Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 10. Mai 2012

Der Spiegel: imigranții români copleșesc sistemul german

Der Spiegel: imigranții români copleșesc sistemul german

 


Autoritățile germane sunt la fel de copleșite de valul de imigranți din Bulgaria și România, precum sunt imigranții bulgari și români copleșiți de sistemul german, notează Der Spiegel, într-o analiză premergătoare evaluării anuale a Consiliului Experților Germani pe probleme de Integrare și Migrare (SVR).
Raportul anual al SVR analizează colaborarea dintre state în privința politicilor de integrare la nivel național, regional și local. Concluzia de anul acesta vine ca o palmă pe obrazul autorităților: coordonarea este inadecvată, în timp ce cooperarea eficientă este în mare parte... inexistentă.

Cea mai evidentă problemă a autorităților este că nu știu să gestioneze noile grupuri de imigranți din sud-estul Europei. Nu există nicio strategie care să contracareze prejudecata că acești imigranți sunt doar „muncitori sezonieri”, scrie Der Spiegel, așa cum Guvernul german a presupus și acum câteva decenii că muncitorii turci și greci vor părăsi curând Germania.

Autoritățile locale germane, în frunte cu oficialii de la Berlin, și-au asumat rolul de a ratifica un plan prin care să îmbunătățească radical condițiile imigranților, până în 2016. Știrile arată săptămânal cazuri care nu fac altceva decât să sublinieze necesitatea absolută a unor măsuri.




Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen