Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 4. August 2012

Zidari nepriceputi sau zidari vicleni?

Zidari nepriceputi sau zidari vicleni?


,, Piatra pe care au lepadat-o zidarii, a ajuns sa fie pusa in capul unghiului”. Psalmul 118.22 si Marcu 12:10.

Zidarii de pietre sau zidari de suflete, numitii cum vreti, ei sunt zidari. Zidari priceputi sau zidari nepriceputi, dar mai sunt si zidari viclenii. Astia de care am sa va scriu in putine randuri, cred eu ca au fost niste zidari viclenii. Ganditi-va si voi acuma daca vi se pare corect sau normal, ca dintr-o gramada de pietre pe care trebuie sa le zidesti, sau le ai la indemana ca sa le zidesti, intentionat lasi deoparte o piatra. Si s-au uitat mult zidari la aceasta piatra, si numai nu i-au gasit locul in toata cladirea pe care o zideau ei, si au tot dat-o la o parte, iar la urma au lepadat-o. Au zis ei :- Piatra aceasta nu ne este buna la nimic, pietrei acesteia nu ii gasim nici un loc. Dar oare ce nu avea bun aceasta piatra? Sa nu fi avut colturi? Sa nu fi avut vreo infatisare frumoasa?. Sa nu fi fost asa de usor de cioplit in ea? Sa fi fost oare prea greu de ridicat?. Sa fi fost oare prea mare?. Cred ca au studiat-o bine zidarii, pana in momentul hotarari lor finale, apoi toti intr-un gand , hotarasc ca aceasta Piatra nu le este de nici un folos, si au lepadat-o.

Dar oare asa sa stea lucrurile? Ia priviti pe un alt zidar, cum vede o mare valoare in aceasta piatra care a ajuns sa fie lepadata. Si de acolo de unde toata lumea isi amintea ca au vazut aceasta piatra lepadata, aruncata deoparte undeva , Ziditorul si marele Arhitect Dumnezeu, a luat aceasta piatra si a pus-o in capul unghiului cladirii.

Cum de Dumnezeu a vazut valoare intr-un lucru lepadat de oamenii?

Oare tot ceea ce leapada oamenii, si Dumnezeu leapada?. Cu siguranta ca nu. Dumnezeu este drept, Dumnezeu este intelept, Dumnezeu are alta scara de valori. Ba din contra, putem ca sa zicem despre acesti zidari, care au lepadat aceasta piatra, ca au fost necinstiti, vicleni si rau intentionati. Si totusi ei erau zidari, si totusi Dumnezeu I-a lasat in continuare ca sa zideasca. Tu sau eu in mana unui astfel de zidar nu aveam nici o sansa la a fi ziditi in acea cladire, fiindca noi eram priviti ca niste necurati in ochii acestor zidari, dar a avut sansa unul ca Baraba, un intemnitat, el a fost ales de catre zidari si de catre poporul infuriat in schimbul acestei pietre lepadate . Daca lucrezi cu viclenie in dreptul fratilor tai sau al aproapelui tau, asta nu inseamna ca si Dumnezeu este deacord cu tine, sau ar face ca si tine. Din contra, s-ar putea sa gusti o mare dezamagire, ei zidari au gustat-o in ziua in care apostolul Petru le-a adus vestea ca :,, El este piatra lepadata de voi zidarii, care a ajuns sa fie pusa in capul unghiului""( Fapte 4:9-12), si tu ai sa o gusti, deaceea pocaieste-te si nu incerca sa fi niciodata un om viclean, chiar daca o sa ai de pierdut aici pe pamant. Zidari de atunci ii gasesti citind in Marcu 11:27. Zidari de astazi ii gasesti citind in1 Corinteni de la cap 3:12-15, si in zilele noastre poti ca sa fi un zidar priceput, sau poti ca sa fi un zidar viclean, insa toate vor avea o rasplata.

Daca pe tine oameni au ajuns ca sa te lepede, ca pe ceva rau si nefolositor, afla acuma ca Dumnezeu te poate folosi, vrea sa te foloseasca, are un loc pregatit pentru tine, unde tu te potrivesti, trebuie sa ai doar rabdare si sa ignori pe cei batjocoritori si hulitori, tu ai valoare in ochii lui Dumnezeu. Isus nu a fost deranjat de viclenia zidarilor deloc , Isus insa a asteptat pe Tatal ca Sa faca dreptate, si Tatal, Dumnezeu a facut dreptate, si in ciuda tuturor deciziilor luate contra lui Isus din partea acestor zidari, Dumnezeu a hotarat ca acestei Pietre pe nume Isus Hristos, Sa ii dea un loc vesnic, un loc de varf, a luat Dumnezeu cu mainile Lui Si a asezat aceasta piatra in capul unghiului, deaceea Isus este Capul cladiri, a Bisericii, fiindca Dumnezeu a hotarat asta, fiindca in felul acesta aceasta piatra sa aibe intaietatea.

  • El este Capul trupului, al Bisericii. El este Inceputul, Cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea. (Col.1:18)

Chiar daca astazi pe tine te leapada zidarii nepriceputi la zidarie, sau zidari vicleni unsi cu alifiile Babilonului, totusi tu ai un loc hotarat de Dumnezeu unde vei fi pus mai devreme sau mai tarziu..

Amin.


"Inima celui neprihănit se gândeşte ce să răspundă, dar gura celor răi împroaşcă răutăţi." (Proverbe 15.28)

Cuvintele frumoase au puterea:

De a înviora atunci când lumea pare să ne destrame visurile;

De a ne face să râdem sau să zâmbim;

De a ne da de înţeles că există Cineva căruia îi pasă;

De a ne ridica moralul;

De a ne îmblânzi inimile;

De a ne susţine în momentele grele;

De a celebra succesele noastre;

De a ne face să simţim că şi noi contăm;

De a ne aminti ce este bun şi corect în lume;

De a ne face să înţelegem de ce trebuie să fim recunoscători;

De a ne arăta că alţii au încredere în noi;

De a ne lumina ziua;

De a ne îmbogăţi vieţile.



Renunţă să te mai plângi, concentrează-te pe recunoştinţă!

Renunţă să mai judeci, gândeşte-te la lucruri pozitive!

Renunţă la îngrijorare, încrede-te în Providenţă!

Renunţă la descurajare, fii plin de speranţă!

Renunţă la amărăciune, întoarce-te spre iertare!

Renunţă la ură, întoarce bine pentru rău!

Renunţă la mânie, cultivă răbdarea!

Renunţă la mărunţişuri, maturizează-te!

Renunţă la umbră, bucură-te de ceea ce e frumos în jur!

Renunţă la gelozie, roagă-te şi ai încredere!

Renunţă la bârfă, stăpâneşte-ţi limba!

Renunţă la păcat, întoarce-te spre virtute!

"Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sînt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre." (Matei 11:29)

Leave a comment and / or appreciate the article!

http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen