Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 8. Mai 2012

Peste 70.000 de români înscrişi în programul naţional Stop Fumat

Peste 70.000 de români înscrişi în programul naţional Stop Fumat


În fiecare zi circa 90 de români mor din cauza fumatului, conform Organizației Mondiale a Sănătății. La nivel mondial, o persoană moare la fiecare 6 secunde din această cauză. Există însă și o veste bună, din cei 4,85 milioane de români care au fumat cu regularitate, 70.000 s-au înscris în programul naţional Stop Fumat, din 2007 până în prezent.


stop_fumatComparativ, numărul celor înscrişi în program nu este deloc mare, dar fiecare viaţă contează. De aceea, Institutul Marius Nasta, coordonator al programului naţional Stop Fumat, declară mai „luna renunţării la fumat".


Conform Gândul, toţi cei care se înscriu în program în luna mai, prin accesarea site-ului www.stopfumat.eu sau apelarea Tel Verde Stop Fumat 0800878673, beneficiază de tratament şi consiliere psihologică gratuite.


Mai mult, pe 31 mai, începând cu ora 17.30, la Universitate, va avea loc un Manifest al celor care au renunţat la fumat, cu ajutorul programului.


„Peste 70. 000 de români şi-au dorit din tot sufletul să renunte la dependenţa de tutun şi s-au înscris în Program din 2007 până acum. În medie, mai mult de 50% nu au mai fumat la sfârşitului tratamentului şi consilierii psihologice de specialitate", a declarat pentru Gândul dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul programului naţional Stop Fumat şi expert pentru controlul tutunului la OMS.


Conform raportului Global Adult Tabacco Survey (GATS), lansat de Ministerul Sănătății, 96,3% dintre români sunt conştienţi de faptul că fumatul duce la apariţia bolilor grave, printre care cancerul pulmonar, accidente vasculare cerebrale şi atacuri de cord. Chiar și așa, unul din patru conaţionali este dependent de tutun. Totuşi cifrele sunt în scădere, față de anul 2003 sunt mai puțini români care fumează (27,5% față de 35,3%).

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen