Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 20. November 2010

Nu vă îngrijoraţie de nimic

Nu vă îngrijoraţie de nimic

PDFDruckenE-Mail

News - Aktuell

Benutzerbewertung: / 0
SchwachPerfekt

„Nu vă îngrijoraţi, dar, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută” (Matei 6:31-32).

Isus ne spune că îngrijorarea – pentru viitorul familiei noastre, locurile noastre de muncă, felul în care vom supravieţui – este un mod de viaţă păgân. Isus vorbeşte aici despre cei care nu au un Tată ceresc. Ei nu-L cunosc pe Dumnezeu aşa cum El doreşte să fie cunoscut, ca şi un Tată în ceruri care poartă de grijă şi este iubitor.

„Nu vă îngrijoraţi de ziua de mâine” (v. 34). Prin aceste cuvinte clare Isus ne porunceşte: „Să nu vă gândiţi şi să nu vă îngrijoraţi pentru ceea ce s-ar putea sau nu s-ar putea întâmpla mâine. Nu puteţi schimba nimic şi nu puteţi ajuta cu nimic îngrijorându-vă. Atunci când faceţi acest lucru, procedaţi aşa cum fac păgânii.”

Apoi Isus spune: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (v. 33). Cu alte cuvinte, tu ai sarcina de a continua să-L iubeşti pe Isus. Ai sarcina de a merge mai departe, aruncând toate grijile tale asupra Lui. Ai sarcina de a te odihni în credincioşia Sa. Tatăl tău ceresc va avea grijă ca tu să fii asigurat cu toate lucrurile esenţiale ale vieţii.

Dim lights Embed " readonly="readonly" style="background-color: rgb(34, 34, 34); border-left-width: 1px; border-left-style: solid; border-left-color: rgb(31, 31, 31); border-top-width: 1px; border-top-style: solid; border-top-color: rgb(31, 31, 31); border-right-width: 1px; border-right-style: solid; border-right-color: rgb(31, 31, 31); border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb(31, 31, 31); font-size: 10px; width: 150px; line-height: 14px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 4px; padding-top: 1px; padding-right: 1px; padding-bottom: 1px; padding-left: 1px; height: 12px; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; ">Dim lights Embed " readonly="readonly" style="background-color: rgb(34, 34, 34); border-left-width: 1px; border-left-style: solid; border-left-color: rgb(31, 31, 31); border-top-width: 1px; border-top-style: solid; border-top-color: rgb(31, 31, 31); border-right-width: 1px; border-right-style: solid; border-right-color: rgb(31, 31, 31); border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb(31, 31, 31); font-size: 10px; width: 150px; line-height: 14px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 4px; padding-top: 1px; padding-right: 1px; padding-bottom: 1px; padding-left: 1px; height: 12px; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; ">

Mă întreb dacă îngerii rămân nedumeriţi văzând toate îngrijorările şi neliniştea celor care declară că au încredere în Dumnezeu. Probabil că pentru ei este aşa de înjositor, o insultă aşa de mare la adresa Domnului, faptul că ne îngrijorăm de parcă nu am avea nici un Tată în ceruri care ne poartă de grijă. Probabil că îngerii îşi pun unii altora întrebări de nedumerire: „Oare nu au ei un Tată în ceruri? Oare nu cred ei că El îi iubeşte? Oare nu le-a spus El că ştie toate nevoile lor? Oare nu cred ei că Cel care hrăneşte păsările şi întreaga împărăţie a animalelor, îi va hrăni şi îi vă îmbrăca pe ei? Cum pot ei să se neliniştească şi să se îngrijoreze, dacă ştiu că El posedă toată puterea, toată bogăţia şi poate asigura nevoile întregii creaţii? L-ar acuza ei pe Tatăl lor ceresc de neglijenţă, de parcă El nu ar fi credincios cuvântului Său?”

Tu ai un Tată ceresc. Ai încredere în El!

David Wilkerson

Antidot împotriva îngrijorării şi stresului

Priveşte în jurul tău. Ai motive de îngrijorare? Soarele aruncă raze producătoare de cancer. Curenţii de aer formează cheaguri de sânge la plămâni. Cartofii prăjiţi au prea mulţi hidrocarbonaţi. Legumele, prea multe toxine. [...]
Unii dintre noi avem grade postuniversitare de la Universitatea de Nelinişte. Mergem la culcare îngrijoraţi că n-o să ne mai trezim; ne trezim îngrijoraţi că nu am dormit. Ne îngrijorăm că cineva va descoperii că salata verde a determinat tot timpul îngrăşarea. Mama unei adolescente se plângea: „Fiica mea nu-mi spune nimic. Sunt o epavă agitată”. O altă mamă a replicat: „Fiica mea îmi spune totul. Sunt o epavă agitată”. Nu ţi-ar plăcea să te opreşti din îngrijorare? Ai putea folosi un adăpost puternic împotriva elementelor aspre ale vieţii?
Dumnezeu îţi oferă exact acest lucru: posibilitatea unei vieţi lipsite de îngrijorare. El a creat o cupolă pentru inima ta. „Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7).
Eşti interesat? Atunci uită-te bine la restul pasajului.
„Nu vă îngrijoraţie de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” (Filipeni 4:6)[...]
Sunt suficiente motive care te fac să te îngrijorezi. Dar Dumnezeu ne oferă o uluitoare propunere: „Nu vă îngrijoraţi de nimic".
Da, sigur. Şi în timp ce mă ocup de asta, mă voi juca de-a capra. Glumeşti?

Isus nu glumeşte. Două cuvinte rezumă opinia Sa despre îngrijorare: irelevantăşi necuviincioasă.
„Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?” (Matei 6:27).
Îngrijorarea este irelevantă. Nu schimbă nimic. Când a fost ultima dată când ai rezolvat o problemă îngrijorându-te cu privire la ea? Imaginează-ţi că cineva spune: „Am întârziat cu plata facturilor, aşa că am rezolvat să mă îngrijorez cu privire la ieşirea din datorii. Şi, ştii ceva, a mers! Câteva nopţi nedormite, o zi în care am vărsat şi mi-am frânt mâinile. Am ţipat la copiii mei şi am luat nişte pastile, şi – slavă îngrijorării – banii au apărut pe biroul meu.”
Nu se întâmplă aşa ceva! Îngrijorarea nu schimbă nimic. Nu adaugi nici o zi la viaţa ta, nici o fărâmă de viaţă la ziua ta îngrijorându-te. Neliniştea ta îţi produce doar arsuri la stomac, şi nimic mai mult. În ceea ce priveşte lucurile pentru care ne ingrijorăm:

40% nu se întâmplă niciodată
30% se referă la fapte neschimbabile din trecut
12% se referă la părerea altora care nu poate fi controlată
10% se referă la sănătatea personală, care doar se înrăutăţeşte dacă ne îngrijorăm cu privire la ea
8% se referă la probleme reale pe care le putem influenţa.|

92% dintre îngrijorările noastre sunt inutile! Nu numai că îngrijorarea este irelevantă, nefăcând nimic; ingrijorarea este necuviincioasă, provocând neîncredere în Dumnezeu.
"Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi, vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor.” (Matei 6:28-30).
Îngrijorarea trădează o credinţă fragilă, o „blasfemie inconştientă”. Noi nu ne îndoim de Dumnezeu în mod intenţionat, dar nu-i aşa că atunci când ne îngrijorăm, de fapt ne îndoim de Dumnezeu? Ne asumăm atitudinea unui copil care-l întreabă pe Michelangelo: „Ştii sigur ce să faci cu piatra aceea?” [...]
Îţi conduci problemele? Bineînţeles. Dar laşi ca problemele să te conducă? Inima îngrijorătoare face acest lucru. Şi inima îngrijorătoare plăteşte un preţ extrem de mare pentru că face aşa. Îngrijorare provine de la cuvântul grecesc care înseamnă „a împărţi mintea”. Anxietatea ne scindează complet mintea, determinând un gânditor şovăielnic. În loc să înlăture necazul zilei de mâine, îngrijorarea elimină tăria zilei de azi. Percepţia este împărţită, deformându-ţi viziunea. Puterea este împărţită, irosindu-ţi energia. Cine poate să-şi permită să piardă putere? Dar cum ne putem opri să facem acest lucru? Este un răspuns cu două părţi: partea lui Dumnezeu şi partea noastră. Partea noastră include rugăciune şi recunoştinţă. „Nu vă îngrijoraţie de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prinrugăciuni şi cereri, cu mulţumiri”.
Vrei să te îngrijorezi mai puţin? Atunci roagă-te mai mult. Decât să aştepţi cu nerăbdare plin de frică, priveşte în sus cu credinţă. [...] Îngrijorarea se diminuează pe măsură cu privim în sus. Roagă-te în orice lucru şi nu pierde din vedere ingredientul recunoaşterii. [...]
Să spunem că apare un factor de stres. Doctorul decide că ai nevoie de o operaţie. El descoperă o umfătură şi consideră că este mai bine să o îndepărteze. Aşa că, iată-te ieşind din cabinetul lui. Tocmai ţi s-a înmânat această cupă a neliniştii. Ce ai de gând să faci cu ea? Poţi să o aşezi într-unul dintre cele două vase. Poţi să azvârli vestea cea rea în butoiul îngrijorării şi să scoţi lingura. Pune-o pe foc. Fierbe-o înăbuşit. Amestecă. Pierde vremea puţin. Cugetă o vreme. Nu va dura mult până când vei avea un vas minunat plin de pesimism. Unii dintre voi aţi sorbit acest butoi multă vreme. Şi trebuie să ştii că ceea ce bei se pune pe tine.

Ce zici de o idee diferită? Vasul rugăciunii. Înainte ca uşa de la cabinetul doctorului să se închidă, dă-I problema lui Dumnezeu. „Primesc domnia Ta. Nimic nu vine asupra mea care să nu fi trecut prin Tine.” În plus, iniţiază o atitudine pozitivă de recunoştinţă. Îţi aminteşti taxele de rambursare, sfatul oportun, sau locul liber neaşteptat într-un zbor aglomerat? O privire în trecut generează putere pentru viitor. Partea ta constă în rugăciune şi recunoştinţă.Partea lui Dumnezeu? Pace şi protecţie.[...] Rugăciunea încrezătoare anunţă pacea lui Dumnezeu. Nu o pace întâmplătoare, confuză, pământească. Ci pacea Lui. Importată din cer. Aceeaşi seninătate care caracterizează sala tronului, Dumnezeu ţi-o oferă ţie. Crezi că El se confruntă cu anxietatea? Presupui că Îşi frânge vreodată mâinile sau le cere îngerilor antiacizi? Bineînţeles că nu! O problemă nu este ma mult decât o provocare pentru Dumnezeu aşa cum este o ramură pentru un elefant. Dumnezeu se bucură de pace desăvârşită pentru că Dumnezeu se bucură de putere desăvârşită.Şi El îţi oferă ţie pacea Lui. [...] Pacea lui supranaturală te umbreşte cu o cupolă protectoare, păzindu-ţi inima. [...]
Ai noduri în stomac? „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi” (1 Petru 5:17). Aici este folosit un verb puternic. Aruncaţi. Nu puneţi, aşezaţi, sauoferiţi în mod ocazional. Fă astfel cu temerile tale. Tratează-le cu seriozitate. Aruncă-le imdiat asupra lui Dumnezeu.
Îngrijorarea este o opţiune, nu o îndatorire. Dumnezeu te poate conduce către o lume lipsită de îngrijorare. Fii gata să te rogi. Concentrează-te mai puţin asupra problemelor care-ţi stau în faţă şi mai mult asupra victoriilor din spate. Fă-ţi partea ta şi Dumnezeu o va face pe a Lui. El îţi va păzi inima cu pacea Lui... o pace care întrece orice pricepere.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen