Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 12. Oktober 2010

3rei Sud Est - Biografie & Poze > muzica, videoclipuri >Artisti romani

Öffentlich
Dienstag, 12. Oktober 2010
moderator">Ändern

3rei Sud Est - Biografie & Poze > muzica, videoclipuri >Artisti romaniHits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Aparitia trupei 3rei SUD EST a fost semnalul unei explozii de trupe dance. Unele bune altele - mai putin. Adevaratul boom al muzicii dance l-a constituit Festivalul de la Mamaia din 1998. Daca pana atunci mai existau indoieli cu privire la viitorul muzicii dance in Romania, aici stilul a fost consacrat definitiv. Muzica si versurile sunt compuse exclusiv de membrii trupei. La un concert pot umple pana la refuz un stadion. Banii castigati sunt reinvestiti in propriul lor studio de inregistrari.

Cel mai cunoscut nume dintre performerii 3rei SUD EST este Laurentiu Duta. Cariera sa muzicala are la baza studii de specialitate: 3 ani de chitara clasica si 2 ani de pian. A debutat interpretand piese folk, aceasta etapa fiind depasita in 1993 odata cu lansarea piesei "Cifre". Un an mai tarziu apare si primul LP ce ii poarta semnatura: "Realitate". Numele sau a devenit cu adevarat cunoscut publicului in 1993 atunci cand a sustinut un recital la Festivalul de la Mamaia. Tot atunci au aparut pentru prima oara pe scena, sub numele "Original Dance" cei care aveau sa-i devina mai tarziu colegi de trupa: Viorel Sipos si Mihai Budeanu - un duo ce a asigurat partea coregrafica a show-lui.

Despre Viorel si Mihai ar mai fi de mentionat ca s-au lansat in 1992 sub numele de scena "Original Dance", participand la toate concertele sustinute de Laurentiu. Mai tarziu, "Original Dance" avea sa devina "AV37" - o schimbare nu doar de nume ci si una ce reflecta trecerea de la coregrafie la prestatii solistice. La finele anului 1997 Laurentiu Duta trece de la cariera solo la cea colectiva alaturi de Viorel si Mihai. Asa s-a nascut 3rei SUD EST.

In septembrie 1997 cei trei membri ai trupei 3rei SUD EST semneaza un contract de productie. La nici o luna de la semnarea acestuia 3rei SUD EST sparge topurile cu primul lor single - "Ai plecat ". Piesa ramane in topuri si este cantata in toate discotecile din tara timp de un an.

In mai 1998 au lansat primul album, intitulat 3rei Sud Est. Imediat dupa lansare, albumul a inregistrat o cifra de vanzari ce nu mai fusese atinsa pana atunci de nici o alta trupa sau artist din Romania. Albumul s-a vandut in peste 200 000 de copii originale pe caseta audio si 6 000 de copii originale pe CD.

In iunie 1998, "Ai plecat" a intrat din nou in topuri; in RT 100 piesa a ramas chiar timp de 5 saptamani. Aceesi melodie a castigat premiul pentru slagarul anului la Festivalul de la Mamaia. In luna august au lansat un nou single - "Te chem acum"." Embed Embed this video on your site "

In iarna anului 1998, 3rei Sud Est a lansat maxi Single-ul "3rei Sud Est Mix". In decembrie 1998, au castigat premiul Ballentine's la sectiunea dance, la premiile Ballentine's organizate de Media Pro. Tot in decembie, In cadrul Galelor Cat Music, trupa este premiata la sectiunea de vanzari, pentru cea mai bine vanduta trupa a anului.

3rei Sud Est a fost prima formatie romaneasca programata pentru un videoclip la Atomic TV. Piesa pentru care s-a creat videoclipul a fost "3rei Sud Est", iar numarul de difuzari de care acesta a beneficiat a fost de 250, numai in primele 2 luni de la lansarea postului.

La sfarsitul lunii mai 1999, Media Services a scos pe piata cel de-al doilea album semnat 3rei Sud Est, intitulat "Visul meu". In numai 2 zile, noul album a fost vandut in 30 000 de exemplare. De pe acest album, a fost extras mai intai single-ul "Tu esti vinovat".

Dance".

Anul 2001 s-a aratat cel putin la fel de plin si de glorios pentru cei trei baieti.

In cadrul Premiilor Industriei Muzicale Romanesti sunt desemnati cel mai bun grup al anului. Sunt prima trupa romaneasca care apar in Billboard-ul european.

Un adevarat succes al baietilor de la 3rei Sud Est il constituie si piesa "Te voi pierde" care a fost lansata la sfarsitul lunii aprilie a acestui an alaturi de maxi-single-ul cu acelasi nume. Impactul pe care acesta il are este subliniat atat prin faptul ca single-ul a ajuns pe locul 1 in Top 100 cat si prin vanzarile masive de CD-uri si MC-uri. Numai in primele doua zile "Te voi pierde" s-a vandut in 12.000 de exemplare.

Incepand cu luna septembrie a anului 2001, 3rei Sud Est devin propriii lor producatori, deschizandu-si casa de discuri Music&Music. Primul produs creat pe noua casa de discuri a fost compilatia "Starurile dance va colinda".

Intre 8 mai si 14 iunie 2002 trupa a participat la megaturneul antidrog "Toti te plac asa cum esti. Nu lasa drogurile sa te schimbe", impreuna cu Animal X si Cristiana Raduta. O alta realizare a trupei in 2002 este albumul intitulat "TOP" - in primele zile de la aparitia acestuia pe piata au fost vandute peste 26000 de casete. Cea de-a zecea creatie discografica baietilor cuprinde cinci piese noi si doua versiuni extinse.

3 Sud Est

Profile:

3 SUD EST sau REGII MUZICII DANS, cum au fost numiti Laurentiu, Mihai si Viorel, sunt grupul de muzica dans cel mai apreciat, atit de public, cit si de mass media, fiind recompensati cu cele mai importante premii ale industriei muzicale romanesti si nu numai.

3 SUD EST este singura formatie, care a reusit sa vanda intr-o tara, care se lupta constant cu pirateria, peste 800.000 de MC-uri si CD-uri. Sustine cel putin 3 concerte saptamanal, iar numarul spectatorilor poate atinge 120.000, cu varsta cuprinsa intre 10 si 45 de ani.

Componenti:

Laurentiu Duta (data nasterii: 04.04.1976)

Viorel Sipos (data nasterii: 10.06.1974)

Mihai Budeanu (data nasterii: 03.07.1974)

Cel mai cunoscut nume dintre performerii 3 SUD EST este Laurentiu Duta. Cariera sa muzicala are la baza studii de specialitate: 3 ani de chitara clasica si 2 ani de pian. A debutat interpretand piese folk, aceasta etapa fiind depasita in 1993 odata cu lansarea piesei "Cifre". Un an mai tarziu apare si primul LP ce ii poarta semnatura: "Realitate". Numele sau a devenit cu adevarat cunoscut publicului in 1993 atunci cand a sustinut un recital la Festivalul de la Mamaia. Tot atunci au aparut pentru prima oara pe scena, sub numele "Original Dance" cei care aveau sa-i devina mai tarziu colegi de trupa: Viorel Sipos si Mihai Budeanu - un duo ce a asigurat partea coregrafica a show-lui.

Laurentiu a lansat in 1997 albumul "Dragoste reala", LP ce a fost premiat cu Discul de Aur. Piesa care da titlul acestui album a stationat 6 luni in Top Raks Music. Despre Viorel si Mihai ar mai fi de mentionat ca s-au lansat in 1992 sub numele de scena "Original Dance", participand la toate concertele sustinute de Laurentiu. Mai tarziu, "Original Dance" avea sa devina "AV37" - o schimbare nu doar de nume ci si una ce reflecta trecerea de la coregrafie la prestatii solistice.

Au lansat in 1997 "Petrecem in cartier". Exemplul lor era unul ce releva faptul ca si in muzica romaneasca evolutiile dictate de cererea peisajului discografic au inceput sa se orienteze spre tiparul occidental. Ca dansatori si-au inceput cariera si DJ Bobo, Nana, Tony Cottura si multi altii.

La finele anului 1997 Laurentiu Duta trece de la cariera solo la cea colectiva alaturi de Viorel si Mihai.
3 SUD EST s-a format in anul 1998 si in scurt timp, a devenit grupul numarul 1 din Romania. Baietii au castigat numeroase premii de specialitate si s-au bucurat atat de atentia publicului cat si a criticilor.

3 SUD EST sau "REGII MUZICII DANCE" cum au fost numiti Laurentiu, Mihai si Viorel sunt cea mai apreciata trupa dance. Este singura trupa din Romania care a reusit sa vanda (in ciuda faptului ca razboiul cu pirateria este departe de a fi sfarsit) peste 1.000.000 unitati (CD-uri si casete audio). Au cel putin 3 concerte saptamanal, iar numarul de oameni participanti la aceste concerte a ajuns la 120.000, avand varste cuprinse intre 10 si 45 de ani.


1999
- Festivalul National MAMAIA - 3 Sud Est primeste premiul pentru Cel Mai Bine Vandut Grup din Romania
- Premiul APTR (Asociatia Profesionistilor din Radio si Televiziune) pentru videoclip-ul Amintirile;
2000
- 3 Sud Est este primul grup romanesc care a detinut locul 1 in RT 100 in competitie cu hit-uri internationale;
- 3 Sud Est organizeaza turneul "Milleniul III Sud Est" - 21 concerte in 21 de orase;
- Piesa "Te Astept Sa Vii" este transmisa pe MTV teletext - Romania - si detine prima pozitie 5 saptamini;
- Festivalul National MAMAIA - 3 Sud Est primeste premiul pentru Cel Mai Bun Grup Dance si Trofeul "Mamaia"
- 3 Sud Est organizeaza un nou turneu in 36 de orase: Turneul National "Generatia Internet"
- Premiile OTTO - organizate de BRAVO Romania - 3 Sud Est primeste premiul pentru Cel Mai Bun Grup Dance;
- 3 Sud Est sunt denumiti "Regii Muzicii Dance" de catre CAT MUSIC/ SONY MUSIC
2001
- Premiile Industriei Muzicale Romanesti editia 2001 - 3 Sud Est primeste marele premiu, Cel Mai Bun Grup la Anului pentru 2000;

2002
- Premiile Industriei Muzicale Romanesti editia 2002 - 3 Sud Est primeste premiul pentru Cintecul Anului cu piesa "Te voi pierde" pentru 2001.
- In perioada 8 mai - 14 iunie 2002 au luat parte la cel mai important eveniment social organizat vreodata in Romania si nu numai: Megaturneul National Muzica Anti-Drog, impreuna cu formatia ANIMAL X si Cristiana Raduta.Turneul a trecut prin 34 dintre cele mai importante orase de pe tot cuprinsul tarii in numai 38 de zile, reprezentind un imens success, suma numarului de spectatori la spectacole trecind de 2,200,000.
Casa de productie Music&Music a aparut pe scena muzicala romaneasca din nevoia de nou si de dinamism. Music & Music, a organizat pana in prezent cele mai de succes turnee maraton din Romania, avand de fiecare data sub acoperisul ei trupele 3 Sud Est si Animal X.

Ultimul eveniment important al Music&Music a fost organizarea, in premiera pentru Romania, a unui turneu national, desfasurat in perioada 8 mai - 14 iunie, dedicat luptei impotriva drogurilor.
E greu sa oferi publicului mereu lucruri de calitate, pe care sa le aprecieze si sa le iubeasca? Poate, dar asta este misiunea noastra. Muzica de calitate, creata cu pasiune si cu suflet, cu profesionalism si cu inspiratie............
.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen