Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Dienstag, 10. Juli 2012

Dumnezeu are un plan pentru viata ta

Dumnezeu are un plan pentru viata ta


Din studiul Bibliei, eu cred ca Dumnezeu are un plan pentru fiecare. Ma voi referi la cateva texte din Scriptura pentru a dezvolta acest subiect foarte important si plin de speranta. "Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregatit Dumnezeu mai dinainte, ca sa umblam în ele" Efeseni 2:10.

Dumnezeu are un plan pentru fiecare.
Gandul ca Dumnezeu are un plan pentru viata mea a devenit izvorul unei mari încurajari. Natural,existau îngrijorari considerabile daca eu sunt corespunzator pentru acest plan. Imi place sa gandesc si cred cu sinceritate ca noi, care suntem în mijlocul unei actiuni, nu suntem aici printr-un simplu accident, ci datorita scopului si planului lui Dumnezeu. Pentru mine acesta este un gand frumos si un adevar minunat ca Dumnezeu Isi are ochii îndreptati asupra fiecaruia din poporul Sau. El are planul Lui fata de fiecare. "Dupa cum este sigur ca avem pregatit un loc în locasurile din ceruri, tot atat de sigur este si faptul ca aici pe pamant avem hotarat un loc anumit unde sa lucram pentru Dumnezeu." Parabole, p. 257.
Ce provocare pentru fiecare din noi sa stim ca în mod individual avem locul nostru în planul cel vesnic al cerului si ca am fost adusi la existenta deoarece era nevoie de noi.
In Evrei 8:5 ni se spune ca Dumnezeu a dat modelul dupa care Moise trebuia sa construiasca sanctuarul pamantesc. "Ia seama", i s-a spus, "sa faci totul dupa chipul care ti-a fost aratat pe munte."
Conform textelor din Galateni 1:15-16, apostolul Pavel ne arata marele adevar ca Dumnezeu a avut un plan pentru viata sa, desi el pierduse ani de zile înainte de a-si da seama de acest plan. "Dar cand Dumnezeu - care m-a pus deoparte din pantecele maicii mele si m-a chemat prin harul Sau - a gasit cu cale sa descopere în mine pe Fiul Sau, ca sa-L vestesc între Neamuri, îndata, n-am întrebat pe nici un om."
Mi s-a spus ca traducerea libera din ebraica a textului din Tefania 3:17 este: "El planifica în liniste pentru tine în iubire, pentru ca Ii pasa de tine." Nu ni se încalzeste inima sa stim ca Dumnezeu planifica pentru fiecare, ca este interesat personal în succesul fiecaruia, ca fiecare are un loc în planul Sau, ca face lucrarea, realizeaza faptele pe care El le-a planificat pentru fiecare individ? Dupa cum Dumnezeu are planul Sau pentru popoarele lumii, tot la fel pentru fiecare individ El a stabilit un loc.
Un scriitor a spus: "Orice suflet este asa de deplin cunoscut de Isus ca si cum ar fi singurul pentru care a murit Mantuitorul. El se îngrijeste de fiecare ca si cum n-ar mai exista altcineva pe fata pamantului. Mantuitorul ar fi trecut prin chinurile Calvarului chiar daca numai unul ar fi fost salvat. El niciodata nu va parasi pe cineva pentru care El a murit."
Ce minunat sa stim ca El Se gandeste la noi în mod individual. El ne cunoaste pe nume. "Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi ("creati" - trd.engleza) în Hristos Isus pentru faptele bune." Efeseni 2:10. Cand suntem ispititi: "Isus Se îngrijeste de mine; El mijloceste pentru mine; El ma iubeste si are un plan pentru mine; El a murit pentru mine." Si astfel putem raspunde: "Ma predau Lui fara rezerva si-L voi lasa sa ma modeleze pana cand voi ajunge perfect dupa planul pe care-l are pentru viata mea."

Dumnezeul nostru are un plan minunat
Este biblic si rezonbil sa gandim ca Dumnezeu are un plan pentru fiecare. El a planificat pentru orice lucru în acest Univers maret. Sa ne gandim la milionale de stele. Cu adevarat acesti sori, stralucind de frumusete, miscandu-se cu exactitate, ne spun ca exista Cineva mare care a planificat. Dumnezeu are milioane de stele zburand în spatiu. Niciuna n-a întarziat nici fractiuni de secunda. Toate se misca dupa planul Creatorului. Nu-i de mirare ca Dumnezeu ne spune sa privim în sus, caci "Cerurile spun slava lui Dumnezeu si întinderea lor vesteste lucrarea mainile Lui." Psalmul 19:1.
Ganditi-va la milioanele de flori înflorind primavara, toate frunzele care apar pe copaci si milioanele de fire de iarba ce cresc pe pasuni; doua flori, doua frunze, doua fire de iarba nu sunt identice. Dumnezeu a planificat astfel. Sa ne gandim la frumusetea florilor. Cine a creat crinul? Cine i-a dat acea înfatisare maiestuasa? De unde si-a luat frumusetea si culoarea? De sigur, nu
din garderoba lui Solomon, caci Isus spunea: "Solomon, în toata slava lui, nu s-a îmbracat ca unul din ei." Matei 6:29. Dumnezeu l-a îmbracat astfel; El i-a tesut acea îmbracaminte fara pata. Dumnezeu a avut un plan pentru el.

Hristos a acceptat planul Tatalui
Daca Dumnezeu a planificat pentru stele, flori si pasari, cred ca El are un plan pentru tine si pentru mine. "Eu Te-am proslavit pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac." Ioan 17:4. El nu vorbea despre sfarsitul vietii Sale. El vorbea despre sfarsitul unei lucrari speciale pentru care El a venit pe pamant s-o realizeze. Da, El a desavarsit acest plan. Viata lui Isus a fost traita conform acestui plan. Pas cu pas, El a urmat indicatiile Tatalui pentru viata Sa. Care a fost secretul acestei vieti unice?
Nu pentru ca El era divin, caci trebuie sa ne reamintim ca El S-a golit pe Sine Insusi. Puterea Lui de a birui ispita, de a face minuni si întelepciunea pentru a trai o astfel de viata cum El a trait-o, El le-a primit de la Tatal.El a avut aceleasi ispite ale vietii pe care si noi le avem. El S-a supus voiei lui Dumnezeu si acesta este secretul vietii desavarsite pe care El a trait-o. "Caci M-am pogorat din cer ca sa fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis." Ioan 6:38. In fiecare pas al existentei sale pamantesti, El recunostea planul si calauzirea lui Dumnezeu. Printr-o supunere deplina fata de voia Tatalui Sau, El a facut ca planul lui Dumnezeu pentru viata Sa sa devina o realitate. "Cît este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze." Ioan 9:4. "Fiul nu poate face nimic dela Sine." Ioan 5:19. "Eu nu pot face nimic de la Mine Insumi. Ioan 5:30. "Nu fac nimic de la Mine Insumi, ci vorbesc dupa cum M-a învatat Tatal Meu... Pentru ca totdeauna fac ce-I este placut." Ioan 8:28-29.
Prietene, iata secretul vietii Sale si a partasiei Sale cu Dumnezeu. Iata secretul pacii si puterii Sale. Viata lui Isus a fost dupa planul lui Dumnezeu si Isus a împlinit planul acesta. Dupa cum Dumnezeu a avut un plan pentru Isus, tot la fel El are un plan pentru viata ta si a mea. Este un gand provocator si un adevar maret. Noi nu suntem aici printr-un accident. Noi avem o misiune pe care Dumnezeu ne-a ales-o. Avem o lucrare specifica de facut. Nimeni altul nu poate face aceasta lucrare. "Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi." Ioan 20:21.

Apostolul Pavel a cooperat cu planul lui Dumnezeu
Sa ne gandim iarasi la marele apostol Pavel care a recunoscut ca Dumnezeu a avut un plan pentru viata sa. Cand a raspuns chemarii lui Hristos, el a spus: "Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu." Galateni 2:21. El totdeauna cauta sa coopereze cu planul lui Dumnezeu pentru viata sa. El avea multe lupte de dus, multe greutati de îndurat, dar el nu se alinta. Singura lui ambitie era sa fie tot mai mult în asemanare cu Stapanul lui. "Eu, deci, alerg, dar nu ca si cum n-as sti încotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste în vant. Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin în stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propavaduit altora, eu însumi sa fiu lepadat." 1 Corinteni 9:26-27. Pavel nu voia sa dea gres. El nu vroia sa fie condamnat. El nu voia sa fie lepadat. Pavel voia sa castige premiul pe care Dumnezeu îl avea pentru El.

Cum pot sa fac ce este placut lui Dumnezeu
Un lucru este sigur. Desi Dumnezeu are un plan pentru fiecare, El nu ne forteaza sa urmam planul Sau. Oricine poate sa nu asculte; însa daca nu ascultam, vom pierde ceva minunat, pe care Dumnezeu ar dori sa-l realizam. Marea întrebare care ne confrunta este: "Care e planul lui Dumnezeu pentru viata mea? Ce ar dori Dumnezeu sa fac? Ce scop a avut El cand m-a adus la existenta? In mod individual trebuie sa gasim raspunsul. Cum putem cunoaste voia lui Dumnezeu? Cum putem afla planul lui Dumnezeu pentru viata noastra? El ne-a promis o calauzire personala." Recunoaste-L în toate caile tale si El îti va netezi cararile." Proverbe 3:6.
El nu promite ca ne va da o harta completa a întregii vieti. El ne descopera doar cate un pas, însa sa mergem înainte în providenta lui Dumnezeu. Fie ca suntem în mijlocul multimii sau într-un loc întunecos, planul lui Dumnezeu pentru noi se va dovedi a fi cel mai bun. "Urechile tale vor auzi dupa tine glasul care va zice: "Iata drumul, mergeti pe el!" cand veti voi sa va mai abateti la dreapta sau la stanga." Isaia 30:21. Isus a promis ca Duhul Sfant ne va calauzi în tot adevarul si nu e nevoie sa
învatam niciun adevar mai mare decat scopul sau obiectivul lui Dumnezeu pentru existenta noastra. "Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi în Hristos Isus pentru faptele bune." Efeseni 2:10. Ce vrea Dumnezeu? Ce a avut El în gand cand m-a creat pe mine? Care este scopul Lui pentru mine? Cum voi cunoaste voia Sa, planul Sau? Este adevarat ca noi toti suntem aici pentru a ajuta, nu pentru a deranja. Suntem aici spre a servi, nu pentru a fi serviti. Suntem aici spre a progresa, spre a creste în har. Trebuie sa ne ridicam, nu sa ne taram picioarele. "Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!" Eclesiastul 9:10. Unii
par sa creada ca lucrarea data lor de Dumnezeu este sa stea deoparte si sa critice pe lucratori, dar ei fac o mare greseala. Dumnezeu nu a planificat aceasta pentru noi. Aceasta este lucrarea diavolului. Diavolul este parasul ("acuzatorul" - trd. engleza) fratilor nostri." Apocalips 12:10. Ce tragedie cand asa zisii sfinti ai lui Dumnezeu fac lucrarea murdara a diavolului. Intr-o oarecare masura, propriile tale talente te vor calauzi în lucrarea vietii tale. Dumnezeu cheama pe om sa faca ceea ce poate, dar el trebuie sa creasca. Nu va exista limita pentru lucrarea lui, pentru posibilitatile sale.
Trebuie sa lucram unde e nevoie. Ochii nostri trebuie sa fie unsi si vor fi, daca suntem seriosi si hotarati sa vedem un loc unde e nevoie de noi. Unde este secerisul alb? Unde este usa deschisa? Unde este cea mai puternica chemare de ajutor?
Daca vom tine constinta deschisa si vom trai aproape de Stapanul nostru, vom auzi susurul bland al glasului Sau. Isus spunea: "Oile Mele asculta ("aud" - trd. engleza) glasul Meu." Ioan 10:27.
Ni s-a promis ca prezenta Sa va fi totdeauna cu noi. "Eu sunt cu voi toate zilele." Matei 28:20. "Caci eu sunt Domnul, Dumnezeul tau, care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic, Eu îti vin în ajutor." Isaia 41:13.
O, atingerea mainii Sale, cat e de minunata si însufletitoare!
Orice lucrare adevarata începe prin contactul personal cu Isus. Nimeni nu-L poate cunoaste personal fara a simti caldura contagioasa a Spiritului Sau pentru altii. Exista o aroma minunata, o caldura placuta în lucrarea care se desvolta si creste datorita faptului ca suntem în prezenta Lui.

Leave a comment and / or appreciate the article!




CLICK HERE
http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE :» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE :» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE :» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/


Posted by: *DJ_DANY*


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen