Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 10. Juli 2012

Patru lucruri care ameninta linistea

Patru lucruri care ameninta linistea

Nu lasa nimic sa perturbe timpul petrecut cu Dumnezeu - 1 Regi 18:42; Ioan 15:4

Cand dorim sa avem liniste, toti intampinam probleme. Dintre acestea, exista patru care apar ca niste uriasi:

Uriasul numarul 1: Pierderea concentrarii

„Cum sa ma concentrez si sa nu las mintea sa se ocupe cu alte lucruri?“ Inainte de a merge mai departe, ia o foaie de hartie si scrie raspunsul intrebarea de mai sus. Care sunt primele patru cauze ale lipsei concentrarii la tine?
Rugaciunea ucide cel mai bine uriasul care ne impiedica sa ne concentram. Dupa aceea, pregatirea, planuirea, foaia si pixul pot servi ca arme care sa ne scoata din capcana confuziei si a esecurilor cauzate de pierderea concentrarii.

Uriasul 2: Pierderea simtamintelor
Iti suna familiare urmatoarele declaratii?
„Uneori chiar nu simt prezenta lui Dumnezeu si nu inteleg de ce.“
„Cum sa ma inchin atunci cand nu simt ca vreau sa fac asta? “
Avem tendinta sa ne lasam condusi de simtaminte. Totusi, crestini fiind, responsabilitatea noastra este, conform Bibliei, sa ne controlam simtamintele. Dumnezeu nu vrea sa ne inlaturam simtamintele. Totusi, trebuie sa invatam sa le recunoastem si sa le folosim spre slava Sa.
Am descoperit asta singur, atunci cand doream sa ma inchin mai mult in momentele mele devotionale. Am inceput sa iau parti din Psalmi, ca si cum ar fi fost propriile mele cuvinte. La inceput a fost foarte dificil si nefiresc. Dar cu cat actionam mai mult conform dorintei mele de a ma inchina lui Dumnezeu, cu atat imi placea mai mult.

Uriasul 3: Lipsa disciplinei
Cea mai spinoasa problema in ce priveste disciplina este stabilirea prioritatilor. Daca, pe buna dreptate, ne consideram credinta drept responsabilitatea noastra, dar inca ne luptam cu disciplina, s-ar putea sa avem probleme cu prioritatile. Diavolul nu este deloc prost. El doreste sa ne tina blocati. Secretul sau este sa ne incurajeze sa ne stabilim prioritati gresite sau vage. Cand te gandesti la prioritati, pune-ti urmatoarele intrebari:
„Ce imi doresc eu de la viata – doresc cu adevarat sa Il cunosc pe Dumnezeu?“
„Cum pot sa realizez asta – ce pasi trebuie sa fac?“
„Cat de mult sunt dipus sa ma rog?“ Asta ma va costa ceva.

Uriasul 4: Lipsa practicii
Odata ce intelegem timpul petrecut cu Dumnezeu ca pe o expresie a unei prietenii plina de dragoste, ne dam seama cat de importanta este practica. Invatam sa facem ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu si continuam lucrarea Sa pe termen lung. Asta va aduce schimbari permanente in viata noastra si a celorlalti.

Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY*

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen