Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 31. Mai 2012

VIDEO: Războiul împotriva fetelor începe din clinicile de planificare familială

VIDEO: Războiul împotriva fetelor începe din clinicile de planificare familială

30 mai 2012 | Social

Într-un clip video filmat sub acoperire, un consilier de la o clinică Planned Parenthood, din Texas (SUA), consiliază o tânără mamă cu privire la obţinerea unei ecografii gratuite pentru a determina sexul copilului şi pentru a avorta ulterior, în cazul în care este fată. Problema este că de obicei sexul copilului nu poate fi determinat înainte de luna a cincea de sarcină, care este tocmai limita legală pentru avort în Texas.

papusa_400„Înţeleg că vrei să avortezi în cazul în care este fată, dar între timp păstrezi sarcina, sau ce?”, întreabă o angajată de la Planned Parenthood pe investigatorul sub acoperire de la organizaţia Live Action.

Discuţia continuă despre dificultatea de a obţine un avort după ce copilul este destul de mare pentru a i se determina sexul. „O mulţime de medici te vor judeca, deoarece creierul copilului este deja dezvoltat foarte mult. De fapt totul este deja dezvoltat”, spune ea.

Asta confirmă temerile tinerei că ar putea întâlni doctori care să refuze să îi facă ecografia dacă află că îşi doreşte să afle sexul copilului doar pentru a avorta mai târziu. De accea ar fi mai bine să nu îşi divulge intenţiile când merge la doctor, o sfătuieşte consilierul.

„Să nu spun nimic şi după ecografie să vin aici?”, întreabă tânăra. „Da”, o sfătuieşte Rebecca, angajata Planned Parenthood, care îi spune din proprie experienţă că nu este nicio problemă să rămână însărcinată după avort, ea având 4 copii, deşi a avortat de două ori.

Dacă Planned Parenthood pretinde că se opune avortului selectiv, în funcţie de sexul copilului, atunci de ce oferă consultanţă tocmai pentru acest lucru, se întreabă Live Action, într-un comunicat de presă emis după difuzarea videoclipului.

Planned Parenthood a concediat imediat angajatul care a oferit consiliere în videoclip, pentru că nu a urmat un protocol care impune ca informaţiile oferite de clinică să nu fie divulgate. În acelaşi timp, un purtător de cuvânt pentru Planned Parenthood a declarat, pentru Huffington Post, că ei oferă o „îngrijire confidenţială, lipsită de prejudecăţi”, şi că nu ar refuza unei femei avortul, chiar dacă se bazează pe selecţia sexului, exceptând clinicile din statele în care aceasta este ilegal în mod explicit.

În declaraţia emisă de clinică se mai precizează că, „recent, adversarii Planned Parenthood au făcut vizite cu camere video ascunse la clinici, şi acum folosesc materialul video editat pentru a răspândi acuzaţii false despre organizaţia noastră şi serviciile pe care le oferim pacienţilor”, citează LifeSiteNews.

ratii_sex_400_01Avortul selectiv, în funcţie de sexul copilului, este de multe ori văzut drept o consecinţă neintenţionată a politicii chineze de a avea un singur copil în familie. Însă nu este aşa. Părţi din India, ţări din Asia de Est, precum Coreea de Sud, Singapore sau Taiwan, dar chiar şi Statele Unite raportează un număr deosebit de mare al naşterilor de sex masculin, faţă de cele de sex feminin.


În mod normal, pentru fiecare 100 de fete, se nasc între 103 şi 106 băieţi. Raportul a fost atât de stabil în timp, încât pare a fi ordinea firească a lucrurilor. Dar lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimii 25 de ani. În China, pentru generaţia între 1985 şi 1989, s-au născut, în medie, 108 băieţi la 100 fete. Pentru generaţia 2000-2004, raportul este de 124 de băieţi la 100 de fete, relatează The Economist. Distrugerea raportului echilibrat este cel mai grav în China, dar se răspândeşte repede, chiar şi părţi din Statele Unite înregistrează raporturi distorsionate.


Cauza reală, susţine Nick Eberstadt, de la American Enterprise Institute, un think-tank din Washington, nu este politica unei anume ţări, ci „coliziunea fatidică dintre preferinţa pentru băieţi, utilizarea tehnologiilor de determinare a sexului, care se răspândesc rapid, şi fertilitatea în scădere”. Acestea sunt tendinţele globale, notează The Economist. Şi avortul selectiv al fetelor este, de asemenea, o tendinţă la nivel mondial.

SOURCE: CLICK HERE to read more



Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen