Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 12. Juli 2012

Declaraţia de independenţă a Internetului

Declaraţia de independenţă a Internetului


Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat joi prin consens prima sa rezoluţie cu privire la dreptul la libera exprimare pe Internet, având în vedere rolul pe care l-au jucat rețelele sociale precum Twitter sau Facebook, în primăvara arabă.


Foto: owni.euConsiliul de 47 de membri a ajuns la concluzia că drepturile care se aplică „offline", în special libertatea de exprimare, trebuie să fie protejate şi „online" indiferent de mediul folosit şi independent de frontiere. Rezoluţia solicită de asemenea tuturor statelor să promoveze şi să faciliteze accesul la Internet.


Textul este susţinut e 83 de state, care şi-au luat angajamentul de a facilita accesul la Internet şi cooperarea internaţională pentru a favoriza dezvoltarea mass-media şi a comunicaţiilor, informează AFP.

Atât China, cât şi Rusia şi India, care au experienţă în limitarea accesului cetăţenilor lor la Internet, și și-au exprimat rezervele față de oportunitatea unui astfel de document. Cu toate astea presate de o majoritate de state care au susţinut rezoluţia, ţările nu au avut de ales decât să accepte și să recunoască „natura globală și deschisă a Internetului, ca o forță către progres". Reprezentantul Chinei în cadrul Consiliului a precizat însă că tineretul trebuie protejat de site-urile periculoase, relatează Reuters.

Într-un comunicat, secretarul de Stat american Hillary Clinton a apreciat această „rezoluţie importantă stipulează clar că toţi indivizii au aceleaşi drepturi umane şi libertăţi fundamentale fie că sunt pe Internet sau în lumea reală". Clinton a considerat „alarmantă creşterea numărului de cazuri de cenzură guvernamentală în care indivizii sunt persecutaţi pentru ceea ce fac pe Internet, chiar şi printr-un simplu tweet sau SMS".

„La revedere" ACTA!


Decizia Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a venit la doar câteva zile după ce Parlamentul European a respins definitiv ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), anulând astfel posibilitatea ca Uniunea Europeană să ratifice tratatul despre care s-a spus că ar amenința drepturi individuale, precum libertatea în activitățile online.

Tratatul care a fost propus ca o încercare de a diminua pirateria online a fost respins, prin vot, de 478 de membri ai Parlamentului European. Doar 39 de europarlamentari au votat pentru. Nu mai puțin de 165 s-au abținut, relatează BBC.

Google, alarmată de cenzura politică

Luna trecută, Google anunţa o creştere alarmantă a cazurilor de cenzură, din raţiuni politice, a Internetului. Circa 65% din cererile de eliminare a conținutului pe care le-a primit Google, au venit prin ordin judecătoresc. Numai în luna mai, compania a primit peste un milion de cereri de retragere a conținutului din cauza încălcării drepturilor de autor. Anul trecut, numărul total al cererilor a ajuns la 3,3 milioane, scrie The Guardian. Reprezentanții Google se așteaptă ca anul acesta numărul să crească de patru ori. Compania a respectat 97% din aceste cereri.

Conţinut religios? Exclus!

Un raport realizat de National Religious Broadcasters (NRB) din Statele Unite ale Americii, intitulat „Adevărata libertate în era noilor media" a avertizat, la sfârşitul lunii mai, că şi companiile cenzurează. Facebook, Google şi Apple au fost trei dintre companiile pe care raportul le acuză că cenzurează punctele de vedere cu care nu sunt de acord.

Foto: infowars.comYouTube a interzis un mesaj al rabinului ortodox Yehuda Levin, catalogându-l ca un mesaj de ură faţă de drepturile homosexualilor. Apple a eliminat de două ori aplicaţii creştine din iTunes App Store, din cauză că aplicaţiile erau „prea ortodoxe şi aduceau ofensă celor ne-creştini". La fel, Google a refuzat promovarea unor campanii pro-viaţă, din cauza faptului că încalcă politica organizaţiei. În plus, Facebook a încheiat un parteneriat cu apărătorii drepturilor homosexualilor, ceea ce înseamnă că materialele creştine ce aduc critici homosexualilor, căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi practicilor similare sunt supuse, în orice moment, riscului de a fi cenzurate.

270.000 riscă să rămână fără net

Libertatea de exprimare nu este însă ameninţată numai prin cenzură, ci şi prin actele de infracţionalitate informatică. FBI, Google şi Facebook au avertizat recent că sute de mii de oameni vor rămâne fără Internet la începutul săptămânii viitoare.

Din cauza unui virus trojan, DNS Charger, activ mai ales la nivelul Statelor Unite, circa 270.000 de utilizatori de Internet riscă să rămână fără acces la WWW. Aceasta fiindcă serverele „curate" instalate de FBI pentru a le substitui pe cele infectate, către care virusul troian îi redirecţiona pe utilizatori, vor fi închise pe 9 iulie. Utilizatorii au fost sfătuiţi să îşi verifice computerele pentru a fii siguri că nu sunt infectate cu virusul trojan.


Leave a comment and / or appreciate the article!



Banner Genie9.de





CLICK HERE
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY* ( ADMIN )

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen