Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Samstag, 4. August 2012

Fericirea... Cel mai râvnit lucru din lumea aceasta este fericirea. Cu toții dorim să fim fericiți și să evităm pe cât posibil momentele

Fericirea...

Cel mai râvnit lucru din lumea aceasta este fericirea. Cu toții dorim să fim fericiți și să evităm pe cât posibil momentele triste și neplăcute din viața noastră.

Dacă ne gândim la varietatea de opinii existente în lume putem emite tot atâtea definiții ale acestui concept controversat. Pentru unii fericirea constă în posedarea unor obiecte, bani, proprietăți, educație, distracție, râsete, sănătate sau părtășia cu familia. Nu spun că nu sunt bune aceste lucruri însă ele nu reprezintă fericirea și nici nu o pot aduce. Te poți distra și râde din tot sufletul însă în adâncul sufletului să porți o amărăciune ascunsă. Lucrurile materiale te pot satisface până la un anumit punct, până când îți dai seama în final că totul este efemer pe acest pământ.

Din perspectivă biblică, (și a mea) toate aceste lucruri nu reprezintă nici pe departe adevărata fericire. După părerea mea, adevărata fericire nu o au acei care posedă tot ce își doresc în această viață. Adevărata fericire izvorăște din mulțumire, resemnare și încredere deplină în Dumnezeu. Numai pacea pe care o poate da Dumnezeu în inima fiecăruia reprezintă adevărata fericire. Acea pace care îți dă certitudinea că indiferent de circumstanțele nefavorabile (după părerea noastră), neplăcerile, necazurile sau greutățile acestei vieți, când îți încredințezi viața în mâna celui ce veghează întreg Universul nu ai de ce să te temi. Știi că El este mereu acolo pentru tine și chiar dacă nu înțelegi nimic, mergând prin credință pacea lui inundă inima și aceasta este o comoară pe care nimeni altcineva nu ți-o poate da.

Eu cred că putem fi fericiți în cele mai grele condiții impuse de lumea aceasta. În cartea sa, ”Unde este Dumnezeu atunci când sufăr?”, Philip Yancey a făcut o afirmație care m-a marcat: ”Unui om i se poate lua totul, cu excepția unui singur lucru: ultima libertate umană, libertatea de a-și decide atitudinea în orice set de condiții date, de a alege calea proprie.” Astfel putem înțelege de ce martirii erau fericiți atunci când erau torturați, pacea lui Hristos îi copleșea, iar gândul lor nu mai era în această lume, ci spre patria cerească. Desigur, fericirea deplină o vom avea în cer însă cum vom fi acolo fericiți dacă aici nu am experimentat acest lucru prin Hristos?

În concluzie putem spune că fericirea adevărată nu poate exista fără Dumnezeu. El este sursa, motivul și cel care întreține adevărata fericire, fericirea veșnică...

Fiți fericiti!:)

Leave a comment and / or appreciate the article!

http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen