Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 8. Mai 2012

Inițiativă a patriarhului ortodox crește natalitatea în Georgia


Inițiativă a patriarhului ortodox crește natalitatea în Georgia


Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Georgia a oficiat un botez în masă. Sute de copii au fost creștinați ortodox în catedrala de la Tbilisi, ca parte a unui efort despre care se spune că ar ajuta la creșterea ratei natalității în țara fostă sovietică.

Patriarhul Ilia al II-lea a promis că va fi nașul tuturor copiilor născuți în familii creștine ortodoxe care au deja doi sau mai mulți copii. Din 2008, de când a fost lansată inițiativa botezurilor în masă, patriarhul și-a adunat nu mai puțin de 11.000 de fini.

Președintele statului, Mihail Saascasvili a declarat că patriarhul are 255 merit pentru creșterea ratei natalității între anii 2005-2010. Și numărul avorturilor a scăzut în aceeași perioadă.


Mulți dintre părinții celor 400 de copii botezați la ultima ocazie au declarat că inițiativa patriarhului i-a convins să mai facă un copil. „E o zi minunată pentru familia mea," a declarat Tamar Kapanadze (33 de ani). „Al patrulea nostru copil, Lașco, a fost boteza de însuși patriarhul, iar înainte de el a botezat-o pe fetița nostră Lizico. De aceea am hotărât să facem și al patrulea copil," a mărturisit Kapanadze, citat de Associated Press.

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen