Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 8. Mai 2012

Un studiu explorează părțile bune ale tulburării bipolare


Un studiu explorează părțile bune ale tulburării bipolare


Până acum, studiile care au avut în centru tulburarea bipolară s-au axat în special pe documentarea problemelor generate de boală. Iar acestea nu sunt deloc puține. Rata șomajului pe termen lung este destul de ridicată, relațiile sunt afectate de povara bolii, iar calitatea vieții este adesea scăzută. Oamenii cu acest diagnostic abuzează adesea de droguri sau alcool, iar rata suicidului la ei este de douăzeci de ori mai mare decât cea a populației generale.


Cu toate acestea, există și aspecte pozitive și pe acestea au dorit să le evalueze cercetătorii care au analizat mărturiile a zece persoane diagnosticate cu tulburare bipolară, cu vârste între 24 și 57 de ani.


Participanții la studiu au descris o gamă largă de stări interioare pe care consideră că le trăiesc la o intensitate mai mare decât cei care nu sunt bipolari. Între aceste stări se numără o creștere a sensibilității percepțiilor, a creativității, a concentrării și a clarității gândului.


Unii au declarat că se simt „norocoși" sau „binecuvântați" că suferă de această boală, fiindcă le-a adus avantaje pe care sănătatea psihic nu li le-ar fi adus.

Rita Long, care a fost diagnosticată cu tulburare bipolară la vârsta de 40 de ani, nu a luat parte la studiu însă a declarat pentru Science Daily că se regăsește în abordarea pozitivă a bolii. „Nu vreau să subestimez cât de dificile pot fi perioadele grele pentru cei care suferă de tulburare bipolară însă, în același timp, sunt foarte entuziasmată de aspectele pozitive. Dacă vrem să avansăm ca societate - în știință, în afaceri, în divertisment - avem nevoie de oameni care să împingă granițele. Oamenii cu tulburare bipolară pot face asta," a conchis Long.

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen