Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Freitag, 18. Mai 2012

Evoluţia lui Obama şi a societăţii americane pe tema căsătoriilor homosexuale

Evoluţia lui Obama şi a societăţii americane pe tema căsătoriilor homosexuale


Cu o generaţie în urmă, căsătoria între persoane de acelaşi sex era un concept radical, susţinut doar de extrema stângă a spectrului politic american. Acum lucrurile s-au schimbat. Sprijinul pentru căsătoriile homosexuale a crescut rapid în sondaje, în special în rândul tinerilor. Se ridică la 50%, în cel mai recent sondaj Gallup, faţă de 27% în 1996, scrie USA Today.


obama_02Într-o mare măsură, noua opinie a preşedintelui american pe această temă exemplifică punctul de vedere al întregii naţiunii, care este în continuă evoluţie.


În 2001, între 35% şi 57% dintre americani se opuneau căsătoriilor de acelaşi sex. Astăzi, opiniile sunt împărţite aproximativ egal, cu 47% în favoarea căsătoriilor homosexuale şi 43% împotrivă.

Dintre americanii care nu sunt afiliaţi religios, o majoritate solidă au sprijinit căsătoriile de acelaşi sex încă din 2001, iar dintre catolici şi protestanţii caucazieni, aproximativ jumătate exprimă acum suport pentru această cauză, cu aproximativ 10% mai mult faţă de 2001. Susţinerea din partea americanilor evanghelici caucazieni şi a protestanţilor afro-americani rămâne cea mai scăzută, cu 3 procente şi respectiv 1 procent mai mult decât în 2001.

Din punct de vedere politic, democraţii sunt cei care au avut încă din 2001 cele mai mari procente în susţinerea căsătoriilor homosexuale, urmaţi de independenţi. Pe de altă parte, cei mai mulţi republicani continuă să se opună unei astfel de legi, şi la fel şi cei mai mulţi dintre conservatori, deşi procentele au crescut în ambele grupări politice, cu 2% şi respectiv 7%.


Astăzi, 51% dintre femei şi 42% dintre bărbaţi sprijină căsătoriile de acelaşi sex în Statele Unite, faţă de 38% şi respectiv 32%, în 2001.


8 puncte de referinţă ale evoluţiei gândirii lui Obama pe tema căsătoriilor homosexuale

Februarie 1996: „Sunt în favoarea legalizării căsătoriilor de acelaşi sex şi aş lupta împotriva eforturilor de a interzice astfel de căsătorii", este scris într-o declaraţie tipizată, semnată de Obama, care era pe atunci candidat pentru senatul statului Illinois. Mai târziu, directorul de comunicare de la Casa Albă, Dan Pfeiffer, a dezavuat public declaraţia, susţinând în iunie 2011, că acel chestionar a fost, de fapt, completat de altcineva.

Octombrie 2004: „Ceea ce cred este că o căsătorie trebui să fie între un bărbat şi o femeie ... Eu cred că atunci când un bărbat şi o femeie se căsătoresc, o fac înaintea lui Dumnezeu, şi nu sunt pur şi simplu două persoane care se întâlnesc," a spus Obama într-un interviu la televiziunea publică din Chicago.

2007: Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, o femeie i s-a adresat astfel lui Obama: „Fiul meu este gay. Nu înţeleg de ce nu susţineţi dreptul său de a se căsători cu persoana pe care o iubeşte. Este atât de dezamăgitor pentru mine ". La aceasta Obama i-a răspuns: „Vreau egalitate deplină pentru fiul tău, să aibă parte de toate drepturile şi beneficiile pe care le aduce căsătoria. Dar cuvântul «căsătorie» stârneşte atât de mult sentimentul religios. Cred că uniunile civile sunt soluţia," citează Newsweek.

Octombrie 2010: „Până la acest punct nu am dorit să susţin căsătoriile de acelaşi sex, în primul rând, din cauza înţelegerii mele a definiţiei tradiţionale a căsătoriei," a spus preşedintele Obama în timpul unui interviu. „Dar, de asemenea, cred că ai dreptate că atitudinile evoluează, inclusiv a mea," a mai completat el, adresându-se intervievatorului.

Decembrie 2010: „Sentimentele mele despre aceasta evoluează constant. Mă lupt cu asta. În acest moment, ceea ce am spus este că, de referinţă este o uniune civilă, care le oferă protecţie şi drepturile legale pe care le au cuplurile căsătorite."

Iunie 2011: „Cred că este important pentru noi să rezolvăm aceste probleme, deoarece fiecare comunitate va fi diferită, fiecare stat va fi diferit", a spus Obama în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, referindu-se la New York, care devenise cel mai recent stat care să legalizeze căsătoriile de acelaşi sex.

Octombrie 2011: „Încă lucrez la asta", a spus Obama când a fost întrebat de către George Stephanopoulos, de la ABC News, dacă va evolua de la susţinerea uniunilor civile pentru cuplurile de acelaşi sex, la susţinerea căsătoriei pentru ei.

Mai 2012: „La un moment dat, am ajuns la concluzia că, pentru mine personal, este important să merg mai departe şi să afirm că eu cred că persoanele de acelaşi sex ar trebui să poată să se căsătorească", a spus Obama într-un interviu pentru ABC News, devenind astfel primul preşedinte în funcţie care să susţină public căsătoriile homosexuale.

Share

SOURCE: CLICK HERE to read more


Leave a comment and / or appreciate the article!

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/



Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen