Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 8. Mai 2012

Biserica Ortodoxă Rusă cere laicilor să se implice în reformarea țării


Biserica Ortodoxă Rusă cere laicilor să se implice în reformarea țării


Biserica Ortodoxă Rusă a lansat un apel către enoriașii săi pe care îi sfătuiește să nu cedeze presiunii și să ia parte activă la viața țării.

„Avem nevoie de o armată pașnică de creștini ortodocși - una spirituală, culturală, informativă, politică, nu un care să agite sabia, să înspăimânte, ci una care să demonstreze înțelepciunea, bunătatea, integritatea, și puterea de voință a poporului nostru, pusă în slujba reformei, a independenței, a rugăciunii, a gândirii și a faptei," a declarat conducătorul Departamentului Sinodal pentru Biserică și Relații cu Societatea, arhiereul Vsevolod Chaplin, în cadrul audierilor Convenției Mondiale a Poporului Rus, care a avut loc săptămâna trecută, la Moscova.

Evenimentul a fost construit în jurul temei „Vremea Strâmtorării" și s-a concentrat și pe viața Patriarhului Hermogene al Moscovei, care a inspirat o revoltă populară în secolul XVII, informează Interfax.

Laicii au o slujbă specială, a mai precizat preotul. E vora de „acțiunea civilă". Astăzi, laicii pot și trebuie să participe la conducerea statului și „nimeni nu are dreptul să îi priveze de această oportunitate," a conchis prelatul, subliniind că laicii trebuie să se implice în toate sferele vieții sociale.

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen