Acest site s-a nascut din dorinta si dor; dorinta de a fi de folos si dorul dupa oamenii cu care impartasim comuniunea de limba si credinta. Va invit sa treceti dincolo de aceasta prima pagina introductiva si sa descoperiti pe site o seama de materiale pe care vi le punem la dispozitie.

Donnerstag, 17. Mai 2012

cele doua cele mai mari probleme de azi


cele doua cele mai mari probleme de azi


in randurile de mai jos e un mesaj de atentionare. poate e acuzator... o maxima emisa de mine spune: ``acidul curata doar rugina, peria de sarma lasa si urme``. asa ca nu imi cer scuze daca supara pe cineva, nu are decat sa citeasca mai mult in Carte si sa se lamureasca. nu am scris direct cuiva si nu generalizez; in lumina Scripturii si a Duhului fiecare sa se cerceteze.
exista doua mari probleme care dau crestinii slabi din ziua de azi. mda, sunt si altele insa in acest moment acestea ard.
primul e lipsa rugaciunii!! dragilor, asta e o manevra a celui rau si anume ca umple timpul nostru cu cantare, care nu e rea insa iesita din matca ei produce rau prin faptul ca ocupa timpul care trebuia alocat altor lucrari cel putin la fel de importante. o rasfoire sumara a Noului Testament arata ca versete cu referire la cantare sunt cam 33 iar cu privire la rugaciune vreo 116!! e o mare diferenta! Domnul Isus, in majoritatea versetelor amintite, ii indemna pe ucenici si implicit pe noi, la rugaciune. o mentiune importanta: rugaciunea se face pe genunchi sau in picioare; sunt singurele pozitii recomandate in Biblie. exceptie pot face cei care nefiind sanatosi nu pot astfel.
a doua problema... e `boala` lui Iosia, pe care o explic imediat. ca sa va aduceti aminte de el cititi istoria sa in 2Cronici24. in versetul 2 zice: ``Iosia a facut ce este bine inaintea Domnului in tot timpul vietii lui Iehoiada`` iar versetele 17-18 arata cum dupa moartea preotului Iosia o ia razna... azi preotul nu mai moare neaparat dar se intampla asa: vin crestinii, mai ales tinerii, buluc, cu orele inaintea inceperii timpului de partasie in cladirea Bisericii si asculta. problema e ca in momentul in care vorbeste VP, FI, RTP, NB sau oricine ar fi predicatorul, astora le intra pe o ureche si le iese pe amandoua. si in loc sa prinda ideea din vreo ilustratie ei raman cu zambitul sau rasul ca la vreo poanta... daca nu murea Iehoiada, Iosia ramanea un meserias rege al Israelului, credincios Domnului pana la moarte si poate ca daca predicatorii ar putea sa ramana langa fiecare ascultator in toate zilele de dupa predica ascultatorii lor ar reusi sa fie diferiti si zilele urmatoare nu doar hotararea de cateva clipe, acolo in cladirea Bisericii. deci problema e astfel: crestinii slabi au inima lipita de un predicator si nu direct de Domnul! iar cum nu pot fi tot timpul langa predicator, cum nu il vad si nu il aud isi vad de crestinismul lor sec.
nu e adevarat? degetele de la maini si picioare nu imi ajung sa ii numar pe cei care eu ii cunosc si sunt chiar asa. din nefericire!! :(
deci, sa cantam, trebuie! dar sa efectuam intoarcere la rugaciune si inima lipita de Domnul!!! iar pentru predicatori sa ne rugam si sa ii lasam in plata Domnului, sa nu ii mai ridicam in slavi sa aiba de unde cadea.
va salut cu 1Tesaloniceni5:17 si Deuteronom18:13!
cele bune si vesnice,
peti.


Share


SOURCE: CLICK HERE to read more


CLICK HERE to read more:» http://www.radio-elshaday.de/

CLICK HERE to read more:» http://www.radio-megapower.de/

CLICK HERE to read more:» http://christliche-radiosender.blogspot.com/

CLICK HERE to read more:» http://radiomegapower-nonstop.blogspot.de/

Posted by: Daniel Ioan Notar *DJ_DANY*



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen