Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 17. Mai 2012

Săgeata și ținta


Săgeata și ținta


Citeam undeva că un împărat, vizitându-și supușii, vede într-un oraș o țintă în mijlocul căreia era înfiptă o săgeată. Câțiva kilometri mai încolo o altă săgeată înfiptă în punctul central al țintei. După încă douăzeci de asemenea ținte cere să-l vadă pe renumitul arcaș. ”Nu se poate”, îi spune dregătorul orașului, ”pentru că este un prost”. ”Dar cum poate un prost să aibă atâta iscusință?”, se miră împăratul. ”Nimic mai simplu. Înfige mai întâi săgeata apoi deseneză ținta în jurul ei”.

Oare e prostie sau maximă deșteptăciune? Nu ne îmbolnăvim de stomac și de cap încercând perfecțiunea când de fapt goana după punctul central nu-i decât aprigă vânare de vânt?

De ce n-am alege noi să forțăm ca împrejurările să se așeze cuminți în vârful săgeții împlântate? Oare nu-i ajunge zilei necazul ei, oare nu-i perfecținea în cer, oare nu-i viața ca o săgeată strâmbă pe care zadarnic încerci să o fixezi unde vrei, când vânturile sunt puternice, mâna slăbită, ochii înlăcrimați?

Cum reușeau dacii noștri să tragă cu săgețile spre cer și să nimerească întotdeauna norii dolofani și să aducă ploaia prin înțeparea acestora chiar dacă ploaia venea după trei săptămâni?

Cum a reușit un soldat din Biblie să ucidă un împărat trăgând la întâmplare o ultimă săgeată pentru a-și îndeplini norma?

Mă opresc aici întrucât întrebările se nasc mai repede decât răspunsurile. Iar la Termopile erau atâtea săgeți pe cer încât Leonidas a luptat la umbră.


Share

SOURCE: CLICK HERE to read more


CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen