Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 19. Juli 2012

E bine singur. Totuși …

E bine singur. Totuși …


1 Corinteni 7:1-11

Apostolul Pavel pledează pentru starea celibatară. Este opinia și sfatul apostolului, nu este poruncă. El crede că-i mai bine să rămâi singur. Regula generală rămâne: “nu este bine ca omul să fie singur”. Starea de singurătate nu-i nici “subspirituală” nici “supraspirituală”. Este doar o altă stare normală dacă o accepți ca fiind voia lui Dumnezeu pentru tine.

Dar, apostolul Pavel introduce căsătoria cu un “totuși”.

Căsătoria este o cetate ce te protejează de curvie. Unul din scopurile căsătoriei este evitarea curviei. Dacă hormonii te chinuie și nu ai liniște și simți că nu te mai poți înfrâna, este mult mai bine să te căsătorești. Aleargă cât mai repede în această cetate: căsnicia!

Căsătoria este o cetate ce te protejează de adulter. Celibatul nu trebuie practicat în căsătorie. Abstinența în acest domeniu intim este valabil doar la celibatari.

Actul intim în căsătorie este o unealtă cu care îți zidești căminul, nu o jucărie pentru care te cerți sau un mijloc de pedeapsă sau santaj sentimental. Neîmplinirea datoriei față de partenerul tău este un fel de a-l invita pe Satan să aducă ispită și păcat în căminul vostru.

Sunt trei condiții care fac posibil abstinența de la intimitate în căsătorie:

  1. prin bună învoială
  2. hotărârea unui timp pentru acestă perioadă
  3. pentru rugăciune și post.

Iată un paragraf din vestita carte “Viața intimă în căsnicia creștină” scrisă de soții dr. Ed & Gaye Wheat.

Piedici în calea intimității.

  1. Obiceiul de a critica. Multe cupluri ajung să se critice deschis unul pe altul în speranța îmbunătățirii comportamentului celuilalt și cad în obiceiul unei critici inconștiente – o pisălogeală constantă la scară mică, întrețesută în conversația lor zilnică. Ascultați-vă pe voi înșivă. O înfrânare față de critică și o înlocuire ale acestor cuvinte cu încurajare.
  2. Mânie și resentimente refulate. Indiferent cât de mascate sunt vor ucide intimitatea în căsnicie. Plictiseala mariajului este deseori masca sub care se ascund sentimente amare.
  3. Falimentul de a comunica. Comunicarea necesită o dragoste care ascultă dar și o disponibilitate de a fi vulnerabil.
  4. Prea mult televizor. Televizorul încurajează pasivitatea. Nu mai ai energia necesară pentru a dezvolta o relație intimă. Aceasta se poate transforma într-o hipnoză, încât să nu-ți mai dai seama cât de mult timp aloci televizorului. Deci trebuie să cântărim și să hotărâm ce priorități dorim să păstrăm: o viață petrecută pasiv cu ochii pironiți în ecran sau o relație intimă cu partenerul de căsătorie.

Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY* ( ADMIN )

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen