Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 4. August 2012

Mereu bogat, mereu puternic

Mereu bogat, mereu puternic

În urmă cu două-trei luni am am trecut pe lângă un om ce dormea afară pe o bancă. Mi-am zis:”Doamne, îmi pare rău pentru acest om, ai milă de el. Eu nu am acum posibilități să îl ajut și pe el, nici nu am timp, deși aș vrea să îi cunosc povestea și să intervin.”

Am trecut mai departe și ceva din interior mi-a răspuns: ”Dă-i din ce ai. Împarte ce ai. Dacă ai două pâini dă-i una lui. Dacă ai una, împarte din ea. Dacă ai două felii numai, împarte. Dacă ai doar 10 lei împarte. Dacă ai 30 de minute libere, acordă-i și lui 15 minute. Mereu vei avea din ce să dăruiești, oricât de lipsit pari. Prin asta vei fi mereu bogat, vei fi mereu puternic.” M-a zguduit. A fost o experiență deosebită. M-am întors la el.

Am realizat mai mult ca niciodată că bogăția noastră adevărată stă în capacitatea extraordinară de a dărui din ceea ce avem deja în viața noastră, material, spiritual, intelectual. Calități, virtuți, interes pentru bine.

“Împarte-ți pâinea cu cel sărac” spune înțelepciunea Scripturilor. Nu se spune “dacă ai în plus” sau „decât să arunci la gunoi, mai bine dă la altul”.

Astfel am învățat că dacă vrei să fi așa nu trebuie să aștepți finanțare europeană ca să faci ceva bun. Nu aștepta ca afacerile să îți meargă foarte bine ca să îmbraci un om gol. Nu aștepta să treacă criza ca să finanțezi un proiect umanitar. Nu aștepta salariul ca să ajuți o familie de bătrâni. Nu trebuie să termini teologia ca să vorbești cuiva despre dragostea lui Dumnezeu, speranță sau nădejde. Nu aștepta să faci psihologia să ajuți un om depresiv. Nu aștepta să iei un titlu de doctor ca să fi credibil. Nu trebuie să devii președintele țării ca să faci un proiect îndrăzneț. Nu aștepta până un înger te va trimite. Nu aștepta sponsorizare de peste ocean pentru a face fapte bune. Nu aștepta profeți. Nu căuta la ghicitori. Nu căuta în zodiac. Nu aștepta nimic. Nu te scuza cu nimic. Nu cere nimic.

Împarte din ce ai acum. Acționează astăzi. Dăruiește din ce deții, acolo unde ești, celor pe care viața i-a adus lângă tine. Tot ce te poate îmbogăți pe tine și pe alții este deja în mâinile tale. Trebuie să vezi că poți fi bogat. Trebuie să observi că poți fi puternic. ”Iubirea este singurul lucrul care se înmulțește atunci când împarți din el” a zis un înțelept.

Ești bogat prin ce ai și devii puternic prin ceea ce faci cu ce ai. Este diferit de conceptul capitalist, uneori egoist și lacom, dar este adevărat. Nu ai bani poate, dar ai înțelepciune. Dăruiește din ea. Nu ai o voce minunată, dar ai o inimă caldă. Folosește-o. Nu cunoști științele fizicii și ale universului dar poți împăca doi oameni certați. Împarte-ți talentul. Nu ești un fotomodel, dar zâmbetul tău, vorba ta caldă și dulce, poate face minuni cu o inimă frântă. Dăruiește din ceea ce ai și din ceea ce ești. Mereu vei fi bogat. Mereu vei fi puternic. Repet, ești bogat prin ce ai și devii puternic prin ceea ce faci cu ce ai. De aceea insist: "Descoperă ce a pus Dumnezeu în tine." Este pentru slava Lui și binele aproapelui tău iar pe tine te propulsează către țelul tău.

John Maxwel a spus: „Ce a pus Dumnezeu în tine este darul Lui pentru tine. Cum îl folosești tu este darul tău pentru El.”

De aceea, spun eu, că este important să ne facem timp pentru noi înșine. Să ne îmbogățim ființa prin interesul pentru dezvoltarea personală, creșterea spirituală, să devenim motivați, știind că putem să fim mereu bogați și puternici. Atenția cu care ne tratăm, mărește bogăția noastră spirituală, materială, financiară, intelectuală, etc.

Mari și multe binecuvântări îți sunt promise. Tot ce are cerul mai bun va veni în viața ta. Tot ce are pământul mai roditor este pentru tine. Vei primi mereu, ca să poți da mai departe. Creativitate, energie, idei, iubire, propășire, iertare, strălucire, bunătate, frumusețe, sănătate, lumină, protecție, ajutor. Izvorul tău va curge continuu și nu va seca niciodată.

Ai înțeles acum de ce sfântul Pavel a zis: "Mai fericit este cel ce dă, nu cel care primește"?

(Isaia 58; Marcu 12:41-44)


Dacă ai mâncare în frigider, haine pe tine, un acoperiş deasupra capului şi un loc unde să dormi... eşti mai bogat decât 75% din această lume.

Dacă ai ceva bani la bancă, în portofelul tău sau pe undeva puşi deoparte... atunci eşti cei 8% cei mai bogaţi oameni din lume.

Dacă mâine dimineaţă te vei trezi sănătos... atunci îţi merge cu mult mai bine decât un milion de oameni care nu vor supravieţui săptămâna aceasta.

Dacă niciodată nu ai trăit pericolul unui război în apropierea ta, singurătatea închisorii, agonia torturii sau suferinţei foamei... atunci îţi merge mult mai bine faţă de 500 de milioane de oameni.

Dacă poţi merge la biserică fără teama de a fi ameninţat, persecutat, judecat... eşti mai binecuvântat decât trei miliarde de oameni din această lume.

Dacă părinţii tăi trăiesc şi sunt încă împreună eşti printre rarităţile acestei lumi.

Dacă poţi să citeşti aceste rânduri... atunci ai primit o binecuvântare dublă pentru că cineva s-a străduit să scrie aceste rânduri pentru tine şi pe lângă asta, eşti binecuvântat în comparaţie cu mai mult de două miliarde de oameni care nu ştiu să citească.

"Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!" (Psalmul 139.14)

Leave a comment and / or appreciate the article!

http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen