Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 10. Mai 2012

Moment ISTORIC: În numele credinţei, Obama spune DA căsătoriilor homosexuale


Moment ISTORIC: În numele credinţei, Obama spune DA căsătoriilor homosexuale


Aproape de sfârşitul mandatului său, preşedintele Barack Obama şi-a declarat sprijinul fără echivoc pentru căsătoria homosexualilor, într-un interviu pentru ABC News, declarând că decizia sa a fost motivată, în parte, de credinţa sa creştină şi de credinţa sa în „regula de aur". Momentul istoric conferă acestei probleme sociale un rol proeminent în cursa pentru Casa Albă.

barackobamaObama este primul preşedinte în funcţie care să facă o asemenea declaraţie, şi republicanul Mitt Romney s-a aşezat rapid în dezacord cu ea: „Eu cred că o căsătorie este între un bărbat şi o femeie", a spus el timp ce se afla în campanie în Oklahoma.

Obama s-a opus odată căsătoriei homosexualilor, dar recent a spus că opiniile sale au „evoluat".

„La un moment dat, am ajuns la concluzia că pentru mine, personal, este important să merg mai departe şi să afirm că eu cred că persoanele de acelaşi sex ar trebui să poată să se căsătorească", a spus Obama pentru ABC.

Obama a menţionat în interviu că sprijinul pentru căsătoriile gay „ne-a pus (Obama şi soţia sa), în contradicţie cu punctele de vedere ale altora, dar atunci când ne gândim la credinţa noastră, lucrul de la rădăcină la care ne gândim, nu este numai că Hristos s-a sacrificat în numele nostru, dar este, de asemenea, regula de aur: să-i tratezi pe ceilalţi aşa cum ai vrea să fii tratat."

El a explicat reticenţa sa anterioară pentru a sprijini pe deplin căsătoriile de acelaşi sex, spunând că „a fost sensibil la faptul că, pentru o mulţime de oameni, cuvântul «căsătorie» a fost ceva care evocă tradiţii foarte puternice, credinţe religioase şi aşa mai departe."

Obama a mai sugerat şi în trecut că Biblia susţine uniunile homosexuale. „Dacă oamenii cred că e controversat, atunci m-aş referi doar la Predica de pe Munte, care cred că este, în mintea mea, pentru credinţa mea, mai centrală decât un pasaj obscur din Romani," aminteşte LifeSiteNews.

Preşedintele a mai precizat că poziţia sa reprezintă opiniile sale private, şi că el crede că fiecare stat ar trebui să ia propriile decizii cu privire la căsătorie. Cu toate acestea, s-a opus public iniţiativelor de a defini căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie în Carolina de Nord şi Minnesota. Remarcile sale vin la o zi după ce în Carolina de Nord a fost interzisă prin lege căsătoria între persoanele de acelaşi sex.


Alan van Capelle, CEO la Bend the Arc, un parteneriat evreu pentru Justiţie care militează pentru căsătoriile homosexualilor, a explicat cum grupul său va beneficia personal de noua poziţie a lui Obama:

„În seara asta când mă duc acasă şi mă uit la fiul meu de şase luni, va fi prima dată când voi putea să-i spun că preşedintele nostru crede că suntem o familie. Pentru mulţi americani, aceasta este o problemă politică. Pentru mai multe milioane, e profund personal", citează Christian Post.

Capelle se pare că are dreptate, declaraţia preşedintelui Obama fiind întâmpinată cu mare fericire de cea mai mare parte a vedetelor, personalităţilor mass-media şi militanţilor pentru drepturile omului.

„Sunt destul de fericită astăzi," scria pe Twitter actriţa din serialul Glee, Jane Lynch, care este căsătorită cu Lara Embry. „Mulţumesc domnule preşedinte, pentru susţinerea demnităţii familiei mele!"a adăugat actorul Patrick Neil Harris.

Alţii, cum ar fi preşedintele militanţilor catolici Matt Smith, a subliniat că poziţia preşedintelui merge direct împotriva învăţăturilor Bisericii Catolice, cu care Obama a fost în dezacord deschis în ultimele luni, de când a impus instituţiilor afiliate religios să acopere prin asigurarea de sănătate, metode contraceptive pentru angajaţi.

Reverendul Mark Harris, preşedinte al Convenţiei Baptiste din Carolina de Nord şi unul dintre susţinătorii cei mai importanţi ai interzicerii căsătoriilor de acelaşi sex, lege adoptată marţi, a descris momentul dezvăluirii preşedintelui drept „fascinant".

„Este într-adevăr o turnură fascinantă de evenimente să te declari pe subiect, a doua zi după ce al 31-lea stat din SUA a votat cu o majoritate covârşitoare că o căsătorie, în conformitate cu constituţia noastră, este între un bărbat şi o femeie, şi că va fi singura uniune recunoscută în stat", a spus el pentru ChristianPost.


„Pentru preşedinte să declare cu atâta îndrăzneală că 31 dintre statele noastre se înşală atât de mult, este absolut o decizie fascinantă," a mai completat el.

Acum, cu câteva luni înainte de prezidenţiale, americanii au în faţă o alegere clară între Obama şi Romney, iar statele sudice, denumite şi „centura Bibliei" aşteaptă cu nerăbdare să demonstreze că este o idee rea pentru un candidat naţional să sprijine căsătoria pentru homosexuali. Ralph Reed, fondator şi presedinte al Faith & Freedom Coalition consideră că decizia lui Obama va impulsiona mai mulţi oameni credincioşi să voteze în alegerile prezidenţiale din acest an.

Sprijinul preşedintelui pentru căsătoriile de acelaşi sex va avea un impact politic redus, din punct de vedere practic, problema fiind tratată în instanţele de judecată ale fiecărui stat în parte. Departamentul de Justiţie al administraţiei Obama nu mai susţine de mult constituţionalitatea Actului de Apărare a Căsătoriei (DOMA), care defineşte căsătoria ca o uniune legală între un bărbat şi o femeie.

Totuşi, simbolismul declaraţiei lui Obama este greu de ignorat. Devenind primul preşedinte care sprijină public căsătoria pentru homosexuali, el stabileşte standarde noi pentru acceptarea politică a problemei. De asemenea, are capacitatea de a modela în continuare opinia publică în această privinţă.



SOURCE: CLICK HERE to read


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen