Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 25. Dezember 2010

Un copil mic… dar cu inima atât de mare! – NOU

Un copil mic… dar cu inima atât de mare! – NOU

Un copil mic… dar cu inima atât de mare! – NOU

“Când Dumnezeu se face Om şi trăieşte ca făptură în rândul făpturilor Sale în Palestina, atunci cu adevărat viaţa Lui este una a supremului sacrificiu de Sine şi ea duce la Golgota. Un filozof panteist modern a spus: “ Când Absolutul cade în mare, el devine peşte.”

Când Dumnezeu a ales să se apropie de noi, a ales să nu o facă într-un mod nemaipomenit la prima vedere. Îngerii care au dat de veste, naşterea Lui dintr-o fecioară şi implicaţiile pe care această naştere le-a avut asupra omenirii, fac într-adevăr din această naştere o naştere specială! un mod unic şi diferit de a’ţi face intrarea pe pământ şi totuşi, au fost puţini oamenii care au ştiut asta!

Şi totuşi să privim şi din cealaltă perspectivă: naşterea lui Isus într-o iesle, într-un Betleem – un sat obişnuit – fără prea mulţi chirurgi şi ginecologi la capul Lui, de fapt, fără nici unul! Nu a fost chiar naşterea la care m-aş aştepta din partea Eroului meu! Sincer, şi Superman a intrat mai spectaculos pe pământ!

Şi totuşi, diferenţa nu s-a făcut prin modul în care a venit în lume. Marea diferenţă constă în faptul că încă înainte ca inima Lui să bată într-un trup de om, tu şi eu eram acolo – inima Sa bătea deja pentru noi! Dumnezeu a făcut un gest cu totul şi cu totul ieşit din comun, asemenea unui îndrăgostit care dă tot ce poate pentru persoana care o iubeşte. Nu mai contează aşa de mult el (îndrăgostitul) ci doar cel căruia îi este destinată iubirea…

“…Isus, …, a arătat că Dumnezeu este un Tată de o inegalabilă tandreţe, că, dacă luăm toată bunătatea, înţelepciunea şi îndurarea celor mai buni părinţi, mame şi taţi, care au trăit vreodată, nu vor fi decât o umbră palidă a dragostei şi milei din inima lui Dumnezeu, a Celui care aduce răscumpararea.”

Vorbeam cu o prietenă despre faptul că de multe ori noi oamenii tindem să aducem în discuţie persoana noastră, facem oarecum să fie vorba în această poveste despre noi.� M-am gândit mai multe zile la acest lucru, despre cine este vorba?! Noi, ca şi nişte îndrăgostiţi, spunem că este vorba despre El; El însă, asemenea unui îndragostit, spune că este vorba despre noi. Şi totuşi despre cine este vorba? Tot ce a făcut El, a făcut pentru tine! a întors sensul poveştii spre tine. Singurul lucru care L-a motivat să-Şi dea drumul la bătaia inimii a fost inima ta. Tu ai fost motivul pentru care El a lăsat tot! “Cum de este aşa, nu ştiu: e mai presus de puterea raţiunii să explice de ce o făptură oarecare, ca să nu mai vorbim de o făptură asemeni nouă, trebuie să aibă o atare valoare în ochii Creatorului său. Este cu siguranţă povara unei glorii aflate nu doar mai presus de meritele noastre, cişsi, …, mai presus de ceea ce am dorit”

Iar ca toţii să încăpem în inima Lui şi nimeni să nu îşi dea prea multă importanţă a ales această cale de a se naşte. S-a descoperit oameniilor cu o educaţie precară, şi a felului în care a făcut-o, arată faptul că şi-a dorit mult ca aceşti oameni să înţeleagă. Oamenii învăţaţi ai acelei vremi nu au fost nici ei dezavantajaţi, naşterea Lui s-a lăsat înţeleasă chiar şi de ei.

“Dacă Dumnezeu e Iubire, El e, prin definiţie mai mult decât simpla blândeţe. Şi, după cum se pare, deşi ne-a dojenit şi condamnat adesea, El nu ne-a privit niciodată cu dispreţ… El ne-a adus omagiul neîndurător de a ne iubi, în sensul cel mai adânc mai tragic, mai inexorabil.”

Şi-a dorit mult să înţelegem tot planul Lui, să înţelegem dragostea Lui, să înţelegem că inima Lui chiar bate pentru noi! E Crăciun acum… sărbătorim naşterea Sa, momentul în care inima Lui a început să bată în trup de om. Alege să te bucuri de acest lucru, şi să conştinentizezi în mod real ce înseamna să bată o inimă pentru tine! Dumnezeu e iubire… Poţi să sărbătoreşti acest lucru!

Cite�te mai mult:


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen