Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Sonntag, 5. Dezember 2010

Predica de duminică: “Ascultând Tăcerea” de Gelu Ciornîi

Predica de duminică: “Ascultând Tăcerea” de Gelu Ciornîi

Observaţie: Tăcerea vorbeşte uneori mai tare.

In Biblie, ultima carte din Vechiul Testament este Maleahi, iar între Vechiul Testament şi Noul Testament, există o pagină albă (show it!). Această pagină albă înseamnă 400 de ani de tăcere. Dumnezeu a vorbit oamenilor din vechime, “în multe feluri” după cum ne spune Scriptura, însă la un moment dat s-a oprit. A făcut o tăcere de 400 de ani. Inainte să se nască Hristosul, sa lăsat o linişte de 400 de ani. Aşa şi-a pregătit Dumnezeu cel mai mare MESAJ (la urmă ne-a vorbit prin Fiul). Uneori noi pierdem cel mai important mesaj de la Dumnezeu, când nu învăţăm tăcerea. Lumea în care trăim e poluată de zgomote, şi societatea noastră a devenit una zgomotoasă. (Zgomotul oraşului, zgomotul muzicii, reclamelor, – toate deviază concentrarea)

Mesajul meu de azi se intitulează ASCULTÂND TĂCEREA! In tăcere se spun cele mai mari taine! Cum să ascultăm tăcerea? Biblia ne spune în cartea Eclesiastul 3:7 că “tăcerea îşi are vremea ei şi vorbirea îşi are vremea ei”. Acuma, când trebuie să folosim tăcerea şi când trebuie să folosim cuvintele/vorbirea? Nu întotdeauna e nevoie de tăcere, dar sunt momente speciale în care suntem chemaţi să tăcem, ca Dumnezeu să vorbească! Dar pentru a învăţa Arta tăcerii, aş dori să învăţăm, invers, când NU trebuie să tăcem. Fiţi foarte atenţi nu încurcaţi lucrurile.

Aşadar, CÂND NU TREBUIE SĂ TĂCEM?

1. Nu trebuie să taci, când ai păcate nemărturisite. Psalmul 32:3, „Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate… Atunci ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile… De aceea, oirce om evlavios să se roage Ţie la vremea potrivită.”

2. Când trebuie să-L Lăudăm/onorăm pe Domnul. Luca 19:40 (Dacă ei vor tăcea, pietrele vor striga). Experienţa de la internatul copiilor handicapaţi, aceeaşi la copii surdomuţi. Nu ştiau să cânte, dupa urechea noastră, cântatul lor era mai degrabă un urlat. Te infiora, ştiţi ce-L înfioara pe Dumnezeu, să se uite în biserică „Emanuel” şi să vadă oameni cu glas şi cu mintea întreagă dar care nu cântă, TAC! Acesta e un handicap spiritual! Când este vorba să-L lauzi pe El, cântă din toata inima, glorifică cu toată vocea ta. NU TĂCEA! Ne luăm uneori alura de oameni ÎNŢELEPŢI, DE superiori, cu tăcerea… Nu-i ăsta momentul! CÂNTAŢI şi aduceţi din toată inima laudă Domnului! EFESENI 5:19

3. Nu trebuie să taci, când trebuie să încurajezi pe cineva, să întăreşti pe cineva. Nu fi zgârcit la vorbe. Poate părem deştepţi dar nu suntem eficienţi! Cu alte cuvinte suntem fără folos!

4. Când trebuie să binecuvântăm

Prin eliminare am descoperit când Trebuie să vorbim, VORBIREA ÎŞI ARE VREMEA EI… dar tăcerea? Când vine vremea tăcerii?

1. Când mă încearcă duhuri de minciună. Ps. 31 18, „Să amuţească buzele mincinoase…”. De bârfă –Prov 11:13 „Cine umblă cu bârfeli dă pe faţă lucruri ascunse. Iacov 4:11, Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii…

2. Când Dumnezeu vorbeşte. (Experiment – la ce te gândeşti când se predică? La ce te gândeşti când citeşti Scriptura?) 1 Sam 3:9 „Vorbeşte Doamne căci robul tău ascultă!”

3. Când eşti în nevoi: Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” Plângerile 3:25-26

4. Habacuc 2:20 – „Domnul însă este în Templul Lui cel Sfânt. Tot pământul să tacă înaintea Lui.” „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Domnul” psalm. CÂND ORICE ALTCEVA IA LOCUL LUI DUMNEZEU ÎN VIAŢA TA.

Oamenii din Siberia ţin la casele lor în loc de câine un anume greier, care turuie continuu, dar care se opresc din ţuruit în timpul nopţii atunci când o prezenţă străină se apropie de casă, şi gazda se scoală, efectul este invers. Gazda este obişnuită deja cu galagia greierului şi nu cu tăcerea: TREZIRILE VIN când faci tăcere! Când prinzi momentul TĂCERII!

autor: liderul de tineret pe comunitatea Cahul, Republica Moldova, Gelu Ciornîi �ern|



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen