Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 8. Mai 2012

Copii „făcuţi” pe bandă în India, „comandaţi” direct din Vest


Copii „făcuţi” pe bandă în India, „comandaţi” direct din Vest


Wyzax Surrogacy Consultanta este o companie din India care se laudă că este cea mai bună din ţară care oferă servicii de naştere prin mame surogat. În realitate, jurnaliştii Daily Mail au descoperit că firma este doar capătul de linie al unui proces de producţie sumbru în care copiii sunt concepuţi pentru a satisface cerinţele cuplurilor bogate, în special din ţările occidentale.

„Protocolul" după care funcţionează afacerea este următorul: după o verificare atentă pentru boli genetice şi un test IQ, mai multe tinere frumoase donatoare de ovule, din ţări precum Ucraina, Lituania, Georgia, Armenia şi Belarus sunt trecute într-un catalog online, pus la dispoziţia viitorilor părinţi. Părinţii îşi aleg ce culoare să aibă ochii şi părul copiilor. În unele state americane este permisă crearea sexului copilului, în timp ce în India acest lucru este interzis.

După ce tânăra donatoare este selectată, ea va zbura până în Statele Unite, unde i se vor recolta ovulele pentru aproximativ 1.000 de euro pe lot. Deoarece ovulele nu pot fi îngheţate şi transportate, ele sunt fertilizate pe loc cu sperma tatălui.

Embrionii care rezultă sunt congelaţi, plasaţi în canistre cu azot lichid şi transportaţi cu avionul din SUA, până în India, în oraşe cum ar fi Delhi şi Bombay, unde femei extrem de sărace acceptă să fie mame surogat, în schimbul a aproximativ 5.000 de euro.

Dramele din spatele acestei afaceri de milioane de euro afectează însă copiii rezultaţi, mai degrabă decât părinţii care nici nu calcă în India până la „livrarea" copilului. S-a întâmplat nu o dată ca recipientele în care sunt transportaţi embrionii să fie deschide pe aeroport, în timpul controlului vamal, şi întregul procesul luat de la capăt, fără ca potenţialii părinţi să afle.

O altă problemă este practica implantării cât mai multor embrioni, în schimbul unei taxe suplimentare, pentru a maximiza şansele unei sarcini. Dacă însă, se dezvoltă mai mulţi embrioni decât doresc părinţii, se face un fel de avort selectiv, pentru a rămâne numărul de copii cerut de client, scrie Daily Mail.

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen