Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Sonntag, 30. September 2012

Minunea "stiintifica"

Minunea "stiintifica"
Acum vreo trei ani cineva imi scria ca Biblia nu poate fi adevarata pentru ca Dumnezeu nu a gasit cu cale sa introduca in ea o formula de fizica cuantica pentru ca sa fie inteleasa de noi cei din secolul XX si XXI si care sa ne faca sa credem ca Sfanta Scriptura este reala.
 Este un subiect foarte interesant si foarte important acela al modului cum revelatia poate sa arate adevarul in asa mod incat omul sa o accepte. Intr-una din cele mai interesante afirmatii Domnul Isus spune ca daca cineva respinge adevarurile cuprinse in Biblie, o minune formidabila precum invierea cuiva din morti nu va fi mai credibila.
  I-am replicat atunci acelui om care dorea o minune "stiintifica" inscrisa in paginile Scripturii ca avea dreptate! Nici eu nu puteam crede o iota din cele scrise in Amintiri din copilarie a lui Ion Creanga pentru ca oricat am cautat eu in cartea sa, nu am gasit formula E=mc^2. Si nici alte formule de fizica cuantica asa ca Ion Creanga nu a scris nimic adevarat, nici macar cand s-a semnat!
 O stupiditate enorma nu numai a ateilor, dar si a crestinilor, este ca Dumnezeu sa le vorbeasca intr-un mod pe care doar omul are dreptul sa il stabileasca. Adica eu trebuie sa aud o voce care sa aiba in ea efecte hollywoodiene. Comentatorul necredincios dorea o formula de fizica. Altul poate dorea una de matematica. Fiecare doreste ceva dar uita sa se umileasca si sa vada ca e inconjurat de vocea lui Dumnezeu. dar daca obiectivul acesta personal, unic,  nu e atins, crestinul trage concluzia ca Dumnezeu nu-i raspunde, iar ateul ca Dumnezeu nu exista. Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul, dar omul nu ia seama. (Iov 33:14).
 Sa presupunem prin absurd ca Martin Luther cand traducea Biblia ar fi gasit in Genesa formula mai sus enuntata si ar fi "tradus-o" in literele latine si cifrele arabe, asa cum le avem noi in ziua de azi. Ce credeti ca ar fi spus Luther: Iata cea mai mare dovada ca Dumnezeu exista si ca ne spune adevarul? Uite formula pe care orice copil trecut printr-o scoala o va stii peste 500 de ani si care ii va dovedi adevarul lui Dumnezeu! Eu cred ca nu! Iar in urmatoarele cinci secole nimeni nu s-ar fi gandit ca au in fata un concept absolut revolutionar al fizicii care le-ar fi "dovedit" in mod total ca Dumnezeu exista! 
 Iar cand Einstein a descoperit in sfarsit aceasta formula, brusc omenirea ar fi devenit crestina? Sunt sigur ca nu! Ba mai mult exista o tendinta ca orice e straniu, orice depaseste limitele cotidianului ori sa fie categorisit ca frauda, ori lucru inca neelucidat stiintific. Ba mai mult intr-un serial - Stargate SG1- cineva care asistase la o inviere a cuiva care fusese ars de viu si adus la stadiul de scrum spunea cu nonsalanta ca invieriile sau banalele vindecari instantanee nu sunt altceva decat trucuri, chiar daca sunt reale. Am ramas perplex, pentru ca mi-am dat seama in ce directie merge omenirea. E clar ce idee isi facea loc in mintea lumii. Pe de o parte va crede cu usurinta vrajitoriile si mai ales vrajelile Antichristului, pe de alta parte va respinge minuniile lui Dumnezeu pe motiv ca nu sunt decat scamatorii nascute din dorinta cuiva de a amagi pe cei care se regasesc in 666, personaj care nu are nevoie de Dumnezeu, pentru ca isi este siesi o fiinta totala, creatie si creator, adorator si adorat.
 Chiar daca Biblia nu vorbeste in formule matematice, realitatile cuprinse in ea, sunt nu doar pentru cativa oameni, nu doar pentru secolul XX sau XXI, ci pentru toti. Fiecare isi poate vedea fiinta in aceasta oglinda a lui Dumnezeu si problema nu este ca nu putem crede pentru ca nu avem formule de fizica cuantica in ea, ci pentru ca ne place starea de betie si alienarea a fiintei noastre interioare si nu vrem sa o schimbam. Ne dorim mult mai mult propria noastra minciuna, acuzand adevarul din Sfanta Scriptura ca nu e in stare sa se muleze pe asa-zisele idei si cunostiinte din diverse domenii, pe care le-am capatat cand nu chiulea de la materiile respective sau urmaream Teleenciclopedia incercand uneori sa pricepem ceva din avalansa de teorii enuntate cu repeziciune, dar fara sa poata fi testate si care indiferent din ce sfera a cunoasterii veneau, convergeau spre punctul in care Dumnezeu era eliminat din Univers.
 Preferam nu doar minciuna proprie, ci minciuna care spune ca este nascuta din stiinta, ca un liant intre pacatele din viata noastra, asigurandu-ne ca nici o idee, nici o intrebare care sa se puna legat de Dumnezeu sau de o judecata care sa aiba consecinte eterne nu strapunge acest zid. Da, se va zice, Dumnezeu nu exista pentru ca altfel ar fi cunoscut fizica si matematica, si ar fi umplut carti cu aceste cunostiinte, ca sa-l recunoastem nu prin incredibila Sa creatie, ci ca la un moment dat a aflat viteza luminii si ne-a comunicat-o si noua. Dar cumva cred ca din cauza copacilor nu am mai putut zarii padurea? Undeva o formula credem ca ar fi contat mai mult decat milioanele de formule care tin in functie de la neutron pana la intreg Universul si nu il lasa sa se dezintegreze?
 E trist cand incercam sa ii impunem lui Dumnezeu cum sa ne vorbeasca...Dar parca nu asta facem toata viata?... Ii spunem ce sa faca, cand sa actioneze, cum sa realizeze visurile noastre...Iar cand avem de a face cu nerealizari simtim ca Dumnezeu nu e de partea noastra si nu ii pasa de noi. Ne-am invatat sa fim atenti la noi si la dorintele noastre si mai deloc sau prea putin la ce se cere de la noi. Dupa ce ne intoarcem la Dumnezeu avem de multe ori senzatia ca daca pana acum noi aveam mare nevoie de Dumnezeu pentru mantuirea noastra, de acum El este cel ce are nevoie de noi! Caci am capatat statutul de popor al Sau si cum se "ruga" un crestin impertinent si cam batut in cap: Doamne astia suntem, cu astia trebuie sa lucrezi, ca altii nu ai! Serios, prietene? Mai citeste Biblia si vei vedea ca El poate sa-si faca un popor al Sau din pietre de pe drum. Faptul ca nu o face e pentru ca iti da tie si mie inca o sansa!
 Doriti minuni "stiintifice". Deschideti geamul, fie ca e noapte ori zi, fie ca e iarna sau vara, fie ca ploua si veti vedea minuniile stiintei Sale descoperindu-se in fata simturilor dvs. Iar de veti dori sa vedeti minunile pentru sufletul dvs. deschideti Biblia si le veti gasi acolo, incepand cu aceea teribila si infinita declaratie: La inceput Dumnezeu...Pana la ultimul cuvant al ei care este Amin-  Asa sa fie!...Asa este!



http://christliche-radiosender.blogspot.com/
http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/
http://www.facebook.com/megapower1976
https://twitter.com/MegaPowerDany

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen