucrat si pentru ofiter si lucreaza pentru fiecare om care va da în viata sa o sansa lui Dumnezeu.

1.NOI TOTI AVEM NEVOIE DE ACEASTA MANTUIRE
Dumnezeu ne spune în Cuvantul Sau: “Toti au pacatuit” Romani 3:23. “Noi rataceam cu totii ca niste oi”. Isaia 53:6. “Fiindca plata pacatului este moartea” Romani 6:23. “Astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor”. Romani 5:12. Desi era sortit mortii, iubirea a croit omului o cale pentru a trai. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Ioan 3:16. Exista doar un Mantuitor, un singur plan de mantuire, un singur nume care poate mantui. “In nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sa fim mantuiti”. Faptele Apostolilor 4:12. “Ea va naste un Fiu si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale”. Matei 1:21.
Puterea si harul lui Dumnezeu sunt suficiente. “Dar unde s-a înmultit pacatul, acolo harul s-a înmultit si mai mult”. Romani 5:20. Creatiunea lui Dumnezeu este o parte a descoperirii maretiei Lui. “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si întinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui”. Psalm 19:1. Priviti prin telescopul gigantic de pe Muntele Palomar si vedeti vastitatea Universului Lui Dumnezeu. Priviti nenumaratele miliarde de sisteme solare, miscarea lor într-o desavarsita ordine si veti cunoaste ca mîna care le-a pus în spatiu si le sustine, este aceeasi mana care va poate mantui si sustine daca vreti sa cooperati cu El.
El te iubeste mai mult decat pe toate aceste lumi. Pentru a crea lumile din spatiu, El a spus doar un cuvant (Psalm 33:6,9 -”Cerurile au fost facute prin Cuvîntul Domnului si toata ostirea lor prin suflarea gurii Lui. Caci El zice si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta”), dar pentru a mantui pe un pacatos, El a trebuit sa moara. El a platit un pret mare pentru a te salva.
Plata pentru pacatul tau a fost platita acum 1900 de ani pe Golgota. Partea ta în planul mantuirii este doar sa accepti ceea ce a fost facut pentru tine. “Domnl a facut sa cada asupra Lui (Hristos) nelegiuirea noastra a tuturor”. Isaia 53:6. El a luat locul meu si al tau. “Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat. El L-a facut pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu în El”. 2 Corinteni 5:21.
Datoria pacatului a fost platita. De buna voie, Hristos a facut pentru tine ceea ce tu n-ai putut face singur. “Caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati... ci cu sangele scump al lui Hristos” 1 Petru 1:18-19.

2.PARTEA TA IN PLANUL DE MANTUIRE
Partea ta în mantuire este sa accepti ceeace Isus a facut pentru tine. El ti-a adus iertare, pace si putere. El ofera iertare pentru toate pacatele din trecut. El spune: “Veniti totusi sa ne judecam, zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e carmazul, se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lana”. Isaia 1:18. Iarasi ni se spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.” 1Ioan 1:9.
El ofera pace în locul condamnarii. “Va dau pacea Mea.” Ioan 14:27. “Acum dar nu este nici o osandire (condamnare) pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu traiesc dupa îndemnurile firii pamantesti, ci dupa îndemnurile Duhului.” Romani 8:1. El ofera putere - putere de a fi biruitor. El este aceasta putere si El vrea sa ia conducerea vietii tale, facand-o frumoasa: “Iar a Aceluia care poate sa va pazeasca de orice cadere si sa va faca sa va înfatisati fara prihana si plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mantuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, sa fie slava, maretie, putere si stapînire, mai înainte de toti vecii si acum si în veci. Amin!” Iuda 24.
Prin Duhul Sau, El va locui în viata noastra si va aduce biruinta asupra fiecarei ispite. “Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el.” Apocalips 3:20. Cand în viata ta esti îndemnat sa devii crestin si sa termini cu viata de pacat, acesta este glasul lui Hristos. Invita-L pe Isus în viata ta si El va veni. “Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12.
A fi mantuit înseamna a accepta pe Mantuitorul lumii ca Mantuitorul tau personal. Cand accepti jertfa Sa de pe Golgota ca plata pentru pacatul tau si-L inviti pe El în viata ta sa fie pacea si taria ta, atunci poti spune împreuna cu apostolul Pavel: “Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc... dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine. Si viata, pe care o traiesc acum în trup, o traiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.” Galateni 2:20.
Convertirea sau nasterea din nou este acceptarea lui Isus în viata ta, sa domneasca pe tronul inimii tale. Atunci poti spune împreuna cu David: “Domnul este Pastorul meu.” Psalm 23. Poti spune din suflet cu bucurie: “Acum suntem copii ai lui Dumnezeu." 1 Ioan 3:2. Prin convertire noi schimbam stapanii. Hristos lucreaza în noi cu tarie. (Coloseni1:29). “Celce este în voi este mai mare decat cel ce este în lume.” 1 Ioan 4:4. Socotiti-va însiva proprietatea Lui. El v-a rascumparat. Si apartineti Lui. El poate sa-Si apere proprietatea Lui.

3.MERITA SA FII CRESTIN
Viata de crestin consta din fericire, pace, multumire si speranta. Fericirea vietii este o experienta pe care nu o putem cumpara, n-o putem cere, împrumuta sau fura. Trebuie sa vina din interiorul nostru. Cand Isus este invitat în inima, cand El este o permanenta prezenta, atunci este fericire. El nu numai ca împarte bucurie si fericire, El le aduce. Fiecare crestin are dreptul sa fie fericit si poate fi fericit cu adevarat. Datorita unei întelegeri si viziuni gresite, multi se plang la fel ca tanarul, pe care o prietena încerca sa-l castige la Hristos: “Vrei sa renunt la orice lucru?” Ea a raspuns: “Nu, cu adevarat,nu. Eu te rog sa accepti orice lucru în Hristos.” Singurele lucruri la care crestinul renunta sunt acelea care, daca le-ar tine, i-ar aduce ruina si i-ar vatama viata; care i-ar distruge pacea si multumirea. Cuvintele Bibliei “Tu nu trebuie” sunt pentru a ne proteja contra curselor Satanei si nu pentru a îndeparta fericirea si bucuria.
Crestinismul adevarat nu numai ca aduce fericire,pace, multumire si speranta. In viata crestina nu exista risipa, betie, chefuri, glume proaste. Nu exista folosire a drogurilor. Adevaratul crestin recunoaste ca trupul sau este Templul Duhului Sfînt. “Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu (prin droguri, tutun, bautura, etc.), pe acela îl va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfînt: si asa sunteti voi.” 1 Corinteni 3:16-17. “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieste în voi si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”1Corinteni 6:19-20.
Adevaratul crestin nu-si murdareste templul (trupul) prin îngaduinte gresite. El nu-si va permite formarea obiceiurilor care vor murdari sau înjosi. El va fi cumpatat în toate lucrurile si tinta comportarii sale va fi: “O totala abstinenta de la tot ce este vatamator si o moderata folosire a ceeace este bun.” Crestinul este liber de sclavia viciilor, caci “Daca Fiul va face slobozi (liberi), veti fi cu adevarat slobozi.”
Ioan 8:36.

4.CAT DE MULT TIMP ÎTI TREBUIE CA SA DEVII CRESTIN?
Iti trebuie atat de mult timp pana cand îti supui vechiul mod de viata si accepti pe Hristos. “Pe cararile mele condu-ma Tu, Doamne. Nimic pentru mine, ci totul pentru Tine.” Hristos nu va domni în inimile noastre alaturi de vreun idol. El trebuie sa fie Domn peste tot. In cat timp poate un pacatos sa se transforme într-un sfînt?
Citeste experienta talharului de pe cruce. De ani de zile el calcase legile lui Dumnezeu si ale oamenilor. Era familiar cu toate pacatele. Acum e sortit mortii pentru crimele sale. Pentru ca sa faca umilirea lui Isus mai mare, multimea si reprezentantii Bisericii de atunci L-au rastignit pe Isus între doi talhari. Se aud blesteme si înjuraturi. Deodata unul dintre cei doi talhari devin tacut. Poate îsi aminteste de copilarie; de mama care-l învata sa se roage. Acest om pacatos începe sa înteleaga faptul ca sta în prezenta lui Mesia cel fagaduit, Domnul slavei. Aceasta este ocazia lui de aur. El prinde aceasta ocazie si striga: “Doamne, adu-Ti aminte de mine, cînd vei veni în Imparatia Ta!” A primit el un raspuns? I-a fost ridicata povara pacatului? Cat de mare a fost mantuirea lui Dumnezeu? Ascultati raspunsul de pe buzele si din inima lui Hristos: “Vei fi cu mine în Paradis”. (Luca 23:43).
Asa de mare e planul mantuirii încat o viata plina de pacat este iertata într-o clipa. La fel poate fi si cu tine. Un strigat sincer, o invocare a
meritelor lui Hristos la Calvar, o rugaciune: “Doamne, adu-Ti aminte de mine”, si vei primi asigurarea ca pacatele îti sunt iertate si vei avea o casa în Imparatia Sa. Fa aceasta chiar acum. In timp ce Duhul Sfînt te cheama, asculta-L: “Acum e timpul mantuirii”. Amanarea e primejdioasa.

5.MENTINAND O VIATA DE CRESTIN

1. Niciodata sa nu te rusinezi de Hristos.
El te chiama sa-I marturisesti totul deschis. Fa-o acum si totdeauna. El este Prietenul tau cel mai bun. Oamenii sa cunoasca faptul ca tu esti al lui Isus.
2. Hotaraste-te sa faci un succes din viata de crestin.
Daca viata de crestin merita sa fie traita, sa fie traita bine. Studiaza cum poti s-o faci plina de succes.
3. Citeste Biblia ta în fiecare zi.
Biblia este cea mai minunata carte. Prin ea, Dumnezeu vorbeste omului. Lasa-L pe El sa-ti vorbeasca. Este ghidul tau. Este hrana ta spirituala.
4. Vorbeste-I zilnic lui Dumnezeu prin rugaciune.
Dumnezeu este Tatal tau. El vrea sa vii la El cu toate cerintele tale. Vorbeste-I de toate problemele tale. Increde-te în El. Spune-I tot ce ai în
inima. De fapt aceasta este rugaciunea. Formeaza-ti un obicei de a te ruga chiar daca esti tanar.
5. Traieste o viata statornica.
Cine esti tu? Esti copilul lui Dumnezeu. Atunci traieste totdeauna ca un fiu al lui Dumnezeu. Daca ai fii fiul unui rege pamantesc prin nastere, nu te-ai rusina de aceasta. Dar esti mai mult decat atat.
6. Alege-ti prieteni crestini.
Suntem cunoscuti prin prietenii pe care ni-i facem. Vom creste cu ei. Ei, deasemenea, au nevoie de tine. Mergi la Biserica totdeauna si la scoala de studiu Biblic. Acolo îti gasesti prieteni. Totdeauna fii vrednic de prietenia lor.
7. Castiga pe altii pentru Hristos.
Oricine are nevoie de Hristos. Totusi asa de multi nu-L cunosc. Fa-L cunoscut celor pe care-i întalnesti. Roaga-te pentru ei.







CUVANTUL LUI DUMNEZEU CATRE OM
de J.L.Tucker Traducere: Valeriu Burciu Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.


CEL MAI VALOROS TEZAUR
TRAINICIA BIBLIEI
SAPTE DOVEZI CA BIBLIA ESTE O CARTE INSPIRATA
OMAGIU BIBLIEI
UN APEL
BIBLIA ARE PUTERE
Oriunde ar merge cineva astazi în lume, poate gasi Biblia. Este cartea cea mai discutata si cea mai raspandita din întreaga lume. Nici o alta carte nu provoaca o atat de violenta opozitie si nici o alta carte nu castiga un sprijin atat de calduros. Biblia este cartea cea mai înversunat urat si totodata cartea cea mai fidel iubita din întreaga lume. Indiferent ce atitudine va lua cineva fata de Biblie îi este cu neputinta sa o ignore.
H. L. Hastings, ca vechi aparator al inspiratiei Scripturilor, a facut aceasta declaratie: “Biblia e cartea care a fost combatuta, distrusa, doborata si discreditata mai mult decat orice alta carte. Din cand în cand, pentru scurt timp împotrivitori se ridica brusc si rastoarna aceasta Carte, dar parca ar rasturna un cub solid de granit. Pe orice latura ar cadea, ea cade tot în picioare. Uneori pentru scurt timp cineva arunca în aer Biblia, dar cand ea cade jos, sta pe picioare si alearga prin lume mai repede ca înainte.”
Biblia e tradusa în mai mult de 1500 limbi pe pamant. Ea nu e cartea unei singure epoci, limbi sau rase. Ca puterea ei nu provine de la o rasa de oameni sau de la un climat este demonstrata cand este dusa în insulele de canibali salbatici si ea converteste pe vanatorii de capete facandu-i natiuni civilizate, cand ea transforma pe barbari în cetateni pasnici si loiali. Oriunde merge, oriunde sunt urmate învataturile ei, Biblia schimba vietile oamenilor.
Astazi mai mult ca oricand e necesar sa citim Biblia. Traim într-o vreme neobisnuita. Asa cum a spus Percy T. Magan: “Traim în zilele cand generatia noua de intelectuali priveste la viata ca si cum toate experientele trecutului nu exista, ori, daca exista, ei le socotesc mai rau decat nevaloroase. Aceasta învatatura creste repede astazi, umple facultatile si da navala în salile colegiilor si universitatilor noastre. In presa sau de la tribune ei proclama doctrinele lor, doctrine care distrug convingerile credintei parintilor nostri si nu ne dau în locul lor nici o ancora pentru suflet, nimic “sigur si puternic”, nimic “care patrunde dincolo de perdeaua dinlauntru”.
Datorita acestui lucru, unii din tinerii nostri sunt fara “o puternica mîngîiere” pe care o dau Sfintele Scripturi - o mangaiere cu atat
mai necesara în zilele pline de necazuri în care traim.
Acesti revolutionari contesta si rastoarna toate legile disciplinei morale care au fost elaborate de fiii si fiicele oamenilor pentru propria lor
siguranta si cuvincios puse în ordine dealungul secolelor. “Poti face ce-ti place” se rezuma într-un singur titlu întregul crez al acestor rebeli. Ei au declarat razboi împotriva evlaviei si curatiei. “Poti face cum îti place”, striga ei, chiar daca aceasta înseamna distrugerea credinciosiei în casatorie, nestatornicie în prietenie, sau satisfacerea oricarei pasiuni rele pe care inima omeneasca o mosteneste. Pentru ei nu “Inseamna nimic daca sufletul sau corpul altuia este murdarit sau pangarit pana acolo ca nu mai poate fi niciodata curatit”.
Biblia nu e nevoie sa fie aparata, ci e nevoie sa fie citita, ascultata si împlinita.
1.CEL MAI VALOROS TEZAUR
Cand tatal reginei Angliei a fost încoronat ca rege, au luat parte, ca martori la aceasta ceremonie, cei mai mari si bogati oameni ai lumii. Printi, printese, conti si contese, sultani si înalti oficiali reprezentanti. Daruri costisitoare, însumand sute de mii de dolari, au fost prezentate cu prietenoase dorinti de bine. Imediat dupa ce coroana veche si nepretuita a fost pusa pe capul regelui, arhiepiscopul, luand Biblia de pe altar, a pus-o în mana monarhului, spunand: “Maiestate, îti daruim aceasta Carte, cea mai valoroasa lucrare pe care omenirea a produs-o. Ea contine întelepciune. In ea exista Legea Imparateasca. Ea este Cuvantul lui Dumnezeu”.
Putem fi plini de multumire pentru aceasta marturie minunat de adevarata despre valoarea Bibliei. Acest pretios tezaur, recunoscut de regele britanic ca cel mai valoros dintre toate bogatiile si resursele lumii noastre, acest tezaur putem si noi sa-l detinem. Ne apartine tuturor. O nepretuita mosterire a trecutului, un dar de la Dumnezeu Insusi. Aceasta Carte a cartilor poate fi cea mai pretioasa avere în fiecare casa.
2.TRAINICIA BIBLIEI
Imperiul Cezarilor a trecut; legiunile armatei Romane sunt prefacute în tarana; avalansele pe care Napoleon le-a aruncat asupra Europei deasemenea s-au prefacut în tarana; mandria faraonilor a cazut; piramidele pe care le-au ridicat pentru înmormantarea lor sunt afundate în nisipul desertului; Cetatea Tir este o stanca unde sunt întinse plasele pescarilor; Sidonul este o ruina; dar Cuvantul lui Dumnezeu supravietuieste.
Toate lucrurile care amenintau sa-l înabuse, n-au facut decat sa ajute la înaltarea lui. In fiecare zi este dovedit cat de trecator este cel mai maret monument pe care-l poate ridica omul si cat de trainic este Cuvantul pe care Dumnezeu l-a rostit. Traditia a încercat sa sape un mormant pentru Cuvantul lui Dumnezeu; intoleranta si persecutia au aprins multe ruguri împotriva lui.
Multi, asemenea lui Iuda, l-au tradat cu un sarut; altii, ca si Petru, s-au lepadat de el cu juramant. Unii, ca si Dima din dragoste pentru cele din lume, l-au uitat, dar Cuvantul lui Dumnezeu dainuieste înca. Amos R. Wells, prin versurile sale, ne da un minunat tribut pentru Biblie:
“Cand sunt obosit, Biblia e asternutul meu,
In întuneric, Biblia e lumina mea;
Cand mi-e foame, ea este painea vietii;
Cand mi-e teama, ea este armura mea pentru lupta.
Cand sunt bolnav, ea este doctorie vindecatoare,
In singuratate, multi prieteni gasesc în Biblie.
Daca lucrez, Biblia este unealta mea,
Sau daca vreau sa cant, ea este o harpa cu sunete de fericire;
Daca sunt nestiutor, ea este scoala mea;
Daca ma scufund, ea este stanca tare,
Cand mi-e frig, Biblia e focul sacru,
De vreau sa zbor, ea îmi da aripi.
De-as fi ratacit, Biblia e calauza;
Ea e îmbracaminte pretioasa si calduroasa.
De-as fi în închisoare, ea e un cîmp deschis,
Cand ma clatin în mijlocul ispitelor, ea este refugiul sigur în timp de
furtuna.
Daca vreau sa calatoresc, ea este o mare linistita;
De m-as odihni, ea este o pajiste înflorita.
Deacea tu te-ai daruit mie.
Cum m-as putea darui eu însumi tie, minunata Carte?”
3.SAPTE DOVEZI CA BIBLIA ESTE O CARTE INSPIRATA
1. Unitatea si armonia învataturilor ei.
2. Simplitatea învataturilor ei.
3. Adaptabilitatea ei. Nu este niciodata demodata, ci este în armonie cu descoperirile adevaratei stiinte. Toti oamenii gasesc un mesaj pentru inimile lor.
4. Adancimea tainelor ei. Cu cat sunt mai mult studiate, cu atat sunt dezvaluite si întelese.
5. Nepartinirea ei. Ea nu crutza pe eroii sai. Povesteste caderile la fel de bine ca si succesele lor.
6. Traincia ei. Desi milioane au ars-o si desi prietenii si suporterii Bibliei au fost omorati cu zecile de mii, astazi aceasta Carte se vinde cel mai mult în lume.
7. Prezicerile si profetiile ei.
Cu privire la unitate, Biblia este mai mult decat o carte, ea este o biblioteca. Nu a fost compusa sau redactata de un singur om. În partile ei
separate, scrise în diferite perioade dealungul a 1500 de ani, exista o surprinzatoare varietate si diversitate în ceea ce priveste stilul si
caracterul celor mai multe sectiuni. Unele sunt subiecte istorice. Altele sunt poetice. Unele sunt profetice; altele simbolice.
In ciuda acestei diversitati, exista o atat de evidenta unitate trecand de la Geneza la Apocalips, de la Moise în pustie pîna la Ioan pe insula Patmos, încat chiar aceasta unitate constituie una din cele mai impresionante dovezi ale originii divine a Cartii.
Nici o alta carte nu a fost vreodata compusa sau redactata sub asa dezavantajoase circumstante. Criticismul pe parcursul a mai mult de 30 de secole nu a reusit sa descopere nici macar o contradictie importanta sau incompatibila, chiar în scrierile cel mai mult distantate în timp. Unitatea acestei Carti unice se manifesta pe diferite cai. In interiorul Cartii se vede o unitate a scopului. Scopul sau tinta este de a se înregistra schema (planul) mantuirii lui Dumnezeu.
Chiar în primele carti ale Bibliei se gasesc fagaduintele mantuirii.
In cartile urmatoare ale Bibliei sunt providentele (prevederile) care fac mantuirea posibila de înfaptuit. In ultima categorie a cartilor Bibliei sunt profetiile despre aceasta mantuire. In Evanghelii este descoperita Persoana care a lucrat la mantuirea noastra. In Faptele Apostolilor gasim predicarea mîntuirii si în Apocalips sunt prezicerile descoperind rezultatul (consecinta) acestei mantuiri. De aici se vede unitatea subiectului.
Hristos este cheia întregii Scripturi. Hristos este Acela care da unitatea istorica si spirituala a Bibliei. EL este Acela despre care primele carti ale Bibliei au prevestit. EL este Cel care a scos pe poporul Sau din Egipt, care a vorbit la Sinai, care i-a pastrat sa nu fie nimiciti de dusmanii lor, care i-a asezat în tara fagaduita, care a vorbit prin profeti si care în final s-a descoperit ca Mesia, care a asezat temelia mantuirii prin slujirea, moartea si învierea Sa, care acum slujeste în cer ca Mare Preot Mijlocitor si care va veni pe nori pentru a stabili vesnica Sa Imparatie. Toti scriitorii Cartii Sfinte dau marturie despre El. “Toti proorocii marturisesc despre El ca oricine crede în El, capata, prin Numele Lui, iertarea pacatelor.” Faptele Apostolilor 10:43.
Unitatea acestor 40 de autori care au scris cele 66 de carti ale Bibliei dovedeste ca o singura gandire, gandirea lui Dumnezeu, i-a luminat.
4.OMAGIU BIBLIEI
Studierea cartilor bune îmbogateste totdeauna mintea, îmblînzeste inima si înfrumuseteaza caracterul.Unde putem gasi o carte mai buna decat Biblia care sa faca tocmai aceasta lucrare? In Biblie putem iubi si lucra cu Isus, gandi si calatori cu Pavel, putem studia legea cu Moise, întamplari dramatice cu Iov, elocventa cu Isaia, putem studia arta guvernarii împreuna cu Daniel, putem plange cu Ieremia, canta cu David si putem avea viziuni împreuna cu Ioan.
Biblia începe cu un pamant nou si se încheie cu un pamant reannoit. Primele pagini arata caderea omului. Ultimile pagini restaureaza pe om într-o slava mai mare decat la început. Primele pagini ale Bibliei arata Paradisul pierdut, iar ultimile pagini arata Paradisul refacut. Primele pagini sunt acoperite cu lacrimi si murdarite cu sange; ultimile pagini arata ca blestemul este îndepartat, pacatul si moartea distruse si lacrimile sterse pentru vecie.
Aceasta Carte veche a facut mai mult decat toate cartile pentru cinstirea casatoriei, pentru a face caminuri fericite, pentru a civiliza, a educa pe oameni si pentru a face pe cercetatorii ei cetateni liberi si loiali. Biblia furnizeaza date despre antichitatea îndepartata, contine un cod complet de legi, elucideaza nedumeririle doctrinale, portretizeaza pe Dumnezeu, istoriseste cele mai inegalate povestiri, explica legamantul cel mai bine facut vreodata, împlineste toate fagaduintele si prezicerile si da putere pentru a împlini cerintele ei.
Cartea descopere Calea Mantuirii, soarta pacatosilor si fericirea credinciosilor. Paradisul este restaurat, cerul deschis si portile iadului
dezvaluite. Biblia este o harta pentru calator, toiag pentru pelegrin, busola pentru pilot, sabie pentru soldat si ghid pentru crestin. Este instructor pentru elev, însotitor pentru orice tanar, capodopera pentru omul cultivat, dictionar pentru cel ignorant, doctor pentru cel bolnav, comoara pentru cel sarac, siguranta pentru omul încrezator si directia adevarata pentru orice om.
Citeste Biblia pentru a fi întelept, cred-o si vei fi în siguranta, traieste învataturile ei si vei fi sfant. Biblia ne ajuta sa traim si ne învata cum sa murim. Ea glorifica munca noastra si ne îndulceste odihna. Ne mareste bucuria si ne potoleste durerea. Ne face mai îndrazneti, înlatura
temerile noastre facand posibila biruinta. Biblia este paine pentru cel înfometat, bautura pentru cel însetat, lumina pentru cel ratacit, prieten
pentru pacatosi, o calauza sigura pentru oricine. A asculta de învataturile ei înseamna a avea viata în aceasta lume si viata vesnica în lumea care vine.
5.UN APEL
Chiar înainte de a fi executat pentru crima comisa asupra unui tanar, William Edward Hickman din Los Angeles a vorbit despre motivele faptei lui plina de miselie. El sfatuia pe alti tineri cu aceste cuvinte: “In liceu am studiat sociologia si materii înrudite cu aceasta. Am început sa adopt ideia ca un om este cu atat mai destept cu cat depinde mai putin de Dumnezeu. Am început sa gandesc ca oameni ca H. G. Wells si Robert Ingersoil au fost independenti din punct de vedere economic si nu au avut nevoie de Dumnezeu. Am devenit egoist, plin de ura si faceam totul contrar învataturilor de acasa. Notele bune sau succesul în timpul scolii sunt fara valoare atata timp cat nu ai o buna morala. Un tanar care încearca sa-si cladeasca un caracter nefondat pe adevar este ca si o casa construita pe nisip. E foarte periculos pentru tineri sa neglijeze starea lor spirituala. Cand eram în liceu eram interesat în evolutionism si ateism si respingeam credinta crestina. De aceea am devenit susceptibil de cele mai mari greseli si în final am ajuns un criminal. Rog pe tineri sa-si supravegheze serios moralitatea lor. Tineti-va strans de credinta crestina si practicati-o. Atunci veti avea o temelie tare pe care sa va construiti o viata buna si corecta”. (Din “San Francisco Chronicle, Oct. 16, 1928).
6.BIBLIA ARE PUTERE
Sa sfarame inimile împietrite
“Nu este Cuvantul Meu ca un foc, zice Domnul si ca un ciocan care sfarama stanca?” Ieremia 23:29.
Sa convinga de pacat
“Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi în inim si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: “Fratilor, ce sa facem?” Fapte 2:37.
Sa regenereze si sa aduca nasterea din nou
“El, de buna voia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui”. Iacob 1:18. “Fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane în veac”. 1 Petru 1:23.
“Prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea, care este în lume, prin pofte”. 2 Petru 1:4.
Sa curateasca
“Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatit-o prin botezul cu apa prin Cuvant”. Efeseni 5:25-26.
“Cum îsi va tinea tînarul curata cararea? Endreptandu-se dupa Cuvantul Tau”. Psalm 119:9.
Sa zideasca sufleteste
“Si acum, fratilor, va încredintez în mîna lui Dumnezeu si a Cuvantului Harului Sau, care va poate zidi sufleteste si va poate da mostenirea împreuna cu toti cei sfintiti”. Fapte 20:32.
“Si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin El sa cresteti spre mantuire”. 1 Petru 2:2.
Sa ne faca întelepti
“Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea întelepciunea care duce la mantuire, prin credinta în Isus Hristos”. 2 Timotei 3:15.
Sa dea asigurarea vietii vesnice
“V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica”. 1 Ioan 5:13.
Sa aduca pacea
“Eu voi asculta ce zice Dumnezeu, Domnul: caci El vorbeste de pace poporului Sau si iubitilor Lui, numai, ei sa nu cada iarasi în nebunie”.
Psalm 85:8.
“Caci Eu stiu gandurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde”.
Ieremia 29:11.
“De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau”. Romani 8:28.
Sa produca bucurie
“Cand am primit cuvintele Tale, le-am înghitit; cuvintele Tale au fost bucuria si veselia inimii mele, caci dupa Numele Tau sunt numit, Doamne, Dumnezeul ostirilor!” Ieremia 15:16.
“V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea sa ramîna în voi si bucuria voastra sa fie deplina”. Ioan 15:11.
Sa dea rabdare, mangaiere, speranta
“Si tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învatatura noastra, pentru ca, prin rabdarea si prin mantuirea pe care o dau Scripturile, sa avem nadejde”. Romani 15:4.















BOGATUL SI SARACUL LAZAR
de J.L.Tucker Traducere: Valeriu Burciu Aceste subiecte se înnoiesc sãptãmânal. Reveniti pe pagina noastrã pentru a gãsi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va apãrea în fereastra de dialog din partea de jos. Este folositã traducerea biblicã Cornilescu online.
PE CINE REPREZINTA BOGATUL?
PE CINE REPREZINTA SARACUL LAZAR?
“PRAPASTIA”
“AM CINCI FRATI”
“CI DACA SE VA RIDICA CINEVA DINTRE MORTI”

Despre ce vorbeste Isus în Luca 16:19-31? Daca El nu a vorbit despre existenta vietii între moarte si înviere, atunci la ce S-a referit? Sa citim întreaga istorisire: “Era un om bogat, care se îmbraca în porfira si in subtire; si în fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. Si dorea mult sa se sature cu faramiturile, care cadeau de la masa bogatului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele. Cu vremea saracul a murit; si a fost dus de îngeri în sanul lui Avraam. A murit si bogatul si l-au îngropat.
Pe cand era el în locuinta mortilor, în chinuri, si-a ridicat ochii în sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar în sanul lui si a strigat: “Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si moaie varful degetului în apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit în vapaia aceasta.”
“Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, în viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, între noi si între voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, sa nu poata.”
Bogatul a zis: “Rogu-te dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar în casa tatalui meu; caci am cinci frati si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei în acest loc de chin.”
Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.” “Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti,
se vor pocai.”
Si Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar învia cineva din morti.”
Aceasta istorioara nu spune nimic despre nemurirea sufletului cand sufletul paraseste trupul dupa ce moare. De fapt, bogatul dupa ce a murit avea “ochi” si “limba”, care sunt parti foarte reale ale trupului. El implora ca Lazar “sa-si moaie varful degetului în apa.” Daca ar fi sa luam aceasta povestire în mod literal, atunci, la moarte, cei buni si cei rai nu se înalta ca duhuri care nu pot fi atinse, ci merg spre rasplata lor ca fiinte reale, avand madulare ale trupului. Mai mult, cum pot merge ei acolo în trup, vazand ca trupurile lor au fost îngropate în mormant?
Si daca aceasta este literal valabil, atunci Cerul si iadul sunt destul de aproape pentru a se putea întretine o conversatie între locuitorii celor doua locuri. Desigur aceasta ar fi o situatie nedorita. Daca cei care cred în nemurirea naturala a sufletului pretind ca aceasta este o literala zugravire a geografiei Cerului si iadului, atunci ei trebuie sa accepte si textul cu privire la: “sufletele de sub altar, strigand pentru razbunare împotriva persecutorilor lor.” (Apocalips 6:9-11). Cele doua declaratii nu pot fi luate în mod literal. Daca cei drepti pot vedea pe cei rai torturati, de ce mai trebuie sa strige catre Dumnezeu pentru razbunare?
Cand bogatul a pretins ca Lazar sa fie trimis înapoi pe pamant sa avertizeze pe altii despre iad, Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei... Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar învia cineva din morti”. (Luca 16:29,31). Astfel noi vedem ca aceasta povestire nu vorbeste nicaieri despre spirite imateriale (fara trup), nici chiar în problema reantoarcerii sa avertizeze pe altii. Din contra se vorbeste depsre “învierea dintre morti”. (Daca ar fi spirite nemuritoare dupa moarte, n-ar mai fi nevoie sa învieze). Pentru a evita credinta ca duhurile au corpuri si ca cerul si iadul sunt destul de aproape ca sa se poata conversa, ar fi bine pentru noi sa privim aceasta povestire ca o parabola. Sa tinem minte ca teologii sunt de acord ca doctrinele nu trebuie sa fie cladite si stabilite pe parabole sau alegorii. O parabola, ca si alte ilustratii, este folosita în general sa faca mai viu, sa scoata mai mult în evidenta un anumit punct de vedere. A încerca sa zidesti doctrine pe fiecare parte din aceasta povestire ar duce la absurditate, daca nu chiar la contradictii. Desigur, noi nu ar trebui sa folosim aceasta parabola în asa fel încat sa credem ca Hristos S-a contrazis pe Sine Insusi.
Hristos a clarificat faptul ca atunci cand cei drepti primesc rasplata, cei rai si ei sunt aruncati în foc: “Cînd va veni Fiul omului în slava Sa... toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui... Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: “Veniti binecuvîntatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia... Apoi va zice celor de la stînga Lui: “Duceti-va de la Mine, blestematilor, în focul cel vesnic”. Matei 25:31-41.
Nu este necesar ca vreunul sa se reantoarca sa avertizeze cu privire la soarta celor din morminte, deoarece cei care sunt în viata “au pe Moise si pe prooroci: sa asculte de ei”. Noi, cei vii, deaceea suntem cu siguranta indreptatiti sa întelegem parabola aceasta în armonie cu tot ceea ce au zis proorocii.
Maleahi, de exemplu, spune: “Caci iata, vine ziua” (este un eveniment viitor), “care va arde ca un cuptor. Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oßtirilor, si nu le va mai lasa nici radacina, nici ramura. Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi si veti sari ca viteii din grajd. Si veti calca în picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, în ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor”. Maleahi 4;1-3. Scriitorii Vechiului Testament scot în evidenta faptul ca cei morti, fie cei drepti sau cei rai, dorm în liniste si inconstienta în mormintele lor pana la ziua învierii. Iov 4:12. “Asa se culca si omul si nu se mai scoala cat vor fi cerurile, nu se mai desteapta si nu se mai scoala din somnul lui... De ajung fii lui la cinste, el nu stie nimic; de sunt înjositi, habar nu are. Iov 19:25-26. “Dar stiu ca Rascumparatorul meu este voi si ca se va ridica la urma pe pamînt. Chiar daca mi se va nimici pielea si chiar daca nu voi mai avea carne, voi vedea totusi pe Dumnezeu. Il voi vedea si-mi va fi binevoitor; ochii mei Il vor vedea si nu ai altuia. Sufletul meu tînjeste de dorul acesta Inlauntrul meu”.
Psalm 115:17. “Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara în locul tacerii”.
Eclesiastul 9:3-6,10. “Iata cel mai mare rau în tot ce se face sub soare: anume ca aceeasi soarta au toti. De aceea si este plina inima oamenilor de rautate si de aceea este atata nebunie în inima lor tot timpul cat traiesc. Si dupa aceea? Se duc la cei morti. Caci cine este scutit? Oricine traieste tot mai trage nadejde; caci un caine viu face mai mult decat un leu mort. Cei vii, în adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nici o rasplata, fiindca si pomenirea li se uita. Si dragostea lor, si ura lor, si pizma lor de mult au si pierit si niciodata nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci în locuinta mortilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici întelepciune!”
Desigur, luand aceasta povestire ca o parabola sau alegorie, noi nu trebuie sa mentinem pretentia ca un punct particular într-o povestire figurativa trebuie luat în înteles literal si, în special, atunci cînd se creaza o contradictie directa cu preceptele literale ale lui “Moise si profe†ii” si ceeace a spus Hristos. (Matei 25).
Noi credem ca aceasta povestire este o parabola, care era de fapt metoda obisnuita a lui Hristos cand dadea învataturi. Aici ca si în altele, El nu a declarat în mod special ca este o parabola. Deacea, sa vedem daca putem gasi lectia pe care Hristos a încercat sa ne învete si sa nu facem ca aceasta parabola sa dovedeasca nimic mai mult decît aceasta. Aici Hristos doreste sa mustre pe fariseii “care erau lacomi” (trd. engleza) Luca 16:14. Ca si cei mai multi iudei, ei gîndeau ca bogatiile erau un semn al favoarei lui Dumnezeu si ca saracia era dovada lepadarii. Hristos a aratat prima lectie ca rasplata, care-i asteapta pe bogatii lacomi care n-au ajutat cu nimic pe cei saraci decat cu faramituri, era în opozitie cu ceeace credeau iudeii. Hristos a aparat învatatura împotriva concluziilor eronate. Aceasta este ceeace parabola intentioneaza sa învete. Hristos învata pe Iudei plasînd învatatura în mijlocul unei istorisiri. El a declarat ca “Moise si profetii” trebuie sa fie calauza celor care sunt în viata cu privire la soarta lor dupa moarte. Apoi a descris foarte clar reîntoarcerea cuiva dintre cei morti numai la înviere.
Folosind limbajul unei parabole (alegorii) Hristos a pus pe un om mort, deci inconstient, sa vorbeasca, fara a fi necesar sa se traga concluzia ca de fapt mortii sunt constienti. Biblia ne da o parabola despre copacii care au plecat odata “sa unga un împarat si sa-l puna în fruntea lor”, si se povesteste conversatia dintre ei. (Judecatori 9:7-15 si 2Imparati 14:9).
Am putea noi, oare, prin aceasta parabola sa dovedim ca si copacii vorbesc între ei si aleg împarati? Nu, veti spune, aceasta ar fi o încercare de a face sa se dovedeasca ceva mai mult decat ceea ce vorbitorul a intentionat sa spuna. Suntem de acord cu aceasta. Aceeasi regula trebuie aplicata si pentru parabola despre bogatul si saracul Lazar.
1.PE CINE REPREZINTA BOGATUL?
Bogatul din aceasta parabola reprezinta pe poporul Israel. Iudeii aveau descoperirile lui Dumnezeu, pe profeti, ei aveau toate lucrurile. Aveau marele serviciu de jertfe la templul din Ierusalim. Aproape fiecare detaliu al acestui mare serviciu a fost dat direct de Dumnezeu lui Moise si prin el, poporului, asa ca ei puteau fi într-un sens special, preotia regeasca a lui Dumnezeu. Ei traiau fiecare zi înfructandu-se din bogatia harului lui Dumnezeu în timp ce Neamurile nu avea nimic.
2.PE CINE REPREZINTA SARACUL LAZAR?
Iudeii priveau pe Neamuri ca pe niste barbari sau caini. Se pare destul de clar, deaceea, ce în aceasta parabola Lazar trebuie sa fie ca un caine - unul dintre Neamuri - caci se spune “pana si cainii veneau si-i lingeau bubele”. (Luca 16:21). Lazar se gasea singur în categoria cainilor. Chiar Isus Hristos Insusi a spus despre Neamuri ca si cum ar fi cani. (Matei 15;21-28) “Isus, dupa ce a plecat de acolo, S-a dus în partile Tirului si ale Sidonului. Si iata ca o femeie cananeanca a venit din tinuturile acelea si a început sa strige catre El: “Ai mila de mine, Doamne, Fiul lui David! Fiica-mea este muncita rau de un drac”. El nu i-a raspuns niciun cuvant. Si ucenicii Lui s-au apropiat si L-au rugat staruitor: “Da-i drumul. caci striga dupa noi”. Drept raspuns, El a zis: “Eu nu sunt trimis decat la oile pierdute ale casei lui Israel”. Dar ea a venit si I s-a închinat, zicand: “Doamne, ajuta-mi!” Drept raspuns, El i-a zis: “Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci la catei!”
“Da, Doamne”, a zis ea, dar si cateii mananca faramiturile care cad de la masa stapani lor”. Atunci Isus i-a zis: “O, femeie, mare este credinta ta; faca-ti-se cum voiesti”. Si fiica ei s-a tamaduit chiar în ceasul acela”.
Asemanarea lui Lazar cu cainii si faptul ca statea la usa bogatului, hranîndu-se din faramiturile care cadeau de la masa lui, îl plaseaza în categoria celor dintre Neamuri. Cat despre religie, tot ceea ce aveau Neamurile, erau faramituri ce cadeau de la masa iudeilor. Neamurile nu aveau prooroci, nici Scripturile descoperite prin Duhul Sfînt. Ei nu aveau marele serviciu de la templu înfiin†at de Dumnezeul cerului. Pavel îi descrie în Efeseni 2:11-12. “Deaceea voi, care altadata erati Neamuri din nastere, numiti netaiati împrejur de catre aceia care se cheama taiati împrejur si care sunt taiati împrejur în trup de mana omului: aduceti-va aminte ca în vremea aceea erati fara Hristos, fara drept de cetatenie în Israel. Straini de legamintele fagaduintei, fara vadejde si fara Dumnezeu în lume”. Cu adevarat se poate spune despre Neamuri ca ei erau fara speranta si în întuneric, cu exceptia celor cîteva faramituri ce cadeau pentru ei de la masa Israelitilor. Pe de alta parte, iudeii se lafaiau în favoarea si harul special acordate de Tatal ceresc si se bucurau de binecuvîntarile din “sînul lui Avraam”. Cand Isus Hristos le-a descoperit iudeilor ca El a venit sa-i faca liberi (Ioan 8:32-33 “veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi!”), ei imediat au raspuns: “Noi suntem samanta lui Avraam si n-am fost niciodata robii nimanui; cum zici Tu “Veti fi slobozi!”
Nu era nevoie sa vina cineva sa-i faca liberi, deoarece ei erau liberi caci se desfatau sub stralucirea razelor soarelui marelui patriarh Avraam. Expresia “în sanul lui Avraam” înseamneaza a fi în favoare si în onoare cu Avraam. Expresia este împrumutata din obiceiul vremii lui Hristos, vorbind despre cineva care se sprijinea de musafirul onorat, se spunea ca statea la sanul lui. (Ioan 13:23 “Unul din ucenici, acela pe care-l iubea Isus, statea la masa culcat pe sanul lui Isus”). chiar si azi cand dorim sa vorbim catre cei mai intimi prieteni, îi numim “prieteni de inima”. Cînd bogatul din parabola s-a adresat lui Avraam, el l-a numit “Parinte Avraame”, aratand prin aceasta ca el se numara pe sine însusi fiul lui ori ca fiind samanta lui Avraam.
3.“PRAPASTIA”
O mare schimbare s-a facut dupa moartea lui Isus Hristos pe cruce. Vechea dispensatiune a trecut pentru bogat si pentru cersetor. Ei amîndoi s-au trezit de cealalta parte a Calvarului sub noi conditii. Sub aceste noi conditii, iudeul care a trait în bogatie spirituala înainte de zilele Calvarului s-a trezit, ca sa spunem asa. Inmormîntat în torturile iadului, persecutat, aruncat afara, dispertuit. Pe de alta parte, cersetorul, a fost ridicat la pozitia pe care a ocupat-o la început bogatul iudeu, caci el acum este în Hristos, în sînul lui Avraam.
Isus a prevazut si a prezis lepadarea iudeilor si lunga noapte de ratacire si necredinta ce avea sa urmeze. “Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De cate ori am vrut sa strang pe copii tai cum îsi strînge gaina puii sub aripi, si n-ati vrut. Iata ca vi se lasa casa pustie!” Matei 23:37-38.
In Matei 21:33-43 Isus spunea poporului iudeu ca via al carei pazitori (vieri) erau ei de multe secole va fi luata de la ei si data unui popor care va aduce roade. Aceasta vie reprezinta adevarul din cer care a fost încredintat poporului evreu si pe care sa-i împarta cu toate natiunile pamîntului. Ei au devenit nevrednici de încredere si Isus le-a spus ca tatal a trimis pe prooroci sa stringa roadele de la poporul iudeu. Ei au luat pe acesti prooroci, i-au omorît cu pietre si i-au aruncat afara din vie. La sfarsit,
Fiul Insusi a venit din cer si ei erau gata sa-L omoare si sa arunce trupul Lui ca pe ceva nebinevenit. Atunci Isus a rezumat învatatura Sa, spunand: “Deaceea, va spun ca Imparatia lui Dumnezeu va fi luata de la voi si va fi data unui neam, care va aduce roadele cuvenite”. Matei 21:43. Situatia disperata în care au cazut Israelitii ca rezultat al lepadarii lui Isus Hristos, niciodata u a fost apreciata de nimeni asa de bine ca apostolul Pavel. Iubirea sa pentru Israeliti se aseamana foarte mult cu iubirea Domnului nostru Isus Hristos pe care o avea fata de ei. El spunea: “Sunt o mare întristare si am o durere necurmata în inima. Caci aproape sa doresc sa fiu eu însumi anatema, despartit de Hristos, pentru fratii mei, rudele mele trupesti”. Romani 9:2-3.
Pavel voia sa fie despartid de Isus Hristos, daca prin aceasta putea sa ajute poporul iudeu sa gaseasca drumul înapoi la Hristos si la sanul lui Avraam. Dar Pavel, dupa lupte cu lacrimi si rugaciuni, a fost fortat sa recunoasca marea prapastie care a fost produsa, exclamînd: “Iata, ne întoarcem spre Neamuri”.
Bogatul spune lui Avraam ca el e foarte sigur ca ar putea profita de experienta si greselile sale din trecut si ar face binele în viitor daca i s-
ar da o noua ocazie. Dar Avraam îi aduce aminte de multele ocazii care i-au fost acordate în cursul întegii vieti si ce putine privilegii i-au fost
oferite lui Lazar. Atunci i-a amintit ca acea mare prapastie face imposibil ca zilele bune cu mult timp înainte sa se mai reîntoarca pentru el.
4.“AM CINCI FRATI”
Cand bogatul se gandeste la grozava nenorocire spre care a fost condus de însasi alegerea sa, s-a simtit impresionat ca macar altii sa învete din greselile lui, ca ei sa nu ia aceeasi directie pe care a luat-o el si sa sfîrseasca asa de rau ca el. El spune lui Avraam: “Rogu-te dar, parinte
Avraame, sa trimiti pe Lazar în casa tatalui meu, caci am cinci frati si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei în acest loc de chin”. Faptele Apostolilor 16:27-28.
Cine sunt acesti cinci frati? Ei reprezinta întreaga omenire. Desi rasa umana e facuta din acelasi sange, omenirea e compusa exact din cinci rase - rasa neagra, maleaziana sau maro, indiana sau rosie, mongoloida sau galbena si caucaziana sau rasa alba. Apelul este facut pentru lumea întreaga sa profite de ceea ce s-a întamplat poporului evreu ca rezultat al rascularii împotriva lui Dumnezeu si lepadarii Domnului Isus Hristos.
Cand bogatul roaga pe Avraam sa trimita pe cineva dintre cei morti sa avertizeze pe cei cinci frati - sa avertizeze întreaga lume - raspunsul lui Avraam e foarte semnificativ: “Au pe Moise si pe prooroci: sa asculte de ei”.
Ei au cuvantul revelat al lui Dumnezeu care se gaseste în Biblie, care e suficient sa-i lumineze si sa le arate pericolele trecutului si sa-i
conduca pe drumul care duce spre tara cereasca. Biblia este suficienta sa lumineze cele mai întunecate mintii si sa le faca sa înteleaga, daca au dorinta sa înteleaga. Biblia contine Evanghelia vesnica. In Apocalips 14:6 citim ca Evanghelia vesnica va fi vestita “locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oicarui norod”. Acesta este echivalentul celor cinci frati din parabola cu bogatul si saracul Lazar.
5.“CI DACA SE VA RIDICA CINEVA DINTRE MORTI”
Bogatul nu s-a simtit convins ca Scriptura ar fi suficienta sa întoarca lumea de la întuneric la lumina. El gandea ca ei au nevoie de ceva mai mare si mai minunat decît de Biblie pentru a întoarce pe oameni la Dumnezeu. “Nu, parinte Avraame” a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai”.
Luca 16;30. Prin raspunsul sau, Avraam arata ca el crede ca nu exista nimic în aceasta lume care ar putea lua locul Bibliei pentru a convinge pe oameni de certitudinea rasplatirii si pedepsirii în lumea care vine. Biblia face cel mai puternic apel catre oameni sa traiasca o viata neprihanita si sa castige adevarata viata vesnica.
Raspunsul lui Avraam este: “Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar învia cineva cdin morti”. Luca 16:31. Aici este punctul central al întregii parabole. Isus învata poporul evreu ca daca ei nu cred în Moise si în profeti, ei nu vor crede nici în Hristos daca El va învia din morti. Aceasta s-a vazut în toate evenimentele care au urmat mortii si învierii Sale. De fapt, desi învierea Sa a fost adeverita de multi martori, ea este dispretuita si combatuta pana în zilele noastre de catre evrei. In zilele noastre observam ca omul care nu crede în ceeace a scris Moise sai profetii, mai curînd sau mai tarziu ajunge sa se îndoiasca si de învierea lui Isus Hristos. Spiritul modernismului de care lumea aeste cuprinsa astazi îsi are începutul în neancredere si îndoiala în scrierile lui Moise si ale profetilor. Marea Lupta în lumea crestina astazi se învarteste în jurul persoanei lui Isus Hristos începuta cu ani în urma cu lepadarea lui Moise si a profetilor.
Nu puteti fi neprietenos lui Moise si în acelasi timp sa aveti o clara viziune a Domnului Isus Hristos. Isus spunea: “Caci daca ati crede pe Moise, M-ati crede si pe Mine, pentru ca el a scris despre Mine. Dar daca nu credeti cele scrise de el, cum veti crede cuvintele Mele”. Ioan 5:46-47.
In prima carte a Bibliei, Moise, vorbind despre Hristos, spune ca samînta femeii va zdrobi capul sarpelui (Geneza 3:15 “Vrajmasie voi pune între tine si femeie, între samînta ta si samanta ei. Aceasta îti va zdrobi capul si tu îi vei zdrobi calcaiul”). In ultima carte a Bibliei numele lui Moise si Hristos sunte înca legate împreuna: “Si am vazut ca o mare de sticla amestecata cu foc; si pe marea de sticla, cu alautele lui Dumnezeu în mana, stateau biruitorii fiarei, ai iocanei ei si a numarului numelui ei. Si cantau cantarea lui Moise robul lui Dumnezeu si cantarea Mielului. Si ziceau: “Mari si minunate sunt lucrarile Tale, Doamne, Dumnezeule, Atotputernice! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al Neamurilor!” Apocalips 15:2-3.
Sa ne ajute Dumnezeu ce dumneavoastra si eu sa avem privilegiul sa cîntaµ aceasta cîntare împreuna. Sa aducmem bucurie în inima lui Isus Hristos prin hotararea de a supune tot ceeace ne apartine în mainile Sale si sa-L urmam pe El, prin harul Sau, toata calea pana la Marea de Cristal. Aceasta este rugaciunea mea.




Dressed by Esomi


Leave a comment and / or appreciate the article!



CLICK HERE http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY* ( ADMIN )


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen